Verjaardag

Dinsdag 30 juni-2020

Gisteren is Rien 51 jaar geworden. Nu vind ik persoonlijk de maandag een vreselijk dag om een verjaardag te vieren,maar omdat de rest van de week ook weer vol zat hebben we het toch maar gelijk gedaan. Omdat we de familie zo’n tijd niet hadden gezien, vond Rien het wel leuk om een barbeque te geven. Dat gaat er altijd wel in. Die dag lag er zo na het weekend nog veel werk te wachten. En aangezien we aardig wat visite kregen wil je het huis toch enigzins op orde hebben. Waar zal ik beginnen??‍♀️. Eerst de bijkeuken:geruimd,gepoetst,gedweild. Toen kreeg ik de smaak te pakken. De keukenvloer gedweild,stoelen gepoetst. Tussendoor de was weggewerkt. Hele benedenverdieping aan de kant geruimd. Boven had ik geen tijd meer voor,had de visite ook niets te zoeken;-). Kantoor kreeg een enorme opruimbeurt. Na de lunch de voorraadkamer achter. Nou,toen zag het er weer aardig netjes uit. Ben om 2 uur een half uur plat gegaan. Nam de kookwekker mee,anders was ik waarschijnlijk een paar uur later wakker geworden. Deed de verjaardagsboodschappen. De slager kwam het vlees en de pan bezorgen. We aten met het gezin om 6 uur wel een kom soep,even een bodempje. Half acht druppelde de visite binnen en staken de mannen de pan aan. Dat viel nog niet mee,het waaide echt hard. |Ze hebben de parasols ervoor gelegen en toen ging het beter. Was een gezellige avond. Buiten de ouders om hadden we de meeste broers en zussen al een tijd niet gesproken. Het was goed om weer bij elkaar te zijn. Half 1 lagen we op bed. De meeste troep was al opgeruimd en de rest liet ik liggen voor vanmorgen.

Mirjam had een leuk idee bedacht voor vaders verjaardag. Ze zou letters maken van schuimpjes en dan moest vader de puzzel maken. Als hij de letters goed had gelegd kreeg hij een cadeau van haar. Ze was er druk mee,en zat d’r eigen van tevoren al te verkneukelen als het hem niet ging lukken.

De rommel van gisteren werd maar gedeeltelijk opgeruimd want er kwam vanmorgen weer visite. En voordat hun kwamen had ik ook weer het nodige werk om alles weer op orde te krijgen. Blijft echt niet netjes hoor tot de volgende dag. Die hoop heb ik allang laten varen.

Maakte het bloemstuk weer mooi met verse bloemen,schaal bonbons ernaast.

 

 

Sloeg de bank en de kussens weer in model,haalde doek over bank en tafel en wc.

 

 

Maakte het theeblad op tafel weer toonbaar.

Werd nog verwend door de visite.

Vanmiddag was ik alleen thuis(gebeurd niet zo vaak meer). Heb eerst een uur op het spinnewiel zitten snorren,oordopjes in en een mooi koor opgezet. Was echt een uur totale ontspanning.

Kookte een pan andijviestamppot en voor Rien witlof. We zaten om kwart over 5 al aan tafel,want een paar knullen moesten weer aan het werk. Best lekker zo vroeg eten,heb je een lekkere lange avond.

Na het eten ging ik met Maureen 4 vachten ophalen van het ‘bleu de main’ schaap. Prachtige spinwol. Heb er al gelijk een paar doorverkocht,want ik kom om in de wol. Op dat gebied ben ik erg hebberig! In een kleding of schoenenwinkel zal ik echt nooit doorslaan,gewoon omdat me dat niet kan bekoren. Heb zelfs een hekel aan winkelen en wacht net zolang totdat het ECHT nodig is. Maar als het over vachten gaat,dan kan ik me eigen slecht beheersen. Ach,iedere gek z’n gebrek?????!