Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Tolhuiskoek

Vandaag weer een recept uitgeprobeerd uit het grote koekjesboek. En dit word ook wel een blijvertje. Erg lekker!

Ingrediënten: 340 gram bloem- 1 theelepel bakpoeder- halve theelepel zout- 225 gram roomboter- 150 gram kristalsuiker- 150 gram lichtbruine basterdsuiker- 2 theelepels vanille aroma-(Dr Oetker)- 2 eieren- 150 gram pure chocola in stukjes gehakt- 200 gram gehakte walnoten of hazelnoten of pecannoten, net wat je lekker vindt.

Oven voorverwarmen op 190 graden. Vierkante vorm van ongeveer 30 bij 20 cm invetten.

Klop de boter met de suikers en vanillearoma tot een romige massa. Klop de eieren erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het botermengsel en roer het goed door. Voeg daarna de gehakte chocola en gehakte noten toe en meng het goed door.

Doe het deeg in de ingevette vorm, druk het gelijkmatig uit en bak het ong. 25 minuten in het midden van de oven. Laten afkoelen en in vierkanten snijden.