Vakantie,gezelligheid en een wijs boek

Maandag-23 juli-2018

Alweer 1 week voorbij van de vakantie,wat gaat de tijd snel.We hebben niet veel bijzonders gedaan de eerste week ,lekker op je gemak opstarten. Uitslapen doen de jongste in ieder geval niet.Meestal staan ze tussen 6 uur en half 7 al weer achter me. Niet dat ik daar moeite mee hebt,ik ga m´n gang wel,maar als ze gelijk beginnen met ruzie zoeken dan liggen ze zo weer op bed. Daar ga ik niet aan beginnen op m´n nuchtere maag. Dat weten ze ,over het algemeen gaat het best. Vorige week hebben we het zwembad opgezet,daar hebben ze weer genoeg uurtjes plezier in gehad. Waar kun je ook beter in spelen als het zo warm is dan in het zwembad.

Ik vind het heerlijk die 6 weken vakantie,sommige moeders zien er vreselijk tegenop maar daar heb ik gelukkig geen last van,niet dat alle dagen nu even gezellig verlopen hoor,maar dat hoeft ook niet. We kijken gewoon per dag wat we gaan doen,het hoeven maar simpele dingen te zijn,bijv. koekjes bakken, even picknicken,spelletjes ,knutselen. Eerst helpt iedereen even een half uurtje in het huishouden of buiten. Jong geleerd is oud gedaan. Over 2 weken krijgt Rien vakantie en dan kunnen we lekker daagjes uit,vind dat toch leuker als vaders daarbij is en de kinderen ook. Maureen had zaterdag schuimpjes gebakken,dat wilde ze helemaal alleen doen,ik mocht nergens mee helpen zei ze. Maar na een poosje mixen(duurt best lang voordat het eiwit stijf is)had ze bedacht dat ik maar verder moest kloppen,haar arm deed toch wel zeer:-). Maar ze waren heerlijk,ben alleen een foto vergeten te nemen toen ze klaar waren. Daarna heeft ze nog rode bieten voor me geschaafd,lekker die extra handen.

Zaterdagmorgen eerst maar de tuin in gedoken,dat zag er ook niet uit.Overal geveegd,wat ligt er al veel blad,ik denk dat we een hele vroege herfst krijgen door die warmte. Het is zo droog,niet tegen te sproeien,en dan die wind er nog over. Alles ziet er verdord uit,behalve de moestuin die ziet er nog redelijk fris uit,op de boerenkool na dan,die hebben de kippen al te grazen genomen.

Kijk,zo ziet ons grasveld eruit,daar wordt je toch droevig van?

Maar de wilde wingerd op de buitenkant van het zaaltje doet het prima. Die wil ik nooit kwijt,de voormalige schuur(nu zaal) mocht van mij niet afgebroken worden,om de simpele reden dat daar de wingerd tegenaan staat.(ja ja,ik heb af en toe ook nog wat in te brengen in huize Roelofsen:-) Als je kijkt hoe mooi hij verkleurd in de herfst,schitterend,daar doe ik het voor. Dat duurt maar een week of 4 en dan gaat het blad vallen. Nu zit hij stampvol bijen,onder het blad groeien paarse besjes,als de bloesem er dan aankomt dan weet je niet wat je hoort. Het gonst dan drie weken lang van de bijen,ongelooflijk. Daar moeten we zuinig op zijn.

Verder kregen we zaterdag nog bezoek van Teuni Luijk. Dat is de schrijfster van: eenvoudigleven.blogspot.nl. Voor wie dat nog niet kent is het zeker een aanrader om het op te zoeken. Ze blogt over van alles en nog wat,leuke nuttige tips,lekkere recepten en gewoon een gezellig kijkje in haar huishouden. Ze kwam samen met haar man en jongste zoon een kijkje nemen hoe het hier eruit ziet. Ze hoopt dan een advertorial over ons te schrijven op haar blog,erg leuk dat ze dat wil doen,zo krijg je een beetje bekendheid. We adverteren ook met een banner op haar site,en het leuke is dat we al 5 boekingen via hun hebben gekregen. Nu kwamen we er ook nog achter dat de broer van haar man Willem,is getrouwd met een nichtje van me. Hoe grappig,ik had de link nooit gelegd.

Zaterdagavond hebben we gebarbequed met de jeugd,dat hadden we nog niet gedaan van de zomer. Altijd wel gezellig.

Gisteren lekker de zondag,even rust,al werd er hier flink gemopperd dat het veeeeeel te warm was om naar de kerk te gaan. Behalve als ze een feest hebben waar het ook over de 30 graden is,dan hoor je ze niet:-) Zo krijg je als moeder wat over je heen van het hele gezin,waarschijnlijk is het lekkerder om tegen je moeder aan te gaan lopen klagen als tegen je vader(snif,snif). Er is altijd wel wat hoor:Ma,waar is die korte broek? Sorry kind misschien moet je je kleren dan is in de wasmand gooien i.p.v op je kamer te laten liggen. Ma,waar is dat soldatenshirt gebleven? Geen idee kind,hij lag niet in de wasmand. Wel waar ma,ik weet zeker dat ik hem in de wasmand hebt gegooid,o nee,hij ligt toch nog bij m´n vriendin(zucht). Ma,waar zijn al m´n sokken gebleven? Ach kind,kijk eens onder je bed,waarschijnlijk ligt daar nog 5 paar wat in de wasmand hoort. En toen we gisterenmorgen in de kerk zaten,keek de oudste zoon me zo verwijtend aan,net alsof ik er wat aan kon doen dat het zo warm was daar,haha,je blijft lachen. Ja ja,ze kunnen we wat van die gasten,maar wat ben ik blij dat ik ze heb.

Vanmorgen om kwart voor 6 opgestaan,eerst de douche maar weer gedaan en de wasmachine volgestopt,Daarna even een moment stille tijd gehouden,even een stukje in het boek gelezen:Wijsheid voor de vrouw. Een zeer grote aanrader voor iedere vrouw. Het is geschreven door Lydia Brownback. Eigenlijk zou het boek bij iedereen in de boekenkast moeten staan Het gaat over het Bijbelboek Spreuken en dan op de vrouw toegepast.Er wordt ingegaan op 9 dingen die vrouwen moeten weten: 1-Wat is wijsheid precies? 2-Waarom dwaasheid echt slecht is. 3-Wijze vrouwen kennen de kracht van woorden. 4-Wijze vrouwen kiezen hun vrienden zorgvuldig. 5-Wijze vrouwen kennen het geheim van zelfbeheersing. 6-Wijze vrouwen denken,voelen en willen met verstand. 7-Wijze vrouwen begroten en budgetteren bewust. 8-Wijze vrouwen beschermen hun seksualiteit. 9-De vrouw van Spreuken 31. Als je dit boek leest schieten we aan alle kanten tekort,maar wat is het een leerzaam boek. Het mooiste zinnetje uit dit boek is: Zij lacht over de nakomende dag ,want zij vertrouwt op haar Heere. Daar is alles mee gezegd.