Te heet

Zaterdag 19 juni-2021

Wat ben ik blij dat het niet zo heet meer is. Kan echt niet normaal functioneren met die hitte. Slecht slapen en geen energie en zin. Zoals vandaag is het lekker. Kun je tenminste gewoon je werk doen. En voor de kinderen is het ook niet lekker. Die slapen er ook slecht door en zijn de volgende dag nog moe als ze naar school moeten. Worden er ook niet vrolijker van. Afgelopen dinsdag hadden ze wel een leuke middag. Die dag vierde de directeur van school dat hij 25 jaar directeur was, 30 jaar op deze school werkte en 40 jaar in het onderwijs zat. Reden voor een feestje. De kinderen mochten de fiets versieren en de mooiste kreeg een prijs. Dat moest een avond van te voren gebeuren en ze zijn er maar druk mee geweest. Mirjam kreeg een boog met vlaggetjes op haar fiets en Hidde maakte met een vriendje een terrasje in een kar achter de skelter. Om het compleet te maken moest er ook nog onze parasol op, nou dat was niet slim want hij kwam in drie stukken terug. Einde parasol. Maar leuk hebben ze het wel gehad.

Van de week mocht ik elke morgen ontbijt bezorgen in één van de huisjes. Dan moet je steeds weer wat anders verzinnen want elke dag hetzelfde is ook niet zo leuk. Ging ook prima hoor.

Vanmorgen mochten we een ontbijtmand bezorgen in het dorp voor een 50 jarige bruiloft. Dat is ook leuk om te doen. Op de foto zie je niet zo heel veel, het meeste ligt onder het vleeswarenschaaltje. Altijd als ik de spullen inkoop voor zo’n ontbijt moet ik het wegstoppen voor onze eigen kinderen. Anders nemen ze alles mee naar het werk en kan ik weer opnieuw naar de winkel.

Woensdag zijn de fazanteneieren van Hidde uitgekomen. De kuikens die hij hiervoor in de broedmachine had zitten waren er nog geen dag uit of Menno nam alweer fazanteneieren mee om in de machine te leggen. Wel heel leuk natuurlijk maar je moet die beesten ook nog een paar weken in een hok hebben voordat ze verkocht kunnen worden. 9 van de 10 eieren zijn uitgekomen. Het zijn wel lollige beestjes en snel dat ze zijn. Zodra je het deksel opendoet springen ze eruit.

Donderdagavond mocht ik een verjaardagsfeestje voor 11 meiden van 12 jaar verzorgen. De dames gingen een hoesje voor een pen vilten met een bloemetje eraan. Succes verzekerd. Dat vinden ze allemaal leuk. Al is het alleen al het geklieder met water en groene zeep?. Kan altijd wel genieten van die beginnende pubers. Om half 10 waren ze klaar en de boel heb ik maar laten liggen tot de volgende dag. Vond het wel best voor die avond. Het is aardig intensief om er voor te zorgen dat ze allemaal met een goed gelukte pen naar huis gaan.

De tuinman was vandaag ook weer heerlijk aan het werk. Het meeste ziet er weer keurig uit. Hoera! Terwijl hij aan het plukken en schoffelen was bracht ik het ontbijt weg, zwaaide met een stofdoek en stofzuiger door de benedenverdieping, deed de strijk, legde alles in de kasten, haalde Vaderdag cadeau bij de boekhandel in Kesteren, wipte gelijk aan bij m’n zusje op de markt. Op de terugweg lekker vis gehaald voor tussen de middag en voor m’n eigen vader en moeder nog een cadeau gehaald voor vader en moederdag. Na het eten moest Hidde al weer opgehaald worden van z’n werk, ruilde we gelijk bij de Gamma de wc bril om die kapot in de doos zat. Rien heeft vandaag 2 nieuwe wc- brillen bevestigd, eindelijk!!

Om 4 uur kwam m’n breihulp helpen om de capuchon uit te rekenen en op te zetten. Ze gaat maandag op vakantie en nu kan ik gelukkig weer verder met m’n vest. Einde in zicht. Na het eten nog even bij pa en moe geweest om de cadeaus af te geven. Dronken lekker een bak thee met een stuk zelfgemaakte kwarktaart. Genieten! Toen ik om 9 uur weer thuis was moest buiten de rommel nog opgeruimd worden en de planten gegoten worden.

En voor wie het leuk vind: in de haven van Wageningen ligt het museumschip Vlotburg. Omgebouwd tot kasteel en binnenin kun je zien hoe het er in de tijd van de middeleeuwen aan toe ging. Ik dacht dat hij tot half juli daar bleef liggen. Moet je even google. Volgende week willen we er met de jongste drie naar toe, lijkt me erg leuk.