Stukje Achterberg

Ik wil geregeld de mooie plekjes in Achterberg op de website zetten. Dat lijkt me voor de vakantiemensen wel leuk. We krijgen veel mensen die graag fietsen en dan is het wel leuk als ze er een beetje een beeld bij hebben. Ik zet het elke keer onder dezelfde titel ” Stukje Achterberg”.

Dit keer het huis van de “Barones”. Vroeger als kind vond ik dat huis al zo mooi. Het dateert uit het jaar 1700. Altijd als ik er langs wandelde,dacht ik:daar zou ik dolgraag eens binnen willen kijken. Gewoon omdat de hele uitstraling van huis en tuin vertelt dat er zeer creatieve mensen wonen met een ruim gevoel voor sfeer. Ook de tuin is prachtig om te zien,overal hoekjes waar je blik naar toe wordt getrokken. Voor een tijdje terug zag ik de eigenaresse bij de supermarkt en heb ik gevraagd of ik foto,s van de tuin en de buitenkant van het huis mocht nemen. En dat vond ze prima. Gisteren ben ik er naar toe geweest en werd allerhartelijkst ontvangen. En m’n wens ging in vervulling,ik mocht binnen rond kijken:-). Nou,ik kan je zeggen dat ik genoten heb,wat is het daar mooi en gezellig,je zou niet meer weg willen, die prachtige oude deuren en dan die enorme schouw op de voormalige deel. Zelfs de houten palen waar de koeien tussen stonden staan er nog. En de vloeren zijn helemaal het einde,allerlei oude plavuizen en een stuk vloer waarvan ze niet weten hoe het heet . Het lijken ijseltjes ,maar dat was het niet,hoe dan ook,het is prachtig. Overal opstapjes in huis,en een prachtige houten balustrade. En de foto,s die ik binnen genomen heb,mocht ik op de website plaatsen,dat was toch boven verwachting. Wat hebben die mensen gevoel voor sfeer,zo mooi en ongedwongen,je voelt je eigen er gelijk thuis. Grappig is het ook om te zien wat ze allemaal verzamelen. vind ik altijd een voordeel van een oud huis,je kunt er van alles ophangen of inzetten,het past er gewoon,het heeft vaak al uitstraling van z’n eigen. Ook de keuken ademde een warme gezellige sfeer uit,er wordt geleefd. Het huis is niet te bezichtigen maar aan de buitenkant is het al genieten ,de moeite waard om er langs te fietsen. Hier eerst een foto van haar eigen stoere bak,reed ze ook al toen ik nog thuis woonde. En een grappig oud wagentje als blikvanger tegen het huis.

Hieronder de boerderij met de tuin.

 

 

Hier de oude televisie antenne die niet in gebruik is maar wel mag blijven staan voor de zwaluwen,en het huislook op het dak brengt geluk aldus de “barones”

En hier de foto,s van binnen.

 

 

Het huis staat op de Hogesteeg in Achterberg