Verkoop Spinnewielen

Dinsdag 26 november-2019

Weer iets nieuws op de Grebbestee:

Sinds vorige week kunnen we nieuwe spinnewielen van ‘Louet ‘ leveren. Ik heb twee verschillende type’s staan om uit te proberen. Heb er al twee mogen leveren aan twee cursisten,erg leuk.

Ook kunt u voortaan terecht voor verschillende soorten gekaarde wol. De wol is van alle ongerechtigheden ontdaan,gewassen en gekaard. Je kunt er dus gelijk mee gaan spinnen of vilten. Er zijn ook gemengde batts (gekaarde wol) te koop. Op de foto zie je het resultaat als je er mee gaat spinnen.

Ook zijn er rolags te koop. Dit is wol gemengd op het mengbord. Daar maak je rolletjes van en dan kun je zo vanuit de rol spinnen. Levert een mooie gemeleerde draad op.

Hier een foto van onze eigen wol-leveranciers. Ze doen het supergoed.

 

En dan nu de dagelijkse beslommeringen:

Dinsdagmiddag een bespreking met twee vrouwen voor een lunch van 25 personen op 11 december. Uit Achterberg. Leuk hé,uit het dorp weten ze ook steeds vaker de weg te vinden. Dat waarderen we echt!

Eerst ben ik dinsdagavond even bij Mieke langs geweest om spulletjes voor het fourniturenwinkeltje te zoeken. Zij heeft een onuitputtelijke voorraad aan kantjes,frutseltjes,lintjes,stofjes,garen,je kunt het niet opnoemen of ze heeft het. Allemaal in de loop van de jaren verzamelt op rommelmarkten bejaardenhuizen of gewoon van mensen gekregen. Hier vast een foto van het begin.

En hier nog een foto van een schitterend stukje werk, zat geborduurd op kant. (ook uit Mieke,s oude doos)Dat kom je nu toch niet meer tegen dit mooie handwerk.

Woensdagmiddag ben ik met de kinderen en oma naar de winterverkoop van Elim in Amerongen geweest. Was best druk en ze hadden van alles te koop. De kinderen vermaakte zich met het draaien aan een rad. Ze hadden allemaal wat gewonnen. Ma en ik kochten een leuke vogeltrap voor buiten op het terras.

De wol voor Art-Yarn werd afgesponnen. Dik tevreden. Nu ben ik bezig met witte alpaca. Spint heerlijk en is superzacht.

Vrijdagmorgen gezellig visite gehad. De ochtend was zoals gewoonlijk weer eens tekort. Werd nog goed verwend. Kreeg een mooi mandje met bollen.

Een zak pindarotsjes (Foto was te laat?) . En nog een mooie scheurkalender voor het nieuwe jaar met mooie wijsheden.

En s’middags eerst een poosje buiten aan de gang geweest. De ramen lekker gelapt,terras geveegd,beetje geruimd. Wat was het heerlijk weer,je kunt dan gewoon niet stoppen hé! De kinderen waren allemaal naar een vriendje dus had ik het rijk voor m’n eigen. Dat schiet lekker op. Daarna Mirjam bij een vriendinnetje om half 5 weer opgepikt en een pan andijviestamp gemaakt. Ondertussen de was gestreken en de andere helft na het eten. Boodschappen gedaan bij de Hoogvliet en even bij schoonmoeder een bakkie gedaan.

Zaterdag kwamen er drie vrouwen een bloem, vilte en een high tea nuttigen. Het was erg gezellig en ze gingen tevreden naar huis.

M’n nieuwe schoondochter kwam nog kennis maken. Jaja,het huis word steeds voller hier?.

Rien en Menno zetten de veekar voor de schapen in het weiland. Kunnen ze schuilen voor de regen. Rien heeft er een leuk dak opgemaakt. Blij dat er nu een staat. Viel niet mee om er een te vinden voor een schappelijke prijs.

Zaterdagavond vertrok iedereen naar een verjaardag dus had ik wederom het rijk voor m’n eigen. Maar nu was ik echt te gaar om wat te doen. Zelfs geen zin om te handwerken. Werd een avondje luiwammessen,ook wel eens lekker.

En nu vandaag is de schoorsteenveger geweest. De beste man is net weg en de kamer roept om een schoonmaakbeurt. Dat hoop ik morgen te gaan doen. En ook de gordijnen worden dan gelijk gewassen. Ook heeft hij de pelletkachel in de theeschenkerij schoongemaakt. Ik haalde net even m’n vinger over een tafel daar en ook daar is een fikse schoonmaakbeurt nodig nu. Dat fijne roet dwarrelt overal heen. Trok net even een snelle dweil over de kamervloer. Hoef nu niets meer uit te leggen denk ik. Er ligt overal een laagje roet op.?