Stuk koe en een heel varken

De diepvries zit weer vol vlees voor de winter,heerlijk. We hebben elk jaar een voorpoot van een koe, en dit keer een heel varken erbij i.p.v een halve. Samen goed voor bijna 200 kilo vlees. Dat lijkt veel ,maar met zo’n koppel gaat het heel hard. Het scheelt enorm veel geld ,in de winkel betaal ik voor rundvlees ongeveer 10 euro de kilo of meer,en nu maar 4,95 per kilo. En voor het varken betaal je gemiddeld een euro of 8,en nu 3,75 per kilo. En het smaakt ook nog eens tien keer lekkerder. Dus zeer de moeite waard. Omdat we al veel gehakt hadden van de koe hebben we het gehakt van het varken tot hamburgers laten verwerken. Dat zijn er ongeveer 200 geworden,lekker op broodje of bij de patat. Het vlees van de koe kwam zaterdagmorgen binnen ,dus dat moest nog snel even ingepakt worden voor we naar de winterfair van de kerk gingen. Het varken kwam maandagmiddag binnen,samen even met man en dochter ingepakt,was ook zo gefikst.

Daarna zij we even naar de winterfair gegaan,ook altijd reuze gezellig. We kochten van alles,appelbeignets broodje worst,puddingbroodjes, kaas,kip,gerookte spekblokjes,mooi stuk voor op tafel ,dan doen twee dames uit de kerk,die maken altijd zulke leuke en mooie tafelstukken. En een vrouw die maakt vaak Macarons. Dat vind ik van die lekkere dingen,ze zijn alleen al leuk om te zien. Daar heb ik s’avonds heerlijk van zitten genieten,van bloemstuk en lekkers.

Thuisgekomen van de fair moest ik als een gek gaan eten en zorgen dat alles klaar stond voor de verjaardag van een tante. M’n schoondochter maakte de hapjes klaar,dat scheelde weer. Het was erg gezellig om iedereen weer eens te spreken,de tijd is altijd te kort als je elkaar een tijd niet hebt gezien.

Maandag lekker door het huis heen gejaagd,van alles gedaan. En nog een lap wol geverfd voor een lampenkap om te vilten. En vast een begin gemaakt.

En erg blij waren we met het bericht van de gemeente dat we de vergunning voor een theehuis(lichte horeca) krijgen. Daar wordt een mens vrolijk van. Nu mogen we ook het terras open doen voor fietsers,wandelaars of wat er dan ook voorbij komt.

Een stuk minder blij waren we met het bericht van de gemeente dat de hooiberg voor m’n schapen weg moet. Mag ook nergens anders op het terrein staan. Nu krijgt manlief nog 4 weken de tijd om hem af te maken en dan moet hij hem verkopen. Je begrijpt dat de motivatie totaal weg is.Daar gaat m’n verjaardagscadeau???. Arme schapen,nu is het een sterk ras wat de hele winter buiten kan blijven ,maar toch voelt het niet lekker.

Gisteren hebben ze er nog een tijd aan gewerkt ,het dakleer moest er nog op. Nog niet afgekregen.

Zelf maakte ik een huisje in orde voor de B&B voor 4 personen. Die mensen zijn al regelmatig geweest. Leuk zulke tevreden klanten. Gisterenmiddag een heen en weer gecros met halen en brengen van vriendjes. Dat is soms wel een nadeel van achteraf wonen. Je moet de kleintjes altijd halen en brengen als ze gaan spelen.

En s’avonds was ik het zo zat dat ik om 9 uur al in bed lag,aaah,wat heerlijk. Het is al weken elke avond rond half 12,vaak nog later,dat we naar bed gaan. En natuurlijk weer vroeg eruit. Nou,dat breekt me toch wel eens op. Was vanmorgen zowaar een beetje uitgerust:-)