Verjaardagen

Woensdag 25 augustus-2021

Zo, eindelijk weer tijd om even te bloggen. De verjaardagen zijn gelukkig achter de rug. Alleen nog het kinderfeestje van Hidde en dan kunnen we er weer even tegen. Mirjam is afgelopen donderdag 10 jaar geworden. Dat begon natuurlijk met een ontbijtje op bed. Veel hoefde het niet te zijn want Miepie eet nooit zoveel.

Daarna de cadeautjes uitpakken. We waren woensdag al naar de stad geweest om oorbelletjes te laten schieten. Dat mocht als ze 10 jaar werd. Een beetje zenuwachtig was ze wel, maar het verliep allemaal goed.

En natuurlijk samen wat drinken bij de Hema

Nadat de cadeaus uitgepakt waren, mocht ze haar nieuwe jurk aan en werden de haren ingevlochten, het was tenslotte feest.

en mocht ze met Menno mee naar de markt. Daar werd ze nog verwend door de bakker

Ze heeft haar eigen verjaardagstaart verzonnen: schuimpjestaart. We hebben een lading schuimpjes gebakken en die heeft ze allemaal op elkaar geplakt met glazuur, versiersel erop en klaar was de verjaardagstaart. Vond het eigenlijk wel heel leuk bedacht van haar.

Die dag gelijk maar haar kinderfeestje gehouden, dat wilde ze graag ‘s avonds doen. 5 meiden waren er gekomen, de andere twee waren op vakantie. We hebben een zeepje gevilt, van Zwitsal natuurlijk, want daar zijn ze gek op. Het verliep allemaal gezellig en om kwart voor 10 werden de dames weer thuis bezorgd.

Vrijdag was m’n schoonmoeder jarig en hield het hier in de theeschenkerij. Was ook leuk om die familie weer eens te zien. Overdag druk geweest met de voorbereiding van de high tea van maandag en dinsdag. Lapte nog de ramen buiten en plukte een half uur onkruid in de tuin. Zaterdag was Hidde jarig. 11 jaar geworden. Hij wilde toch graag gaan werken maar dan wilde hij ook trakteren en moest ik maar wat bakken van hem. Dat werden appelflappen, waren er maar drie hoor, dus zo klaar. Dat heb ik zaterdagmorgen om 7 uur gedaan zodat ze nog lekker vers waren. Hij wist toch helemaal niet wat hij voor z’n verjaardag zou vragen. Daarom is Rien de dag ervoor maar met hem naar Intertoys gegaan en daar kon hij zelf wat uitzoeken. De verrassing is er dan wel af maar ik wist zelf ook niets voor hem. Maar hij liet z’n cadeaus toch inpakken bij de kassa en thuis heeft hij ze netjes verstopt. Nadat ik hem een ontbijt op bed had gebracht kwam hij beneden en ging op de bank zitten: zo mama, pak nu maar m’n cadeautjes, ik ben wel nieuwsgierig wat ik krijg. En zo ging hij rustig aan het uitpakken. Je kunt je eigen maar voor de gek houden hé?. Eerst zouden we zijn feestje ook gelijk op dezelfde dag houden maar daar is niets van gekomen. ‘s Middags zijn m’n ouders even geweest en ik had als een verrassing een vriendje laten komen die gezellig mee at en tot ‘s avonds laat bleef. Zo had hij toch nog het gevoel dat hij jarig was. Want de familie zou voor alle drie tegelijk komen op Maureens verjaardag.

Maandagmorgen eerst nog een kast uitgemest voordat de drukte begon, het was het streven om in de vakantie alle kasten schoon te hebben. Helaas, niet gelukt!

