Tuin op z’n kop

Woensdag27 januari-2021

Vrijdagmiddag zouden we eigenlijk met een vriendinnetje van Maureen bloemen gaan vilten. Maar bij nader inzien werd dat toch een zeepje. Van Zwitsal wel te verstaan want daar zijn de dames gek op. Het werd een lekker gekledder, maar wel met een leuk eindresultaat. En de dames maar snuiven aan het zeepje?. De volgende morgen wilde het vriendinnetje er ook nog een voor haar moeder vilten. Toen mocht ze het alleen doen want m’n tijd om te knutselen was op.

Nadat we haar weer op de trein naar huis hadden gezet zijn we even bij onze oudste zoon in het huis wezen kijken. Ze zijn volop aan het klussen en zoals het nu lijkt zijn ze ruim voor de trouwdatum klaar. Er is al een hoop werk verzet. Zelf moet hij het van de avonduren hebben omdat hij z’n eigen werk overdag ook moet doen. Hij is stratenmaker en werkt voor z’n eigen.

Nadat we bij hem hadden gekeken reden we nog door naar m’n ouders( 500 meter verderop) en dronken daar een bak thee. Thuisgekomen eerst lekker patat gegeten en een kwarktaart voor zondag gemaakt.

En maandag was ik erg blij verrast toen manlief met Menno aan de tuin begon. Complete verrassing! Het gras werd afgegraven en afgevoerd naar een boer hier in de straat. Stuk hek eruit gehaald. Er is iemand komen kijken die de beregening gaat maken. De mannen hier kunnen het zelf erin leggen en een bedrijf sluit het aan. Met het beplantingsplan is de mevrouw die de tuin ontworpen heeft bijna klaar. Ik hoop echt dat het eind maart klaar is. Misschien is m’n hoop te snel want ook zijn eigen werk moet gewoon doorgaan.

Terwijl hun met de tuin bezig waren ging hier het ruimen van de weekendrommel door. En natuurlijk niet te vergeten: de overvolle wasmanden wegwerken. Bakte lekker een kruidkoek en kookte een pan hutspot met worst en spek.

Ruimde s’avonds het atelier op. Er werd een kast weggesjouwd die overbodig was en er werd een klein buikkastje met spiegel neergezet. Dat stond eerst altijd boven maar mocht nu naar beneden verhuizen. Daar kon het beter gebruikt worden. Allebei de tafels ontvet van de vette schapenwol die erop lag. Spullen gesorteerd en op z’n plek gelegd.

De theeschenkerij kreeg vast voor de helft een goeie beurt van de week. Toen ik daar mee bezig was kreeg ik er in één keer weer zin in dat hij weer open mocht gaan. Heb daar een poos geen zin in gehad door al het gezeur en de regeltjes. Nu begon het weer te kriebelen. Hopelijk duurt het niet zo lang meer.

Ook hadden we sinds een tijd weer klanten in de B&B. Gezellig hoor, er druppelen langzaam weer wat boekingen binnen. Bakte appelflappen voor bij het ontvangst, maakte gezellig even een babbel en begon met de witlofschotel voor die avond. Bakte daar achteraan een fudgekoek voor de cursist voor die avond. Vanmorgen moest om half negen het ontbijt in de B&B klaar staan en ondertussen proberen de kinderen gewassen en gestreken aan het ontbijt en huiswerk te krijgen.

Dat lukte allemaal redelijk en terwijl hun lekker aan de slag waren kwam er een cursist voor haar laatste les. Ze kocht m’n laatste spinnenwiel uit de voorraad en nog een kaardemolen. Die is met nog een andere bestelling onderweg. Het kan soms best lang duren voordat een bestelling van de spinnenwielen binnen is. Ik had een voorraadje staan, maar dat vloog ook de deur uit. Probeerde van de week een nieuwe manier van Art-Yarn spinnen uit. Lukte aardig, maar nog wel een strijd om de spanning op de draad goed te krijgen. Weer een uitdaging.

 

 

En hier natuurlijk nog een paar schitterende foto’s van de lucht. De eerste was zondag en de andere twee maandag een half uur na elkaar.