Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Van alles

Donderdag 10 september- 2020

Hidde was afgelopen zaterdag weer helemaal in z’n element. De boer waar hij zaterdags werkt ging sinds lange tijd weer naar een markt met z’n knuffeldieren. Dat was door de corona ook afgelopen. En als Hidde iets leuk vind is het dat wel. Nu was er een fietstocht van een kerk hier uit het dorp en daar was een kleine versmarkt bij. En voor de kinderen een tent met dieren. Zelf zijn we met Maureen en Mirjam ook even bij hem wezen kijken,dat vind hij altijd wel leuk,en wij ook. Aten daar lekker een patatje,maakte hier en daar een babbeltje,knuffelde even met de dieren en gingen weer richting huis.

Daar lag ook weer van alles te wachten want m’n zwager was die dag jarig en hield z’n verjaardag hier in de Theeschenkerij. M’n schoonmoeder ziet dat thuis niet meer zitten,wel begrijpelijk want ze is nadat ze vorig jaar zo ziek is geweest niet meer de oude geworden. Bakte eerst een appeltaart voor de verjaardag en had nog een monchoutaart gekocht op de versmarkt. Daarna gingen we naar een neefje in Veenendaal die die dag ook jarig was. Half 5 waren we weer thuis,deed Rien de boodschappen en zelf stortte ik me op de was. Dat wilde ik toch wel weg hebben voor de zondag. Om half 6 arriveerde zwager en schoonmoeder,haalde we lekker chinees en zaten we met de bijna complete koppel lekker te smullen. 10 uur was alle visite weer vertrokken,lag het jonge grut op bed en kon ik nog heerlijk een poos achter het spinnewiel kruipen. Lekkere afsluiting van een drukke dag.

Maandag had ik weer lekker de gang erin na een week tobben omdat ik zo’n last had van m’n mond. Nu gaat het weer prima,ben je de pijn weer snel vergeten en heb ik weer energie als een paard?. Zondagavond lagen we al om 10 uur op bed en dat betekende dat ik de volgende morgen lekker vroeg en uitgerust opstond om aan de slag te gaan. Maakte een begin met de strijk,hielp de jongste kinderen naar school,fietste gezellig even met ze mee en daarna de rommel van het weekend opgeruimd. Ging weer verder met de strijk,waste ondertussen de weer overvolle wasmanden leeg. Het droogde heerlijk dus dat betekende dat de hele was die avond weer in de kasten lag. Dat is toch een heerlijk begin van de week.

Die morgen moest ik een vakantiehuisje schoonmaken. Door een foutje in het systeem kreeg ik die middag nog onverwachts vakantiegasten. Had een paar dagen daarvoor gezien dat er een huisje voor een paar dagen geboekt was. Alleen had ik er geen mail bij terwijl ik normaal gesproken een mail krijgt dat er een reservering is gedaan. Snapte er echt niks van,dacht misschien dat iemand een fout had gemaakt door extra dagen aan te klikken. Een paar dagen aan gekeken maar er kwamen geen herinneringen bovendrijven van wie die reservering was. Dus de dagen maar weer op vrij gezet. Totdat ik zondagavond m’n telefoon aanzetten om de preek te luisteren en zag dat er een mail gekomen was. Kon m’n nieuwsgierigheid niet bedwingen ook al was het zondag dus keek ik even snel op het schermpje. En dat was dus de familie die gereserveerd had en nu zag dat hij weer op vrij stond. Of ik maandag even wilde bellen of het nog wel door kon gaan. Vond het zo vervelend dat het mis was gegaan,kon gelijk de aandacht niet meer bij de preek houden. Gelijk weer een bevestiging dat je op zondag gewoon je telefoon uit moet houden?. Maar gelukkig is alles in orde gekomen,maandagmorgen gelijk gebeld dat het door kon gaan. Ik had de mail niet in m’n mailbox gekregen,maar hun hadden bij het reserveren wel de automatische mail binnen gekregen dat er nog contact opgenomen zou worden,heel vervelend allemaal. Nu was het gelukkig op te lossen maar voor hetzelfde geld had ik hem aan een ander verhuurd.

s Middags kwam de schilder om boven aan de gang te gaan. Wat fijn zeg,ook al is alles vreselijk stoffig van het schuren ik ben dolgelukkig dat hij er is. Alle ongemakken nemen we voor lief.

Kookte een pan bieten en een pan spinazie,lekker speklappen en piepers erbij en de maaltijd was weer compleet. Althans bijna,want Menno wil altijd appelmoes bij z’n groente en dat was op. Vind het uit de winkel nooit zo lekker. Maar nu kan hij z’n hart weer ophalen want er kwamen 2 volle emmers met appels van de boom. Hebben we weer een voorraadje appelmoes. Maakte vanmiddag vast een beginnetje.

Na het eten kwam er weer een spinnewiel terug uit de huur. Gelukkig,want ik had weer 4 nieuwe aanvragen voor de cursus. Als het zo door blijft gaan moet ik of nog meer spinnewielen aanschaffen of in groepjes gaan werken zodat de nieuwe dan niet al te lang hoeven te wachten voor ze aan de beurt zijn. En als ik niet oppas ben ik m’n eigen spinnewiel ook elke keer kwijt,dat kan niet hé?! Wel heel leuk dat er zoveel animo voor is.

Om kwart over 9 die avond had ik nog ouderavond op school voor Mirjam en voor Hidde kwart voor tien(dacht ik). Toen ik daar kwam keek de juf al verbaasd,’ik had u hier niet verwacht nu’ ,zei ze. O help,zeker weer niet opgelet met invullen. Inderdaad,Hidde had ik op maandagavond ingevuld en Mirjam op dinsdagavond. Echt weer een actie voor mij. Gelukkig kon ik als ik 10 minuten langer wachten toch nog bij de juf van Mirjam terecht. Probleem opgelost!

