Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Timmerman,gasten

Vrijdag 26 juni-2020

Donderdagavond kwam de timmerman het kozijn in de theeschenkerij zetten. Er zat nog een oude staldeur in die we nooit gebruikte en die altijd dicht zat. Het was daardoor een erg donker hoekje. En nu hadden we bedacht om daar een raam in te zetten. Heb je een heerlijke lichtinval en je kijkt vanaf de weg mooi naar binnen. En de deur hangt nog aan de buitenkant en kan ik s’avonds gewoon dicht doen. Nu nog een leuk tafereeltje achter dat raam verzinnen,zodat het vanaf de weg wat meer opvalt dat je daar wat kunt drinken en eten.

Vanmorgen werden eerst drie huisjes van bloemen en chocolaatjes voorzien. De laatste dingetjes gedaan en alles gecontroleerd.De appeltaart ging de oven in. Ik was best wel laat want 10 uur gaat normaal de theeschenkerij open en het was inmiddels al half elf. Kwart voor elf kwam de taart pas uit de oven en mits stapte er twee klanten binnen voor koffie en lekkers. Nou,u heeft de keuze uit walnotenboterkoek of loeihete appeltaart?. Ze kozen voor het laatste. Geef toe,verser kun je hem niet hebben! Ze vonden het leuk om de vakantiehuisjes te bekijken,kon nog net voor dat de gasten arriveerde. Toen ze dat gezien hadden waren de stukken appeltaart wel zover afgekoeld dat ze gegeten konden worden.

De mannen waren vandaag ook al vroeg thuis. Geloof dat het half 2 was. Menno ging met vrienden en vriendinnen varen op de Rijn. Hij nam onze auto mee omdat op die van hem geen trekhaak zit. En s’morgens was ik hem ook al kwijt omdat de werkbus van Rien niet wilde starten. Die had hem wel zitten op de vroege morgen. Daarom nam hij onze auto mee naar het werk. Hessel wilde voor mij wel de boodschappen doen,dat probleem was ook weer opgelost.

Zat ik alleen nog met Maureen ,want die moest vanavond naar naailes maar moest nog een lap stof hebben om aan een nieuwe rok te beginnen. En dat ging niet lukken zonder auto. Gelukkig wilde pa en moe wel met haar meerijden naar Kesteren naar ‘Mooi goed’. Leuke winkel, mooie stof, veel keus en je word fijn geholpen. Ze kocht een leuk tricot stofje met felle kleurtjes.

Pa ging gelijk even voor mij naar de slager die er tegenover zit. Morgenochtend moet ik in een vakantiehuisje een Engels ontbijt verzorgen en daar horen speciale worstjes bij. En die kun je alleen bij de slager halen.

Vanmiddag spartelde er wel 8 kinderen in het zwembad. 5 van een ander en drie van eigen teelt. Heb ze zowaar niet een keer hoeven waarschuwen. Ging best zo met z’n allen. Waar kun je ook beter zijn dan in het zwembad met dit weer.

Voor het avondeten had ik worteltjes met vis op het menu staan. Maar daar ging de baas fiks tegen in verzet: ‘ O nee,alsjeblieft geen worteltjes,wat een afknapper,en dat met dit weer’. Nou,dat was duidelijk. Meneer wilde patat. Ook best ,dan maar patat,ging er ook wel in en ik was zo klaar.

Bracht om half 7 Maureen naar naailes. Nam Hidde en Mirjam mee en reed door naar de stad. Had nog beloofd om wat knutselspullen te halen voor ze. En had nog wat dingen voor mezelf nodig. Reed door naar de Welkoop voor sokken voor Rien. Zijn sokken haal ik al jaren daar. Ze zijn van het merk ‘Stapp’ en gaan lang mee. Kosten ook wel een paar centen. Haalde gelijk bij de Hoogvliet de rest voor het Engels ontbijt.

Daarna nog een poos aan het ruimen geweest,daar heb ik morgenvroeg geen tijd voor. De dag zit morgen (te)vol gepland!