Verjaardag Mirjam

Woensdag 19 augustus-2020

Zo,een feestje zit er vast op. De verjaardag van Mirjam begon vandaag natuurlijk eerst met een ontbijtje op bed. Veel had ze niet te wensen want ze wilde een beschuitje met aardbeien,schaaltje yoghurt met cornflakes en thee. Nou,dat was zo klaar. Ik denk dat ze dolgraag haar cadeautjes uit wilde pakken want de helft van het eten kwam weer mee naar beneden. Ze wilde heel graag lego-friends voor haar verjaardag,het kind is er stapel op. Ze heeft ondertussen al aardig wat bij elkaar verzamelt,maar ze kan er ook echt uren mee zoet zijn,heerlijk is dat.

Daarna reed ik met Hessel naar de dierenzaak om visspullen te halen. Hij mocht vandaag met een vriend en zijn ouders mee naar de Vinkeveense plassen om een dagje te gaan vissen. Alleen had hij de benodigde spullen niet meer,dat moest natuurlijk eerst aangevuld worden. Haalde broodjes bij de coop en gooide Hessel gelijk bij z’n vriend af.

Om half elf kwam er een echtpaar die hier hun 50 jarige bruiloft wil houden. Alles was al besproken maar nu met de nieuwe coronaregels veranderde er natuurlijk weer wat. We durfde het eigenlijk van beide kanten niet aan. Maar de oplossing is gekomen. Ze doen het nu in twee groepen. De ene helft komt s middags ,dan een uurtje pauze om alles weer op orde te brengen en dan komt s avonds de andere helft. Mooi opgelost toch zo? Ik ben er tenminste heel blij mee,zat er best mee in m’n maag.

Rien en Rien waren vandaag in de schuur verder gegaan met de isolatieplaten ertegen aan schroeven. Is nog wel een hele klus hoor. Maar het eind is in zicht. Trommelde iedereen die thuis was op om te komen eten en na het eten bakte ik de cupcakes voor het feestje van Mirjam. Pa en moe kwamen nog op verjaardagsvisite. Menno kwam terug van vakantie met natuurlijk 2 tassen vieze was. Maar hij had beloofd dat hij het zelf wel even zou wassen. Is gedeeltelijk gebeurd.

Om 5 uur kwamen de klasgenootjes,7 kinderen. Ze had er negen uitgenodigd maar 2 waren er op vakantie. Die vinden hun uitnodiging wel op de mat als ze thuis komen. Moeten dan maar een keer apart komen. Rien nam gelijk uit Wageningen patat mee voor de hele koppel,als je voor 13 man moet bakken duurt het ook zolang.

Na het eten doken de feestvierders in zwemkleding de trampoline op. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze in het zwembad zouden gaan,maar het water was inmiddels al weer aardig groen geworden. De pomp is kapot,en we hebben geen zin op voor die paar dagen nog een nieuwe pomp te kopen. Dat ding kost los nog duurder dan het hele zwembad. Zette de zwenksproeier onder de trampoline,lading douchegel erop en glijden maar. Kinderen hadden de grootste lol.

Nadat ik ze allemaal met de gieter met schoon water afgespoeld had,gingen ze schoon en fris aan de tafel zitten om de cupcakes te gaan versieren. Ze had maar 1 jongen bij het feestje,maar het kind had net zoveel lol in het versieren van de cupcakes als de meiden.

Toen ze daar mee klaar waren moesten ze natuurlijk nog snoep happen. Dat mag nooit op een verjaardag ontbreken. Inmiddels was het al 9 uur en vond ik het welletjes geweest. Rien jr bracht de ene helft van de feestvierders naar huis en ik nam de andere helft voor m’n rekening. De rommel ligt er nu nog en is morgenvroeg aan de beurt. Had de pap op. Ben echt niet bang dat het er morgenvroeg er niet meer ligt.