Vakantie

Vrijdag 6 mei-2022

Eindelijk heb ik de klus aangepakt die ik al maanden voor me uitgeschoven had. De kast in het kantoor. En dat is niet zo maar een kastje, anders was hij allang een keer aan de beurt geweest, maar het was een serieuze klus waar ik gewoon bijna een dag mee bezig ben geweest. Op maandagmorgen zag ik in één keer het licht en toen moest het natuurlijk ook gelijk gebeuren. Dat licht moet je niet negeren want je weet niet wanneer het volgende lichtje komt?. Zie de foto en je snapt waarom ik het elke keer voor me uit schoof.

Haalde eerst de hele rechterkant leeg, er konden al veel oude blikken verf weg, veel gereedschap kon naar de schuur, en een volle vuilniszak met troep. En vooral veel stof op de planken?. Daarna heel de linkerkant leeggeruimd, die was nog erger. Veel spelletjes die niet meer compleet waren konden weg, 2 bakken met stof gesorteerd, spullen waarvan ik dacht dat ik ze ooit nog wel eens kon gebruiken mochten weg.

En een bak met allerlei dingen waarvan ik niet wist waar ik dat allemaal laten moest. Alles in een doos gekiept, kunnen ze het daar uitzoeken.

Fotoalbums werden doorgebladerd( vandaar die dag werk;-), een schoenendoos met oude brieven en telegrammen uit 1942( gekregen van schoonmoeder). Zo grappig omdat te lezen.

En nog twee brieven van de burgerwacht uit Wageningen

En ik vond zelfs nog m’n groeikaart van het consultatiebureau. Nooit geweten dat ik die had. Ben er speciaal voor gaan zitten om m’n babygewicht terug te lezen. Een optelsom vertelde dat ik in m’n eerste twee levensjaren ruim 6 kilo gegroeid was. Complimenten van de zuster. Nadenkend daarover kwam ik tot de conclusie dat ik de afgelopen twee jaar ook ruim 6 kilo gegroeid ben. Nu geen complimenten van de zuster maar commentaar van de dokter. Tssss, wat een verschil van mensen heb je toch?!

Daarna kwam de bak met moeder/vaderdag/verjaardagscadeautjes van de kinderen toen ze nog op de kleuterschool zaten. Dat vind ik leuk om te bewaren. Tis met de jaren al een hele volle bak geworden. Hier zomaar twee dingen:

 

En nu is de kast is schoon hoor, wat een heerlijk gevoel.

Ondertussen werden er twee dekbedden gewassen, dat voelt ook weer heerlijk fris. En ook gelijk twee wollen onderleggers buiten uitgeklopt. Wat een stofnesten zijn dat zeg, verbaas me er elke keer weer over.

Bakte appelflappen voor de nieuwe gasten, nam afscheid van vertrekkende gasten ,vulde de gifspuit met schoonmaakazijn en heb gelijk een paar terrassen bij de vakantiehuisjes gespoten. Kookte een pan broccoli, piepers en bakte een pan gehaktballen.

En natuurlijk moest er gelijk weer gelogeerd worden. Maandagmorgen kwam er al een vriendin van Maureen logeren. De dames hadden een tandem gehuurd bij de fietsenmaker en zijn op pad geweest met een gevulde tas met lekkers. Die avond wilde ze ook zelf koken in de theeschenkerij: krieltjes en sla en vooral veel toetjes. O ja, en ze wilde in de tent in het weiland slapen. Nou, om kwart voor drie waren ze al binnen en zijn ze boven in bed gekropen, ze hadden het erg koud gehad.

