Tuinman/tuinset

Maandag 22 juni-2020

Zaterdag kwam de tuinman weer alles netjes maken. Sinds kort hebben we een vaste tuinman. Ik weet dat het een luxe is maar we zijn allebei niet dol op tuinieren en te druk. Dus dat gaf nogal eens wat stress. Nu roept Rien al jaren dat ik een tuinman op moest zoeken want als hijzelf een klus extra aan nam was de tuinman ook weer betaalt. Maar omdat ik dat een beetje te luxe vond voor ons(je mag lachen) wou ik het gewoon niet. Maar nu we het toch gedaan hebben vinden we het hééééérlijk!!!!! Er is een last van me af gevallen. Hij komt één keer in de drie weken op zaterdag. Hij staat er s’morgens om kwart voor 8 en gaat rond half 4 weer weg. Dan heeft hij alles rondom gehad en dat is aardig wat. Hij vind het zo prima bij te houden. En het ligt er weer keurig bij. Durf nu tenminste m’n eigen erf weer rond te lopen zonder dat ik pijn in m’n buik krijg van het tuinwerk wat me aangrijnst.

Zelf had ik die ochtend weer een vrouw op spinles. Rien was de schuur aan het isoleren,die wil hij graag klaar hebben voordat ze de roldeur af komen hangen. Geloof week 29 dat ze dat komen doen. Lapte de ramen buiten,deed de boodschappen en zaten pas 7 uur aan tafel. Zaten ook nog eens lang na te hangen dus zaten we 9 uur pas aan de koffie. Niet fijn zo op de zaterdagavond maar het viel nou eenmaal zo.

Vanmorgen zoals gewoonlijk begonnen met het sorteren van de was. Een blik in de wasmand vertelde dat er vandaag niet zo veel gewassen hoefde te worden. Een rondje bovenverdieping vertelde een half uur later een ander verhaal. Daar kwam nog een volle wasmand met was en rommel vandaan.

Om kwart voor 7 lekker een half uurtje aan m’n met wortelloof geverfde wol gesponnen. Daarna met de kinderen gegeten,uitgezwaaid voor school en fiks door het huis gesjeesd om het op orde te maken. Alle bedden opgemaakt,was en rommel verzamelt,gordijnen weer allemaal dicht tegen de hitte. Op onze slaapkamer de cadeaus van vaderdag opgeruimd. Maureen ,Hidde en Mirjam kwamen hem gisterenmorgen een ontbijtje op bed brengen. Daarna de cadeaus gegeven die ze zelf hadden gekocht. Elke keer geniet ik weer van die gezichtjes. Ze zitten dan op ons bed vol verwachting wat vaders van hun cadeau vind. Leuke leeftijd!

Ik wilde vandaag heel graag de kast in het kantoor onderhanden nemen. Dat was een al wekenlang uitgestelde klus die moest gebeuren. Je begrijpt waarom?

Maar toen ik om half elf daarmee wilde beginnen, belde Rien jr of ik even naar Veenendaal wilde rijden om een betaling te gaan doen. We wilden Rien sr voor vaderdag en gelijk voor z’n verjaardag(29 juni) een loungeset geven. Daar had ik hem al vaak over gehoord. Zelf hadden we geen tuinset meer die was echt versleten. Hadden we al tweede hands gekocht. Nu na 5 jaar was hij op. Het hele gezin legde het verjaardagsgeld bij elkaar en ik vulde dat aan tot een leuk bedrag. Rien jr zou op pad gaan om er een te kopen. Maar dat viel nog niet mee om wat voor dat bedrag te vinden. Wat zijn die dingen duur zeg ,en als hij een leuke had gevonden zat er weer een lange levertijd op. Maar tenslotte slaagde hij bij van de Garde in Veenendaal. De man gaf nog korting en een extra stoel erbij. Nu hebben we een 6 persoons die we uit kunnen bouwen zover als we willen. Maar daar moet ik dan nog maar even voor sparen anders hebben we van de maand geen beleg meer op ons brood;-). Daarom moest ik naar Veenendaal om hem af te rekenen en kon Rien jr hem vanmiddag uit het werk in een ander filiaal in Kesteren gelijk ophalen. Nou,vaders was zeer verrast. Een geslaagd cadeau dus. En tot m’n verassing zei hij ook nog dat ik de ander stoelen kon bestellen zodat we hem uit konden bouwen tot een u-vorm. Dan zou hij die betalen. Heerlijk om weer een goed tuinset te hebben waardoor we weer lekker met z’n allen buiten kunnen zitten.

Had ook nog een lekker hangbankje gekocht voor de kinderen. Schapenvachtje erin en liggen maar. Is wel een grappig ding. Bestaat uit stevige plastic touwen.

Vanmiddag moest ik weer naar de stad om sokken te halen voor de werklui. Ben er nu voor 6 weken vanaf. Dan kan ik weer gaan. Klompen zijn nu eenmaal sokkenvreters. Kookte voor het avondeten lekker een pan bloemkool,piepers en gehaktballen. Helaas kwam er vandaag niks van het opruimen van de kast terecht.

Vanavond kwam een bedrijf het riool door spuiten. De wc en douche liepen sinds die hoosbuien van vorige week erg slecht weg. Als je de wc doortrok ging het putje in de douche omhoog. Er hing gedurig echt zo’n vieze rioollucht in huis. Vanavond zag Rien dat er een rioolbedrijf bij de buurman kwam,die had dus hetzelfde probleem. Hij is er naar toe gelopen en de man wilde het bij ons ook gelijk wel door spuiten. Dat stonk helemaal verschrikkelijk??. Maar het probleem is opgelost. Inmiddels ruikt het huis gelukkig weer normaal.

Vanavond bouwde Rien met een paar kinderen het zwembad weer op. Staat nu vol te lopen. Kunnen ze d’r eigen lekker vermaken met die hitte!