Spijkerstof en wol

Woensdag 20 mei-2020

Dinsdagmorgen wilde ik graag met dezelfde gang als maandag verder in het huishouden. Stond om kwart voor 6 op om de berg was van maandag weg te strijken. Tot zover ging dat lekker. Toen kwam Hidde uit bed. Koorts,overgeven,zware hoofdpijn. Hij was maandagavond nog even op het veldje wezen voetballen en kwam toen al een beetje pips thuis. Klaagde toen ook al over hoofdpijn. Naar bed gedaan met een paracetamol,maar hij was de volgende morgen goed ziek. Wat nu? Hij kon in ieder geval niet naar school. Heb de directeur opgebeld maar die vond het wijs dat de 2 meiden ook thuis bleven de rest van de week. O,wat baalde ze daarvan. s’Middags hadden we een afspraak bij de kapper staan met z’n drietjes. Kapper gebeld:nee,wij willen eigenlijk liever dat u de afspraak verzet! Oke,prima,geen probleem. Je begrijpt dat de rest van de planning die dag in het honderd liep. Maar dat maakte niets uit,het ventje is belangrijker. En hij wou graag dat mama de hele dag bij hem kwam zitten. maar dat gaat natuurlijk ook niet. Er zijn wel dingen zoals bijv. de was en het eten wat wel doorgaat. Ik had tenslotte die morgen al 4 bedden afgehaald om te wassen. Toen de wasmachine draaide en we gegeten hadden,en de rotzooi opgeruimd heb ik Hidde in de bedstee in de keuken gelegd en ben ik zelf achter de naaimachine aan de keukentafel gaan zitten. Zo zat ik toch dicht bij hem en kon ik ondertussen m’n eigen nog wat nuttig maken. Wilde graag een paar kussens voor op de bank maken. Stevige kussens,want ik hoef hier echt geen mooie fijn gehaakte kussens op de bank te leggen. Dat is niet aan ons gezin besteed. Misschien als we bij gezondheid samen overblijven:-) Pakte de mand met oude spijkerbroeken weer. Dat kan wel tegen een stootje. Knipte allerlei zakken ,vierkantjes,labeltjes,dubbele stiksels en alles wat me maar bruikbaar leek uit de broeken. Struinde de kledingkasten van de jongens af naar nog meer oude broeken en labels. Zag een mooie bij Menno in de kast die hij toch nooit draagt. Foto genomen,even een berichtje naar hem of hij deze nog nodig had. Ma,ben je gek,weet je wat die broek gekost heb??. Pfff,stil maar,was maar een vraag,haha! Was duidelijk. Maar het is zonder zijn broek ook gelukt. 2 heb ik eraf gekregen. Gisteren een en vandaag de andere. Zijn erg leuk geworden. Nu nog 2 erbij maken en dan is het stel weer compleet. Heb bijna spijt dat ik de afgelopen jaren een hoop oude spijkerbroeken weg heb gedaan,had daar nog wel een mooie quilt of andere leuke dingen van kunnen maken.

Gisterenavond kwam de schaapscheerder. De beste man had nog wel moeite om die beesten in bedwang te houden,zijn echt sterk. Maar het is hem uiteraard gelukt en ze zijn kaal. Eerlijke gezegd zien ze er niet uit. Wat een lelijke beesten zo zonder vacht. Volgens mij voelde de ram z’n eigen ook lopen want hij was later zo mak. Maar ik heb in ieder geval een enorme berg wol erbij om uit te zoeken,te wassen en te spinnen. De schaapscheerder zei er nog even bij dat de lammetjes nu hun moeder niet meer kennen dus zullen ze vannacht wel wat bléren. Zo,dat mocht duidelijk zijn. Om gek van te worden.

Vanmiddag stopte er voor ons huis een grote vrachtwagen midden op de weg. Hij bleef een poosje staan en andere auto’s konden er niet door. Vond het al vreemd en daar kwam de chauffeur de oprit op lopen. Mevrouw,zijn die lammetjes van u? Ze lopen midden op de weg. O nee,niet weer hé!! Net 2 weken geleden voor 140 euro aan schapennetten gekocht. Daar gaan we weer. Tja,zei manlief toen ik de netten had gekocht,ze ontsnappen gewoon weer hoor. Ze zeggen toch niet voor niks als je wil leren vloeken dat je schapen of geiten moet nemen?.

Beesten weer gevangen en over het gaas gezet. Een half uur later liepen ze er weer uit. En de schapenmoeders maar bléren. Toen was ik het zat. Ze zijn nu ruim 10 weken en met 12 weken mogen ze weg. Heb ze op marktplaats gezet en nog geen 5 minuten later belde er een boer. Heeft u de lammetjes nog? Ja hoor. Hij vroeg wat ik er voor hebben wou. En ook of hij nog korting kreeg als hij alle drie de rammetjes kocht. Nou graag,anders blijf ik er misschien mee zitten. Vroeg ook nog of hij interesse had in de volwassen ram. Die wilde hij ook graag hebben. Zo,heerlijk,die ben ik vast kwijt. Nu hou ik alleen de ooien. Als we dan weer een keer lammetjes willen dan kopen we wel ergens een ram voor tijdelijk. Volgende week zaterdag hoopt hij ze op te halen.

Vandaag verschoonde ik de rest van de bedden. Nu zijn van de week alle bedden aan de beurt geweest. Heerlijk,ben ik daar weer ruim een week van af. Ben lekker bij met de was.

Gisteren kwam er een echtpaar in de theeschenkerij om hun 50 jarige bruiloft te bespreken in september. Als tenminste alles door kan gaan. Je weet niet wat voor regels er dan weer zijn. Maar alleen het gesprek was al gezellig. Blij om weer iemand te spreken. Ik deed vast een berichtje naar de serveersters om die datum in hun agenda te zetten. Wat waren ze enthousiast. Ze hadden er weer reuze zin in om te beginnen. En anders ik wel!