Dinsdagavond mochten Maureen en Mirjam paard gaan rijden bij de vriendin van Menno. Kinderen helemaal gelukkig natuurlijk. Vaders ging ook mee,die heeft vroeger ook veel paard gereden en wilde het nog eens proberen. Hij heeft het overleeft,wel spierpijn van gekregen. Menno vroeg of ik ook een keer meeging. Nou nee,dankjewel,ben nog niet levensmoe. Ik vind paarden prachtige beesten maar ik heb er helemaal niets mee. Het mooiste vind ik die Belgische trekpaarden. Dat zijn nog eens robuuste beesten. Stoer,maar op afstand;-)

Zelf plofte ik in de stoel met een haakwerkje. Had weer een muis afgemaakt,want doordat er zoveel cursussen zijn geweest en tijdens het les geven vaak de andere helpt,komen m’n eigen muizen nooit af. Dat ga ik nu eerst maar doen. Anders staat er straks een hele verzameling muizen zonder kop. Haakte een jurkje voor muis van glanskatoen. Hij is wel snoezig geworden. Voor wie er ook zin in heeft: dinsdagmiddag 22 september is er weer een groepje om een muis te naaldvilten. Je kunt er nog bij aansluiten. Verder info staat in de menubalk onder cursussen.

Onder het haken door stond er lekker een pan bouillon te trekken voor de kippensoep.

 

Braden de gehaktballen voor de bestelde lunch voor de volgende dag.

Vergat bijna wat te bakken voor woensdag mee naar school anders had ik de volgende dag mopperende kinderen gehad. Op woensdag krijgen ze altijd wat lekkers mee naar school en de rest van de dagen krijgen ze fruit mee. Nu ze dat weten zeuren ze ook niet meer dat ze wat lekkers mee willen nemen. Bakte een lekkere boterkoek die ik op het nippertje redden van verbranding,pfff?! Dat was net op tijd.

Kreeg van man en kinderen van de week ‘nog’ een cadeau voor m’n verjaardag. En ik was al zo verwend met een keukenmachine. Een nieuwe stofzuiger,een Miele. De oude was echt op,vraag maar aan m’n hulp?. Hij is nog niet eens 5 jaar oud denk ik,maar dat ding word zo vaak gebruikt. En dan op de oude stenen vloer,hij slijt gewoon heel hard. En dan natuurlijk nog de kinderen die hem gebruiken om de auto uit te stofzuigen. En dat geef op zich niks ,maar niet de auto van een stratenmaker,want daar ligt altijd een kruiwagen zand in. En aangezien we hier 4 van zulke auto’s hebben weet je nu waarom de stofzuigers hier geen lang leven beschoren zijn,en begrijp je dat ik superblij ben de onverwachtse nieuwe aanwinst. Echt een verrassing.

Gisteren ging de theeschenkerij voor het eerst weer open na de vakantie. Dat zou eigenlijk al vorige week zijn,maar omdat ik er zo belabberd bij liep,gebeurde dat een week later. Kon niet anders. Dus begon de dag als vanouds met het bakken van een appeltaart. Onze schoondochter kwam om kwart voor 9 uit bed rollen en genoot van de lekkere geur. Wat wil je ook als het zo ruikt als je uit bed kom,heerlijk toch! 2 zonen en hun vriendinnen hadden die dag een bruiloft van een vriend/vriendin. Konden ze eerst lekker eens uitslapen,en daarna moest ik het overhemd van zoonlief strijken die hij een paar maanden terug op een bruiloft aan had gehad. Maar ondanks dat hij toen gewassen en gestreken de kast in was gegaan,hadden we er niet meer aan gedacht dat er toen een paar vlekken in zaten van de corsage die er niet meer uit gingen. Gelukkig moest hij z’n baard nog in fatsoen laten brengen bij de Turk dus kon hij gelijk een nieuwe overhemd in de stad halen. Wat wil nou het geval: koopt hij een mooi nieuw wit overhemd,zie ik bij het strijken dat er ook vlekken op de mouw zitten. Toch niet te geloven hé! Geprobeerd met een nat doekje weg te krijgen ,lukte niet helemaal ,maar ik heb maar niets gezegd,had geen zin om dan het gescheld aan te moeten horen. Hij is toch geen type die dat opvalt.

Nadat de stellen in vol ornaat vertrokken waren ben ik aan de slag gegaan voor de voorbereidingen voor de lunch. Een bedrijf wilde hier vergaderen en gelijk bij binnenkomst aan tafel kunnen. Nou,dat liep allemaal lekker en stond alles klaar voordat ons eigen kroost uit school kwam. Kon ik daar rustig mee gaan eten.

Nadat hun vertrokken waren ben ik maar overal aan het ruimen gegaan om het weer netjes te krijgen voordat die avond de nieuwe cursist arriveerde,kookte voor een klein koppeltje een pan macaroni en zelfs daar bleef de helft nog van over. M’n grootste eters zaten op een bruiloft. Vandaag tussen de middag kwam een vrijwilliger van het klomperschuurtje samen met haar vriendin lunchen. Dat vond ik echt even gezellig. Is leuk hoor als bekende zo even aan komen wippen. En wat ik ook erg leuk vond was dat een onbekende mevrouw die mijn blog leest nu in de buurt was en even aankwam om een bakkie te doen en konden we even kennis maken. Dat zijn de leuke onverwachtse dingen op een dag.