Schoolreis ,strijk en keuken

Dinsdag 3 juli-2018

Vanmorgen eerst maar weer de sproeier op het gras gezet,tjonge wat is het droog. Ik krijg het niet bijgesproeid. Je ziet het onder je ogen verdorren. De kruiden en moestuin en de voortuin vind ik het belangrijkst,gras kan meestal nog wel wat droogte hebben. Maar vooral als er elke keer zoveel wind staat gaat het hard,voor de mensen en de was wel lekker maar voor de tuin niet. Van mij mag de temperatuur wel weer 10 graden naar beneden,en dan al die vreselijke vliegen nog,bah(je moet iets te klagen hebben hé)

De mand met strijk loog er vanmorgen ook niet om,jaja,wie op maandag te lui is om te strijken komt het de volgende dag vanzelf weer tegen hoor. Maar het ligt weer in de kast.

Vandaag maar 1 trommel met donkere was,1 met bonte was en 2 bedden om te verschonen,inclusief de moltons die eronder leggen. Valt mee,makkie voor vandaag.

Hidde en Mirjam stonden al vroeg beneden vanmorgen,ze gingen op schoolreis vandaag,wat een feest. Er moest natuurlijk van alles in die rugzak,vooral veel drinken voor vandaag. Moet je die smoeltjes op de foto zien,daar geniet je toch van. Even hard uitgezwaaid natuurlijk,met de bekende knoop in m´n maag. Ben altijd blij als alles weer veilig terug is.

Thuis gekomen gelijk maar de keuken in gedoken,en weer een stuk gesopt. We hebben best een grote keuken,toen we hier kwamen wonen was hij maar klein en met een kelderkast er in. Daarachter was de slaapkamer,die muur is er tussen uit geslagen en is er een toog gemetseld. Met zo´n koppel is het wel fijn om een beetje ruimte te hebben. Als je de foto,s ziet begrijp je waarom ik altijd wel wat te poetsen heb,teveel prullen,maar zo gezellig. Eerst was de kleur van de keuken ossebloedrood,inmiddels heb ik hem zwart geverfd en de muren en het plafond ossebloedrood. Je zult wel denken dat ik gek ben om dat te doen,maar je ziet er mooi niet veel vliegenstront op en dat zie je wel op wit,vandaar deze actie:-). Je moet het je eigen niet te moeilijk maken. Inmiddels is de keuken ook al weer 16 jaar oud en ook erg beschadigd. Dat wordt het volgende project. Niet dat ik een nieuwe keuken moet,nee,want ik wil m´n aanrechtblad absoluut niet kwijt. Daar heb ik zoveel plezier van,het is een granieten aanrecht zoals je vroeger bij oma zag,ideaal. Je kunt er gewoon een hete pan opzetten en je hoeft nergens op te letten,perfect voor mij.Dus dat worden gewoon nieuwe deurtjes,kan die weer jaren mee. Eeeh,ik denk dat hij dan blauw wordt,even manlief vast laten wennen;-).

De gang hebben we er ook gelijk maar bij getrokken,dus nu zit de voordeur in de keuken,eentje van bijna 100 jaar oud,gevonden via marktplaats Prachtig,hij is wel wat krom en tocht best, maar dat mag de schoonheid ervan niet drukken. Er zit een brievenbus aan de binnenkant waar de post zo in valt. En een prachtig raampje met geëtst glas,kan nog open ook,moet je er wel een fikse duw tegen geven,maar hij doet het. De ouderwetse trekbel maakt het plaatje compleet.

 

Vanmiddag komt m´n vriendin even kijken of alles op orde is voor de wandeltocht van zaterdag,ze komt samen met nog iemand helpen serveren,dat is ook haar werk, Daar valt vast nog een hoop van te leren. Blij dat ze komen helpen. Ondertussen kan ik nog een schaal bessen rissen,daar kwam zoon 4 (Menno) blij mee thuis. Voor door de yoghurt,gezond zegt tie. Nou,volgens mij niet meer met zoveel suiker erdoor.