Trouwpak zoon 1, sleutel zoon 2

Dinsdag 18 mei-2021

Vrijdagavond zijn we het trouwpak uit wezen zoeken voor onze oudste zoon die in september hoopt te trouwen. Z’n schoonmoeder en ik mochten allebei mee. Hij had al aan z’n vader gevraagd of hun niet samen konden gaan dan was hij zo klaar dacht hij. Maar vaders vond dat maar niks want die vind het zelf al vreselijk om een pak te dragen dus hij meende dat hij daar geen goede kijk op had?. Vond het echt leuk om mee te maken. Toch wel speciaal als je je kind zo mooi gekleed ziet. En ik ben dat al helemaal niet gewend want stratenmakers lopen niet gauw in een pak in hun vrije tijd. Dan moet er toch echt wel een hele speciale gelegenheid zijn willen ze zich in een pakkie steken. We stonden met 50 minuten weer buiten, de verkoper wist niet wat hem overkwam want dat gebeurt nooit zo snel. Maar zoonlief wist wat voor kleur hij wilde dus dat scheelt al een hoop gezoek. En het paste verder ook prima, alleen de broek moet iets ingenomen worden. Meneer is klaar voor de grote dag.

Zaterdag wilde ik heel graag de voortuin doen. Erg veel onkruid stond er. Nadat bijna iedereen vertrokken was de tuin ingegaan en kwam er pas 2 uur uit. Natuurlijk moest ik er tussendoor elke keer vanaf voor van alles en nog wat maar dat hinderde niet. Hij is keurig schoon geworden. Haalde een stel geraniums bij het tuincentrum voor in de bakken bij de voordeur en voor in de oude fiets bij de oprit. Nadat die gepoot waren begon het fiks te regenen, precies op tijd klaar.

Vorige week legde Rien de laatste puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk klaar, hij heeft denk ik wel een week of 6 op tafel gelegen als het niet langer is. Hulde aan manlief, hij heeft met veel geduld de puzzel afgemaakt, want anders was hij waarschijnlijk in de doos blijven zitten. Hij wist in ieder geval zeker dat het geen hobby van hem ging worden?. Maar hij is prachtig, nu nog op een plaat lijmen en dan kan hij op Hidde z’n slaapkamer gehangen worden.

Gisteren was de verlengde vakantie van de jongste kinderen voorbij. Bracht ze met de auto naar school omdat ze een hoop boeken mee moesten nemen die er nog lagen van de weken die ze onlineles gehad hebben. Deed gelijk de boodschappen, wilde ook nog bosjes rozen halen voor de vakantiehuizen maar ze hadden alleen nog maar grote boeketten. Heb er nu maar bloemen van vilt neergezet, staat er toch wat en het staat wel fleurig. Nadat ik thuis was had ik de dag voor m’n eigen. Alleen die gedachte gaf al vleugels?. Kun je lekker opschieten hé als er niemand is. Bijna niemand, want de hulp kwam een huisje schoonmaken, dus hebben we wel gezellig koffie gedronken en gebabbeld. Heb lekker een hoop aan het huishouden en de was kunnen doen. Kookte vast een pan witlof voor de witlofschotel voor die avond. Zette een pan bouillon op voor de soep.

Bakte een cake met kokoslaag voor bij het ontvangst van de vakantiegasten en had ik ook gelijk weer genoeg voor de volgende dag voor mee naar het werk. Ging met doek en stofzuiger door het huis. Doordat de puzzel van tafel ging kon er eindelijk weer een bloemenvaas op en een spelletje. Dat doe ik wel vaker. Dan leg ik gewoon een spelletje klaar op tafel en ze gaan dan vaak met elkaar zitten om dat te doen. Dan zitten ze tenminste ook niet elke keer te zeuren of ze achter de computer mogen. En dan wissel ik de spellen regelmatig om, dan blijft het een uitdaging.

Maakte soep en schotel al vroeg klaar omdat er geappt werd of het eten om 5 uur klaar kon zijn want er moesten er weer twee gaan werken. Dat lukte wel en zo hadden we zelf ook lekker een lange avond. Vanmiddag had ik een enthousiaste cursist die voor de tweede les kwam. Ze had thuis elke dag geoefend en dat was wel te zien ook. Is met sprongen vooruit gegaan in die twee weken dat ze thuis geoefend heeft.

Zelf was ik aan een single art-yarn bezig. Dat is een ongetwijnde draad die na het spinnen vervilt word en dan moet ik er mee gaan weven. Dat kan ik helemaal niet, maar wil het wel heel graag leren. Heb een tafelweefgetouw bij elkaar gespaard en besteld. En nu zoek ik nog iemand die mij er les in kan geven, zal ook wel goed komen. M’n wol om te weven heb ik vast klaarliggen?.

En vanavond zijn we in het appartement van Leen gaan kijken. Gisteren heeft hij de sleutel gekregen. Leuk zo z’n eigen stekkie. Hij is ook al 23 jaar dus dan wordt het wel tijd dat ze op zich zelf gaan. Niet dat hij mij in de weg zat maar op een gegeven moment zijn ze er zelf aan toe. Is een leuk huisje hoor, paar kleine dingen aan verbouwen en dan hoopt hij met drie weken er in te zitten. Toen we terug waren nog een paar platen koekjes gebakken. Het deeg had ik voordat we gingen al klaar gemaakt , hoefde er alleen nog balletjes van gedraaid te worden en kon het de oven in. Mirjam wil morgen een pot koekjes meenemen naar school als afscheidscadeautje voor een meisje uit haar klas die gaat verhuizen.