Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Spin-cursussen weer gestart

Woensdag 27 mei-2020

Nadat gisteren de meiden naar school vertrokken waren en de wasmachine draaide,de troep op was geruimd en m’n blog was getikt vertrok ik met Hidde naar de Welkoop. Had hem nog een dagje thuisgehouden omdat hij vaak naar de wc moest en dat op school niet mogelijk was. Op de terugweg reden we over de Grebbedijk. Dat uitzicht over de Blauwe kamer en Grebbeberg verveelt nooit. Zo mooi! En we wonen er nog geen 5 minuten vandaan.

Hidde vroeg of we gelijk door konden rijden naar Rhenen om broeken voor hem te halen. Ach ja,waarom ook niet,hoef ik er vrijdagavond niet meer op uit. We konden leuk slagen voor meneer,drie shirts en drie broeken,sokken voor de dames,2 shirts voor Hessel. Haalde bij de toko gemberwortel en gembersiroop,knoflook en heerlijke grote aardbeien. En bij de kassa lagen in de vitrine van die mooie hapjes. Bij navraag was dat baklava. 2 stukjes gekocht om te proberen,een met pistache en een met walnoten. Toen we thuis kwamen moest het natuurlijk gelijk gekeurd worden. Nou,we vonden het echt niet lekker. Ongelooflijk vet,het droop er gewoon vanaf,brrr!

Hing de was aan de lijn en dook het achterhuis in om de bergen met wol van m’n schapen uit te gaan zoeken. Ik heb er met m’n stomme kop niet opgelet of de hooiruif goed hangt. Als hij te hoog hangt gaan ze eronder liggen en valt al het hooi in de vacht. En dat krijg je er niet uitgeschud. Je moet hem laag hangen zodat ze aan de voorkant of zijkant eruit vreten,dan valt het niet in de vacht. Lekker slim,nu mag ik uren stro uit de wol gaan plukken?. Op de foto zie je maar een halve vacht,kun je nagaan wat er nog ligt te wachten. Maar niet getreurd,er komt vanzelf een eind aan,beetje positief blijven???.

De spin-cursussen gaan ook weer van start. We nemen de regels een beetje in acht,gaat vast goed komen. Heb er weer héééél veel zin in!

Gisterenavond moesten Hessel en Hidde gaan werken. Rien is op een grote klus bezig en bij die man in het pas ingezaaide veld lagen enorm veel stenen. Hij vroeg aan Rien of hij thuis nog wat volk had lopen die een paar uurtjes stenen wilde rapen. Nou,er loopt hier genoeg rond. Hessel had nog drie vrienden gevraagd en met z’n 5e reden ze met Menno mee die daar ook aan de gang moest met z’n eigen werk. De eigenaar had zelf ook nog wat jongens bij elkaar geharkt en met 9 man waren ze aan het stenen verzamelen gegaan. Van half 7 tot half 10 en nog is het niet klaar. Het is ook een beste oppervlakte wat ze onderhanden moesten nemen. Hidde kwam supertrots binnen met 20 euro in z’n hand. Dat is ook aardig wat voor een jochie van negen jaar. Eerst wou ik eigenlijk niet dat hij meeging, Hij was natuurlijk ziek geweest en ik had hem nog van school thuisgehouden. Maar aan de andere kant was het kind blij dat hij er een poosje uit was. Een hele week thuis valt ook niet mee.

Toen moest natuurlijk nog de frietpan opgezet worden want de jongens hadden honger gekregen van het werken. Allemaal twee frikandellen op. Maureen en Mirjam lagen op bed maar sliepen nog niet. Dus die roken de frikandellen en kwamen ook naar beneden rennen. Nou,hun ook maar een frikandel dan. Was weer laat voordat het helemaal stil was boven.