Verjaardag 2

Vrijdag 21 augustus-2020

Toen ik gisterenmorgen uit bed kwam lag de rommel van de verjaardag van Mirjam nog allemaal keurig op de plek waar ik het achter had gelaten. Had eerst even lekker uitgeslapen tot 7 uur,is soms ook wel eens nodig. Sprong onder de douche om wakker te worden en ben met frisse moed aan de slag gegaan met de troep.

2 uurtjes later was het opgeruimd,gepoetst en leek het alsof er geen verjaardag geweest was….althans,in de keuken dan!

Toen moest de kamer nog op orde gebracht worden.

Dat koste me ook nog een dik half uur en had ik het idee dat het nog niet netjes was. Zal vast door de slingers en ballonnen komen,laten we het daar maar ophouden;-)

 

M’n schoonmaakbui was nog niet over,pakte gelijk een keukenkastje mee. Is dat ook weer netjes. De plank hangt aardig door na 18 jaar. De keuken begint er steeds belabberder uit te zien. Maar goed dat het altijd een beetje donker in de keuken is dan valt het niet zo op.

Na de koffie de theeschenkerij op orde gebracht voor de verjaardag van m’n schoonmoeder. Gebak was bij de bakker besteld. Omdat ze vond dat ik al druk zat was met de drie eigen verjaardagen hier,wilde ze liever niet dat ik de taarten zelf zou bakken,ondanks dat ze daar altijd gek op is. Had me niet uitgemaakt hoor,de dag gaat altijd vanzelf wel weer voorbij. Maar van de bakker was het ook erg lekker!

Rien is heerlijk de hele dag buiten aan het ruimen geweest,zo lekker dat alles weer netjes is. Hidde brak het zwembad af,dat geeft ook weer een hoop ruimte en een stuk minder rotzooi.

Kookte een pan nasi,maakte samen met Rien een schaal hapjes voor de verjaardag en om kwart voor 8 stond de eerste visite op de stoep voor m’n schoonmoeder. Erg druk was het niet,het koppeltje word steeds kleiner. Een paar zijn er overleden,en een paar zijn er ziek. Maar met onze eigen koppel erbij waren we met 22 man. Aan het eind gelijk de rommel opgeruimd en lagen we kwart over 12 op bed.

En vandaag is Hidde 10 jaar geworden. M’n stoere knulletje! Ook hij had niet veel te wensen voor het ontbijt op bed. 1 beschuit met hagelslag,schaaltje yoghurt met cornflakes en sinaasappelsap. Ook bij hem bleef de helft over en wist hij niet hoe snel hij naar beneden moest komen om op z’n oxboard te gaan rijden. Heb hem de hele ochtend niet gehoord.

Vandaag ging ook eindelijk het fornuis weer eens van z’n plek af. Dat was wel weer een hele tijd geleden. Het fornuis staat los tussen het aanrechtblad en dat is een heel mooi gezicht,maar je wil niet weten hoeveel troep ertussen valt met koken of brood smeren. Maar omdat dat ding best wel zwaar is en ik afhankelijk ben van m’n mannen( die daar natuurlijk niet het nut van in zien om dat ding af en toe is van z’n plek te halen) was het steeds maar uitgesteld. Maar nu moest het toch echt gebeuren. Durfde er nog niet eens een foto van te maken,kun je nagaan hoe erg het was. Ben maar met de schuurspons aan het werk gegaan,en nu is het weer heerlijk schoon. Kan weer afgestreept worden op het vakantielijstje.

Vanmiddag had Hidde ook z’n kinderfeestje en had ik geluk dat Rien vakantie heeft en lekker met de jongens naar het zwembad ging. Hij is er de hele middag zoet geweest. Ondertussen was het hier vandaag ook wisseldag van de vakantiehuizen en werden er twee huisjes schoongemaakt en op orde gebracht voor de volgende. Werd er afscheid genomen van de mensen en kennis gemaakt met de nieuwe mensen. Tussendoor de drukte van het wassen,poetsten,bakken en de stress dat alles op tijd af moet voor drie uur. En het lukt altijd, daar niet van,maar er zit meestal wel een klein beetje stress aan vast.

Pa en moe kwamen nog op de koffie voor Hidde’s verjaardag,dat hij er zelf niet was maakte niet uit. Ik was helemaal alleen thuis omdat iedereen mee was zwemmen,of aan het werk was. Dus hebben we lekker rustig kunnen praten,is ook wel eens fijn.

En hier een mooie blikvanger uit eigen tuin?

En Hidde kwam me net halen om een foto te maken van de mooie lucht,dat hebt tie van z’n moeder denk ik. Ik kan er ook geen genoeg van krijgen om naar de lucht te kijken,altijd indrukwekkend! Maar ja,als ik de hele dag omhoog kijkt komt er zo weinig werk uit m’n handen hé.?