Verschuiving/verbouwing

Dinsdag 12 november-2019

Vorige week eerst eens een keer lekker naar het bos geweest met de kinderen. Dat waren we allang van plan maar er kwam elke keer niks van. Woensdagmiddag uit de kerk zijn we gelijk maar gegaan. Wat een kleurenpracht,schitterend. Alleen de geur is al heerlijk. De kinderen vermaakten zich eigen prima. We hebben veel paddenstoelen gezien,alleen was er niet veel meer te vinden van eikels,kastanjes e.d. Dat was wel jammer,misschien toch te lang gewacht.

Het nieuwe spinnewiel is ondertussen ook helemaal ingewijd. Ben nu Art-yarn aan het spinnen. Dat gaat lekker snel. Je hoeft niet op te letten of je draadje mooi dun is. Hoe ongelijkmatiger,hoe mooier. Had op de grote kaardenmolen allerlei kleuren en krullen door elkaar heen gemengd. Als je dat gaat spinnen krijg je een heel mooi resultaat. Lekker vrolijk. Natuurlijk kun je ook allemaal verschillende tinten van 1 kleur nemen. Dat is wat rustiger en ook erg mooi. Dat wil ik de volgende keer doen. Eerst moest de wol op die ik een poosje geleden al geverfd had daarvoor.

Hoorde van de week zo’n grappige opmerking van een oude boerin van in de tachtig. Ze belde op of ze haar verjaardag hier kon houden. Na even een gezellig babbeltje te hebben gemaakt zei ik dat ik me eigen schaamde dat ik al zolang niet bij haar geweest was. ‘Nou dat hoeft echt niet hoor Margriet,ik weet dat je altijd erg druk ben’ Weet je wat m’n vader altijd zei: je hoeft je eigen pas te schamen als je een koe hebt gestolen en die terug moet komen brengen?. Leuk die uitspraken van die oude mensjes.

Donderdagavond haalde Rien en Menno een eethoek met acht stoelen voor me op. Die had ik via marktplaats gevonden hier in de buurt. Die staat nu in de kamer,kunnen we daar lekker eten. Normaal doen we dat in de keuken, maar die zit aan de noordkant. Daar is het nu best fris,krijgen hem in de winter niet echt warm gestookt. Er zit wel cv,maar dat is niet genoeg. Ook staat er een gaskacheltje ,maar hoe vaak daar de ruitjes al niet van zijn gesneuveld, en die dingen zijn nog niet goedkoop ook. Zomers is het de ideale keuken,lekker koel. Dus eten we zomers in de keuken en in de winter in de kamer. Probleem opgelost.

Ondertussen moest natuurlijk wel het een en ander verschoven worden in de kamer om het allemaal te laten passen. De klepbank verdween naar het achterhuis,de kast verhuisde naar de gang,de dekenkist ook,pietje verhuisde naar de voorkant met z’n kooi. Spiegel en sidetable werden tegen de muur gezet/gehangen. Best leuk werk hoor zo af en toe eens verschuiven,geeft weer een heel ander aanzicht.

En omdat ik de gang er toch al in had werden gelijk ook alle benedenvloeren maar gedweild,dat voelde ook weer heerlijk. Reed naar de gamma voor haken om de spiegel op te hangen. De oude gaten zaten er nog ,dus dat was erg makkelijk.

En ik had nog energie en zin genoeg om bij het achterhuis het terras helemaal mosvrij te maken. Heb alle voegen uitgekrabt met een pieperschilmesje,koste me anderhalf uur en een dikke blaar op m’n vinger. Maar het ziet er weer netjes uit. Behalve dan dat de straat lekker groen is,maar daar zie ik nu niet het nut van in om schoon te schrobben,is met twee weken toch weer groen. Mag wachten tot het voorjaar!

Zaterdag kwam de tuinman,wat een luxe. Hij heeft het echt weer keurig netjes gemaakt. Voelde me 5 kilo lichter toen het klaar was,want het zat best op m’n nek. Hij is van 8 uur tot half 5 bezig geweest en nog is het niet helemaal af. Daar was het te groot voor,maar dat laatste stukje moeten we zelf maar doen,dat is nog te overzien. Nu hebben we afgesproken dat hij in de zomermaanden de tuin 1 keer in de drie weken komt doen. Dat scheelt ons een hoop werk. We moeten door de drukte steeds meer werk uit handen gaan geven omdat je het zelf allemaal niet meer klaar krijgt.

En gisteren was toch zo’n heerlijk dagje. Had de vaart er in. Was om half zes op en begon maar met de was. Daarna de kinderen op de fiets naar school gebracht,dat was even lekker een frisse neus halen. Reed gelijk langs de supermarkt voor een paar boodschappen. De eerste was kwam uit de wasmachine en hing ik op.

De tweede ging er in

Toen lag dit nog te wachten om gewassen te worden

Na een rondje bovenverdieping kwam dit er nog bij. Goedemorgen Maandag!!!?

Ben maar gewoon zonder al teveel nadenken aan de slag gegaan. Begon in de gang en nam gelijk de wc mee.

Daarna was de kamer aan de beurt. De pauwenveren in het raam hangen er treurig bij. Die heeft Pietje de parkiet kapot geknabbeld van de week. Dat beest begint steeds meer te slopen,hij mag nu nog maar een half uur per dag uit z’n kooi.

Toen de keuken

Inmiddels was het 11 uur en dronk ik gezellig koffie met de hulp die de theeschenkerij schoon kwam maken.

Weer nieuwe was er in,natte was opgehangen,toen was het weer tijd om naar school te fietsen. Even snel eten want Mirjam moest voor 1 uur weer op school zijn om te schaken. Nadat alle kinderen weer weg waren een pan hutspot opgezet voor het avondeten . Daarna ben ik lekker achter de naaimachine gekropen om aan m’n jurk te werken,want gisterenavond moest ik weer naar naailes. Je gelooft het nooit maar hij is bijna af. De voering ertegen naaien en de volgende les kan de zoom afgespoten worden. Gaat lukken om hem b.l.e.w voor 7 december af te hebben.

En nu is er boven weer een verbouwing aan de gang. Zoonlief die het huis uit was is weer thuis komen wonen en is boven op de hooizolder een kamer voor z’n eigen aan het maken. En een fikse ook . 4 bij 6 meter. Hij dacht natuurlijk;’laat ik het er gelijk maar van nemen’.? Dat betekent dat ik straks naar boven mag om de zolder op te gaan ruimen. Want nu hebben we nog maar de helft tot onze beschikking om rommel op te bewaren. Misschien ook maar beter denk ik!?. Hij vroeg gisteren al of ik tijd had om die op te ruimen maar dat kon echt niet. Maar gisterenavond wilde hij gelijk beginnen want hij is van mening dat hij er zaterdag al kan slapen. Nou,ben benieuwd. Ondertussen had hij alle rotzooi maar vast op elkaar gezet,dus nu moet ik er wel mee beginnen vandaag anders kunnen we straks niet meer bij onze spullen.