verf,vilt en vis

Dinsdag-31 juli-2018

De hitte is nog niet echt op z´n retour. (Er zitten af toe wat fouten in de leestekens maar het toetsenbord ligt een beetje door elkaar).Gisteren was het nog te doen,lekker wat regen erbij,niet dat dat wat zoden aan de dijk heeft gezet,maar je knapt er iets van op. De kinderen zitten veel in het zwembad,en voor de rest maar een beetje aanrommelen. Je bent al doorweekt eer je aan de gang bent. Vrijdagmorgen eerst maar eens het oude kastje opnieuw geverfd. Dat stond ook al een jaar op de lijst. Ik had hem in de kalkverf gezet,maar dat was niet zo´n goed idee. Vlekken kreeg ik er niet meer af en de jongens doen altijd hun haren daar,want er hangt een grote spiegel boven. (Dacht dat alleen meiden ijdel waren:-). Dus elke dag gel en wax op de kast en dan moeten ze zich eigen ook nog scheren voor die spiegel. En aangezien we hier nogal wat baard-apen hebben rondlopen ,snap je wel hoe die kast er uit ziet. Maar nu heb ik hem maar met gewone verf behandeld dan kun je hem tenminste afnemen. Het kastje is ongeveer 90 jaar oud, een mooi pronkstuk in de kamer. Gelijk mijn hobbykast.(een van de vele).

Had me eigen voorgenomen om nu eens de maansverduistering in de gaten te houden,leek me wel mooi om te zien. Ik vergeet zulke dingen altijd,maar om half 10 zag ik nog geen maan staan. Ben achter de computer aan het werk gegaan. En om 11 uur dacht ik,o ja,de maan. En ja hoor ,weer te laat of hij was gewoon niet rood:-(. Maar de foto,s zijn zo ook wel mooi hoor,beetje spookachtig,de hond ook maar even gekiekt in de maneschijn(buitenlamp),je moet toch wat doen.

Maandagmorgen ook eerst maar begonnen met een klus wat de hele zomer al moest gebeuren,en vorig jaar ook nog,kun je nagaan. De tuintafel moest in de lak gezet worden. Gelijk maar aan het schuren gegaan,toen ik daar mee klaar was op zoek gegaan naar een pot beits. Was er vast van overtuigd dat ik nog een pot had staan,mooi niet. Ik had echt geen zin om naar de gamma te rijden . Er stond nog een pot met een soort beits voor steigerhout,grijs. O,dacht ik dat zal ook wel vast mooi zijn,Maar de tafel was bruin. Maakt niet uit ,dan maar grijs. Maar nu hij klaar is,weet ik niet of ik het nou zo mooi vind,de stoelen zijn nog bruin en niet meer de moeite waard om op te knappen. Ik geloof dat ik het wel best vind voor deze zomer,dan maar verschillende kleuren. Nou,geef toe,hij is toch wel iets opgeknapt toch?

Mooie zonnebloemen uit de tuin en nog een lege zonnebloem. Altijd leuk om mee te knutselen,vogels zijn er ook gek op.

Ondertussen was het al weer negen uur en tijd om te eten. Er lag nog fruit wat nodig op moest,dus maar een heerlijke smoothie van gemaakt,zijn ze hier gek op en gelijk weer een stoot vitamine naar binnen.

Verder maar gelijk weer de dagelijkse bezigheden opgepakt. Bij het ophangen van de was schoot het me toch in de rug,aaaah,zeer pijnlijk. Kon niet meer normaal rechtop lopen. Zolang ik maar aan de gang bleef ging het wel(lees ,erg moeizaam), Maar als ik even gezeten had kon ik niet meer uit de stoel komen. De wandelstok van een oude tante maar tot hulp gebruikt. Had ik toch nog iets om op te leunen. Toen ik het aan m`n moeder vertelde had ze de grootste schik. Als ik jou was zou ik het met een foto op je blog zetten,kun je nagaan ,dat is dan je moeder:-). Maar goed,ze krijgt haar zin,nee,ik ga zelf niet helemaal op de foto,die lol gun ik ze niet,haha. Maar een klein stukje mag ze wel zien.

De kinderen mochten vandaag met de buurvrouw mee vissen. Ze hadden er reuze zin in,gisteren waren er ook al een paar mee geweest. Ze stonden al helemaal klaar toen er eentje naar binnen kwam rennen. Mam,zei hij,ben jij nu alleen thuis? Ja,waarom vraag je dat? Ik ben zo bang dat jij overvallen wordt ,zei hij. Pfff, waar denkt een kind soms aan. Nou kind,maak je om je moeder maar niet bezorgd. Even later komt de jongste binnen rennen,ze moest nog even plassen,5 minuten later weer,zo ging het tot 6 keer toe. Ik vroeg aan haar of ze niet liever thuis wilde blijven,want ik zag dat lipje al trillen. Maar nee, ze ging toch liever mee. Bij het weggaan nog` honderd´ kusjes voor ze werkelijk mee ging. Nog geen kwartier later kreeg ik foto,s doorgestuurd,had ze toch 2 vissen gevangen. Alleen dat bekkie al,prachtig.

Vanmiddag heb ik nog even een bloem en een corsage gevilt,goede therapie voor de rug:-). Er moesten foto,s doorgestuurd worden voor een nieuwe pagina op de website waar alles over de viltcursussen op komt te staan. En ik dacht dat ik nog niet genoeg voorbeelden had,ahum!! Ook gelijk maar even het hartje afgemaakt,hebben we weer iets om bij een cadeautje te geven.