Dinsdagmorgen zou ik met Maureen wat zomerkleren gaan kopen in Veenendaal. Die had werkelijk bijna niets meer wat ze paste. Ze schiet de lucht in. Het vriendinnetje ging gezellig mee, we zijn leuk geslaagd en hadden de pap op toen we thuiskwamen. Thuis een beetje bijgetankt, daarna weer een terras gespoten, en de was weggestreken . En toen moest ik nog naar Leen om te helpen met z’n appartement schoonmaken omdat hij deze week naar Curaçao vertrok en er tijdelijk een huurder inkomt. 8 uur zijn we begonnen en om half elf waren we klaar. Mirjam was er ook bij en die heeft samen met Leen het hele keukenblok aangepakt. Meneer kon tevreden zijn. De volgende dag waren de poetskriebels nog niet over en vertrok ik naar de bovenverdieping, lekker alles gestoft, gezogen, plinten en boven op de deuren schoongemaakt. De nieuwe loge voor Mirjam arriveerde om 2 uur en wilden ook in de tent slapen. Toen bedacht Hidde dat zijn vriendje ook wel kon komen slapen. Hebben ze daar een tent opgehaald en die sliepen ook in het weiland. De meiden kwamen s’morgens om half 6 naar boven om samen nog een paar uurtjes te slapen in één bed. En de jongens liepen s’morgens om 5 uur al buiten te rennen. En dan nog beweren dat ze heerlijk geslapen hebben.

De hond hield wacht bij het konijnen/vogelhok. Sinds een paar weken hebben we weer konijnen, en de hond is daar zo dol op, maar als hij ze te pakken krijgt dan is het einde konijn. Vader zei dat als de hond ze te pakken kreeg dat ze dan niet hoefde te janken want ze waren gewaarschuwd. Dat ging twee weken goed ook al konden ze die beesten amper voeren of de hond stond alweer met z’n bek in het hok. Vorige week had de hond s’nachts het gaas van de deuren gesloopt, net zolang met z’n neus lopen duwen totdat het gaas het begaf. De konijnen waren zo slim om het nachthok in te vluchten. Nu heeft Rien er stevig ijzer gaas tegen gemaakt, maar denk maar niet dat de hond ze nu met rust laat. Eerst bleef hij altijd voor het gaas heen en weer lopen in de hoop dat hij ze kon pakken. Nu snapt hij dat het niet meer kan en nu blijft hij netjes op wacht voor het hok liggen. Zal vast wel een keer fout gaan??.

Woensdagavond kwam Leen voor de laatste keer bij ons eten. Dat doet hij altijd elke woensdagavond maar gisterenmorgen is hij voor drie maanden naar Curaçao vertrokken. Alleen!! Vind er werkelijk niks aan dat hij weg is. Maar ja, je moet je kinderen loslaten hé?. Een zoon van 24 jaar zit niet meer op de zorgen van z’n moeder te wachten. Op Schiphol was het wel een gezeur. Eerst zou hij om 9 uur gaan vliegen, dat werd vertraagd naar 12 uur. En om 4 uur appte hij dat hij nog steeds op Schiphol was en dat hij niet wist wanneer ze zouden vertrekken. En dan moet je nog 10 uur in het vliegtuig zitten. Arme kerel, die zal wel twee dagen gaar zijn als hij aankomt.

Wat nog een enorme klus was: het atelier een grote schoonmaakbeurt geven. Na al die cursussen een rommelig geheel geworden.

Alle wol uitgezocht, veel weggedaan, overal gesopt en gedweild, ramen binnen en buiten gelapt. Een hoop spullen tegen motten gespoten. Dat is wel altijd een gevaar: als je veel wol in huis hebt is de kans op motten erg groot. Vroeger als m’n schoonmoeder een motje zag was ze altijd een beetje panisch: o help een motje, sla m’n plat. Vond dat altijd wat overdreven maar nu wordt ik zelf panisch als ik een motje ziet, want die krengen kunnen heel wat schade aanrichten. Nu de hele voorraad wol in plastic zakken gedaan, dat scheelt natuurlijk ook al. En overal mottenballen bij ingestopt. Het voelt in ieder geval weer veilig! Ben bij het tuincentrum wat leuke planten en potten gaan halen voor de waardebon die we voor ons dertig jarig huwelijk kregen. Zo werden de vensterbanken ook weer opgefrist.

 

Naast de deur van het atelier werd ook een gezellig hoekje gemaakt

Maakte een nieuwe vlasrokken, zo mooi vind ik dat hé. Tis vast het strikje wat het hem doet?

 

Hing m’n mooiste theedoek uit Schotland op.

En plakte een paar grappige kaarten achter het glas

Ben tevreden over deze week, 2 grote klussen weggewerkt. HEERLIJK!!!