Schoonmaak Leen

Zaterdag 3 juli-2021

Vrijdag moest het werk weer even omgedraaid worden. ‘s Morgens moest ik les geven, dus moest ik het huishouden later doen. Toch werkt dat niet zo fijn en heb je de gang er niet meer zo in. Rien en Menno waren vroeg terug van een klus en die gingen aan de gang met de heggen knippen. Toen het bijna klaar was moesten ze weer naar een afspraak met een klant en daarna doorrijden voor een nieuwe kar die ze gekocht hadden. Nu moet er nog één heg gebeuren en dan is het weer klaar voor een jaar. Om drie uur kwam er een man om een voorstel te doen voor in de theeschenkerij, dronken een bak koffie en kletste de mogelijkheden door. Daarna moest ik aan de spinaziewasserij. Was maar 2 kilo dus dat viel dit keer mee. Pan gehaktballen en piepers erbij en smullen maar.

Nadat de bende opgeruimd was kwam Leen me ophalen om z’n nieuwe huisje schoon te gaan maken. Hij wilde er graag de volgende dag intrekken. Bij binnenkomst moest ik echt drie keer slikken?. Wat een bende, dat ging dus nooit lukken in één avond. Leen begon met ruimen en ik begon met poetsen. We zijn van 7 uur tot half elf bezig geweest en toen hadden we de helft gehad.

Vanmorgen de laatste restjes was weggewassen en opgehangen, deed gelijk de was uit een vakantiehuisje, die mensen vertrokken vanmorgen ook weer richting huis. Dan is het maar gelijk gebeurt en kan het de kast weer in. Zeemde binnen de ramen want het vliegenseizoen is weer begonnen?. Weer een paar maanden lang de ramen elke week vol met vliegenstront. Bakte op verzoek een plaat kaneelbroodjes.

Dook de tuin in om bloemen van de hortensia te knippen en er een leuk bloemstuk van te maken. Had nog oase( 1 euro) liggen in de vorm van een taart en nog een leuke ijzeren mand van het klomperschuurtje( 0,50 cent). In het bloemstuk zit: hortensia’s- kleine appeltjes-zaaddozen papaver-kaneelstokjes- strotouw. Totaalprijs bloemstuk 2,50. Zo leuk om een hoop uit eigen tuin te kunnen gebruiken.

Nam bij de bloemenwinkel een bos zonnebloemen mee.

Maakte de benedenverdieping netjes voor het weekend, deed de boodschappen en vertrok met de dames naar Veenendaal voor schoenen en een jurkje. Voor Maureen vonden we al gauw het jurkje wat ze zocht, kind helemaal gelukkig. Toen we een uur later thuis kwamen vroeg ze ineens: ma, waar is dat witte tasje gebleven met m’n jurk erin? Weg jurk, die had ze dus ergens laten staan. We begonnen met bellen bij de schoenenwinkel waar we geweest waren en laat ze nu het geluk hebben dat ze hem gevonden hadden. En nog een geluk voor haar dat Leen in z’n nieuwe huis bezig was en dat dat voor hem maar 5 minuten lopen is naar die winkel. Die heeft het jurkje voor haar opgepikt.

Vanavond na het eten mocht ik weer naar het huis van Leen om verder schoon te gaan maken. Dat zou ik eerst dinsdagavond doen maar dan ben ik overdag een dagje met m’n moeder naar het openluchtmuseum, en waarschijnlijk bekaf van het geslenter als we terugkomen. Dan maar vanavond, dan hebben we het maar gehad, op de douche na want die was nog niet helemaal klaar. Ging verder waar ik gisteren gebleven was: de koelkast en magnetron en op de kastjes. Wat een vette bende was dat, je snapt niet dat mensen het zo achterlaten als ze hun huis verkocht hebt aan een ander, dat doe je toch niet? Daarna de wc en de gangvloer nog en toen was het inmiddels kwart over 9 en was het goed voor vandaag. Volgende week bij gezondheid de douche nog en dan zit meneer er keurig bij.