 

Daarna druk geweest met de laatste dingen bakken voor die middag. Er kwamen 26 oude mensen en vrijwilligers van de Zonnebloem. Ze wilden een middag organiseren zodat de mensen er even lekker uit waren en dat werd bij ons in de theeschenkerij een mini high tea. Je zag ze echt genieten nu ze naar lange tijd weer eens wat leuks konden doen. Normaal gesproken wordt alles op een etagère gezet maar het was voor de oude mensen makkelijker dat iedereen z’n eigen bordje kreeg. Hoefde ze ook niet te rekken en te strekken. We maakte ook nog een lekkere trifle met advocaat, room en jam voor ze( geen foto) en als toetje hadden ze van de Zonnebloem nog druiven meegenomen.

Dinsdagmiddag kwam de andere helft, dat waren 28 personen. Die dag hoefde ik zelf niet te bedienen omdat Maureen jarig was. 13 jaar. Dan kun je het voor het kind niet maken om te werken. Nu nam een vriendin en m’n hulp het over. Liep allemaal lekker, had er geen omkijken meer naar. Wij konden binnen de verjaardag vieren. Maureen had haar penvriendin uit Zeeland te logeren. Dus dat werden die ochtend twee ontbijtjes op bed i.p.v. één.

Het word al een hele meid

Er kwam er nog een vriendin logeren, nu liggen ze met 4 meiden op de kamer. Bende genoeg, heb ze net eerst maar eens naar boven gestuurd om de zooi op te ruimen.

Voor die dag had ik gebak besteld, geen tijd en zin om zelf te bakken. Lapte tussendoor de ramen nog binnen. Er kwamen ooms en tantes, opa en oma’s netjes verspreid over de hele dag. En nu ben ik blij dat alles voorbij is. Deze dagen zijn elk jaar een dingetje hoor. Drie kinderen in één week jarig. Dat betekent bijna een week lang door het hele huis: slingers, ballonnen, snoep, taart, kast vol cadeautjes, pakpapier en rommel, rommel, rommel?. Maar goed, de kinderen genieten, daar gaat het tenslotte om. En alsof het dan nog niet genoeg geweest is ben ik zelf een week later op 2 september jarig. En als dat voorbij is dan krijgt het huis weer een grote sopbeurt en voelt het voor mij alsof ik weer met frisse moed kan beginnen. Dan zit alles weer op school en kan het normale ritme weer van start. Is beter voor een mens.

Vandaag gingen we voor het laatst een dagje uit. Maar eerst om half 7 een fikse wandeling gemaakt. Zo mooi met de mist over de weilanden. Je merkt aan de natuur dat we naar de herfst toegaan. Heerlijk!!!!! Daar zag ik al de hele zomer naar uit?.

En toen de zon opkwam was het helemaal mooi. Aan m’n linkerkant kwam de zon op en aan de rechterkant stond de maan nog.

En een kwartier verder stond de zon als een vuurbal tussen de bomen?

Genoot van de pas gemaaide weilanden, de mooie boomkwekerij met op de achtergrond de Grebbeberg en de begroeting van de schapen.

Thuisgekomen het ontbijt klaargemaakt voor vakantiegasten

De laatste lading planten (180 stuks) waren binnengekomen en de ontwerpster stond vanmorgen om 8 uur al op de stoep om ze op de plek te zetten zodat Rien ze kan planten. En je gelooft het nooit: er moeten er toch nog wat bij besteld worden. Niet zo heel veel maar toch nog een kistje vol. Komt geen eind aan joh!

Nadat we gegeten hadden en het beddengoed buiten aan de molen hing, vertrokken we naar de speeltuin in Austerlitz. Daar konden ze in de botsauto’s, draaimolen en allerlei andere dingen. Heb ze bijna niet gehoord, ze kwamen af en toe weer om muntjes vragen voor de botsauto’s en molen en voor de patat natuurlijk. Zelf had ik lekker m’n spinnenwiel meegenomen en een eind gesponnen.

Het avondeten bestond uit soep en broodjes, zaten drie extra personen aan tafel. Maakte de gewassen bedden op en deed een spelletje mens erger je niet met Hidde en Mirjam. Leuk dagje geweest.