Verslag herfstfair en vakantie

Dinsdag-23 oktober-2018

De opruimwoede gaat door,langzaam,dat wel. Zeg maar zeer langzaam. Maar dat geef niet,als alles maar een keer aan de beurt komt. Plannen voor de hele week doe ik maar niet meer,komt niks van terecht en dan is de stress dubbel. Dus nu plan ik maar per dag en leg daarbij de lat niet te hoog,want ook lopen de dagen altijd anders als jij gedacht had. Vaak telefoon,mails,hoop geregel en schoonmaken voor de Grebbestee. Dus gewoon maar blij zijn met wat je wel gedaan hebt. Om een voorbeeld te noemen: m’n hobby hok waar ik mee begonnen was is nog net zover als drie weken geleden. Nog geen houtsplintertje geschuurd?. Wel alles uitgezocht ,maar verder,pffff. Nog geen tijd gehad. Dat gooide ik hier in de groep en weet je wat het antwoord was? Nou,dan loop je tenminste niet te zemelen over de volgende klus die gebeuren moet,nu ben je tenminste nog een poos met dit bezig. Ahum,dat was niet het antwoord wat ik wilde horen,ik hoopte dat ze in de rij zouden staan om moeders te helpen,helaas,weer mislukt:-) Maar dan toch maar weer een stukje bijkeuken uitgezocht.

Verder de vrijdag doorgebracht met wassen ,strijken en de nodige dingen. Zaterdag was ik natuurlijk de hele dag op de herfstfair in Amerongen. Gelukkig was m’n schoondochter er zaterdag ,die maakte het voor de zondag weer even netjes.

Superleuk was het om op de fair te zitten. Had de hele kraam vol gevilte werkstukken als voorbeeld wat de mensen voor workshop bij me kunnen volgen. En zelf heb ik voor de kraam wol zitten spinnen. Heerlijk. Het weer was prachtig en ik had buiten een heerlijk plekje in de zon. Een hoop standhouders zaten binnen in de tabakschuur,daar was het kouder als buiten. Het is goed druk geweest. Heel veel belangstelling voor het spinnen en vilten. Dat trekt altijd volk als je zit te spinnen. Je hoort dan ook gelijk alle verhalen van mensen wiens tante of moeder of oma ook altijd zat te spinnen. Is wel grappig om te horen hoe mensen daar leuke herinneringen aan hebben. Frappant was ook dat het de mannen waren die regelmatig vroegen of m’n draadje niet af en toe brak. En eentje was zo grappig om de opmerking te maken dat ik me maar aan het spinnewiel moest prikken en dan 100 jaar te slapen (Doornroosje) En dan kwam hij me wel wakker maken,hij zag het al helemaal zitten denk ik,haha. Ook een veel gehoorde opmerking was dat ik zo mooi dun kon spinnen. Jaja,ik heb ook een strenge juf gehad. Die was er altijd wel fel op om dun te spinnen. In het begin vond ik het leuk dat ik het zo dun kon,maar als ik zie hoe ze in het openluchtmuseum spinnen,beetje grof van draad ,dat vind ik eigenlijk ook wel z’n charme hebben. Het probleem is als ik nu ook zo spin als hun,dat ik het dan slordig vindt. Terwijl ik het bij hun prachtig vindt. Hoe raar is dat!

Lekker was het om zaterdagavond en zondag bij te komen.

En lekker dat het vakantie is,kwam gistermorgen pas 7 uur uit bed,wat een luxe. Lekker beetje rustig opstarten. De was weggewassen en buiten een poosje van alles gedaan. Hessel heeft even geholpen met een stuk bestrating onkruidvrij te maken. Het jonge grut was aan het punniken geslagen,daar waren ze nog wel even zoet mee, zelf heb ik nog even lekker zitten spinnen. De spoel waar ik zaterdag mee bezig was wilde ik toch graag van de week vol hebben. Dus gisterenavond weer een uurtje erachter en vanmorgen vroeg om kwart over 6 zat ik al weer te spinnen. Er kwam bij Hidde een vriendje logeren,en hij vroeg of hij als hij wakker werd een ontbijtje op bed kreeg. Hij vermelde daar bij dat ze dan niet zouden klieren en gelijk gingen slapen. Tot zover had hij z’n woord gehouden,maar vanochtend om half 6 waren ze wel volop bezig. Toen ik ze even ging waarschuwen dat er nog een hoop mensen lagen te slapen hier vroeg hij of ik even het ontbijt wilde brengen. Daaag,ga eerst nog maar een uur slapen. Daarom zat ik vanmorgen zo vroeg achter het spinnewiel,slapen kon ik toch niet meer. Om half 7 heb ik ze maar het ontbijt gebracht,ook wel weer koddig om te zien die twee.

Maar dankzij hun heb ik wel m’n streng wol af,dat verzacht weer iets.

Ik wil er van die halve handschoentjes van breien,ze zullen wel een naampje hebben ,maar die weet ik niet. Heb er ook al een keer een paar gevilt en dat zit echt lekker en het staat wel leuk.

Gisterenavond ook nog een walnotenboterkoek gebakken,daar hoop ik morgen het recept ervan op de site te zetten.