Verjaardag 3

Woensdag 26 augustus-2020

Afgelopen maandag is Maureen 12 jaar geworden. Helemaal klaar voor het voorgezet onderwijs. Het lijkt ook wel als ze van de lagere school afkomen of ze in een keer kind af zijn. Ook bij haar ging er een ontbijtje naar boven. Ze had voor een paar weken terug al een fietst gekregen voor haar verjaardag maar nu kreeg ze nog een rekje voor haar schooltas erbij. Van haar broertje en zusje knutselspullen,van de grote broers geld. Daar was ze wel blij mee want ze wil ook een tweedehands oxboard kopen. Nu pakt ze elke keer het oxboard van Hidde wat natuurlijk weer oorlog uitlokt. Het zijn wel grappige dingen moet ik zeggen,zelf waag ik me eigen er maar niet aan want ik denk dat ik al m’n botten breek(stijve hark).

Bakte voor de visite 2 appeltaarten. M’n vriendin kwam de haren van de meiden doen. Dat is niet aan mij besteed. Heb het al honderd keer geprobeerd om netjes in te vlechten maar het ziet er meestal niet uit. Lang leve m’n vriendin?. Elk jaar vragen ze het aan haar,leuk dat ze het wil doen. Ze had er echt wat mooi’s van gemaakt.

s Morgens kwam er een schoonzus met haar kinderen ,s middags een ander schoonzus met haar kind en s avonds nog de opa en oma’s,en andere familie. En nu zijn we een heel eind van de verjaardagen in het gezin af. Volgende week woensdag 2 september hoop ik zelf jarig te zijn. Ben er nog niet over uit of ik hem hou. Vandaag en voor volgende week nog wat jarige familieleden in het verschiet. Dat heb je met een grote familie,altijd feest. Deze maand is altijd het drukst met verjaardagen in het gezin. En het is bijna elk jaar in de vakantie een week lang overal rommel van cadeautjes die de hele week op tafel staan,verscheurd inpakpapier,slingers,ballonnen,troep van iedereen die vakantie heeft(behalve moeders). En elk jaar denk ik het anders te doen ,en elk jaar kom ik er weer achter dat dat echt niet lukt?. Enigste optie: gewoon accepteren en over me heen laten komen en gewoon mee genieten met de jarige kinderen. Het brengt ook zeker een hoop gezelligheid mee.

En vorige week zaterdag ben ik bij de tapijtschuur in Wageningen vloerbedekking uit wezen zoeken voor de trap en overloop. Een mooie grijze vloerbedekking waar je hopelijk niet zoveel op ziet. Er moet nog geverfd worden boven maar dat zag ik toch echt niet zitten om dat zelf te doen. Nu komt er een vriend van Rien jr dat doen in de avonduren. 7 september begint hij en 13 oktober komen ze de vloerbedekking leggen. O,wat zie ik daar naar uit dat het weer netjes is. Eindelijk,na twee jaar!!!

Tegenover de winkel van de vloerbedekking zit de molen. Daar hebben we gelijk 25 kilo bloem gekocht. Kunnen we weer aan het bakken.Het bezichtigen van de molen zat er nu i.v.m corona niet in.

Gisteren zijn we een dagje uit geweest naar de Julianatoren in Apeldoorn. Dat hadden ze al zo vaak gevraagd en nu moest het er maar van komen. 3 eigen kinderen en een vriendje mee. Kinderen vermaakte zich prima maar als ik eerlijk ben vond ik er niks aan. Zoveel herrie van muziek en alles zo op elkaar gepropt. Geloof niet dat we daar nog een keer heen gaan.

Heb me eigen wel vermaakt hoor ,daar niet van. Moet nog zat sokken breien voor het manvolk dus de breipennen maar meegenomen,nieuwe sok op gezet en ben nu in ieder geval al over de helft. Ben in de auto al begonnen en daar op het terras een paar uurtjes en op de terugweg in de auto. Rien nam vanuit het reuzenrad nog een foto van deze breiende opoe onder de parasol?. De hele bol wol is in ieder geval op gebreid. En de sokken voor een van de zonen kwamen ook af van de week.

Toen ik vanmorgen wakker werd hoorde ik buiten de wind bulderen,o wat heerlijk. Het gaat de goede kant op voor mij: de herfst! Bakte om een beetje herfstgevoel te krijgen een lekkere kruidkoek.

Zag dat de appels al bijna goed zijn voor een heerlijke pan appelmoes met kaneel.

Overal liggen er weer pompoenen,en ik kocht gelijk maar vast een mooie bolchrysant,daar volgen er nog wel meer van. Als ik iets mooi vind is het wel die plant. Weet je nou waarom ik zo gek ben op de herfst: die heeft zoveel te bieden aan oogst,kleur,geur,stoere materialen voor bloemstukken,lange donkere avonden bij de houtkachel,lekkere stampotten,erwtensoep,gebreide sokken en vesten,dikke maillots,o ja,en lekker warme eigengemaakte chocolademelk. Daar wordt een mens toch blij van?!