Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

School weer begonnen

Maandag 31 augustus-2020

Donderdagmorgen ben ik eerst met m’n hulp naar de stoffenhal in Oosterhout geweest. Zoveel over gehoord,maar het kwam er niet van om eens een keer te gaan. Maar zeker de moeite waard. Als je daar niet slaagt dan lukt het nergens. Zo ontzettend veel keus in allerlei stoffen,prachtig! Heb een mooie velours olijfgroene lap gekocht. En katoen en tule/kant voor een onderrok. Om te beginnen goed geslaagd. Op de terugweg hebben we in Opheusden bij de bakker lekker een kop koffie/thee en een gebakje genuttigd. Zomaar even gezellig!

Donderdagavond had ik drie vrouwen om een muisje te naaldvilten. Een daarvan kwam uit Zweden en was hier op vakantie. Ze had haar dochter en schoondochter meegenomen. Ze gaven alle drie hun eigen draai aan de muis. Leuk al die verschillende ideeën. Aankomende donderdagavond is er weer een workshop daarvoor. Er zijn nog 2 plekken vrij!

Vrijdagmorgen was het vroeg dag. De mannen gingen met nog een stel familieleden een dagje zeevissen. Hidde mocht ook mee,maar ik vond het voor zo’n kereltje nog doodeng op zee. En ze moesten eerst nog 2 uur rijden voordat ze er waren. En als er eentje slecht tegen autorijden kan is het Hidde wel. Maar ze beloofde goed op hem te passen,zeg dan maar eens nee tegen zo’n hoopvol gezichtje. 5 uur stond hij al naast bed. Hij heeft gelijk reispillen genomen en hij mocht bij z’n broer voor in de Dodge zitten,dat scheelt natuurlijk ook alweer. Zelf was ik er ook uitgegaan om iedereen uit te zwaaien. Het was de bedoeling om op te blijven en lekker aan de gang te gaan. Maar ik was eigenlijk nog zo moe dat ik toch maar voor een uurtje terugging. Grote fout,kon niet meer slapen omdat de tortelduifjes van Hidde geen moment hun snavel meer dicht hielden en er zat elke keer een rot mug om m’n oren te zoemen. Stond om kwart over 7 op met fikse pijn in m’n knar. Geen nut gehad dus. Ben boven aan het rommel ruimen gegaan. Daar knapte ik weer een beetje van op. M’n extra hulpje van 14 jaar oud slingerde door het hele huis de stofzuiger. Hoop plezier van dat meisje.

Omdat de mannen een gezellig dagje hadden vonden de dames dat wij ook iets leuks moesten gaan doen. Een high tea ergens en oma moest ook mee van ze. We zijn in Bennekom bij een theehuis geweest. Had maar voor drie personen een high tea besteld ondanks dat we met z’n vieren waren want ik voelde al aankomen dat Mirjam niet zoveel zou lusten. En inderdaad,de serveerster had de plank amper neergezet of dat gezichtje betrok al. Ze lusten er behalve een chocolaatje helemaal niets van,erg hé! Daarin lijkt ze zeker niet op haar moeder,die lust helaas alles;-)

En dit werd de high tea voor Mirjam: een chocolade muffin waar ze een klein hapje uitnam en een halve zak soepstengels?.

We konden kiezen uit twee tijden: of van 10 tot 12,maar dan kon ik niet weg doordat er vakantiemensen vertrokken. Of van half drie tot half 5. Ook dat kwam niet echt uit omdat Mirjam om 4 uur naar een kinderfeestje moest. Gevraagd of ze een uitzondering wilde maken zodat we om 2 uur terecht konden. Nou,dat wilde ze wel doen gelukkig. Eigenlijk kon ik die tijd ook niet weg want er zouden om half drie weer andere vakantiegasten komen. Maar omdat die al regelmatig waren geweest en het voor hun bekend was,wisten ze de weg en konden ze hun gang gaan. Later ben ik even binnengewipt. Kreeg nog een schaaltje met heerlijke Zeeuwse lekkernijen. Er lag ook een pakje mix voor boluscake op,nooit van gehoord. Tijdens het eten koken vanavond moest het zakje eraan geloven en werd de cake gebakken. Omdat de oven toch aanstond voor de witlofschotel kon hij er gelijk achteraan in. Ging in een moeite door. Smaakte erg lekker.

Bracht na de high tea Mirjam naar het verjaardagsfeestje. Vol trots kwam ze thuis met een kleine taart die ze zelf mochten versieren. We mochten allemaal een stukje van haar proeven,smaakte echt heerlijk!

Op zaterdagmorgen wilden de gasten graag een ontbijt. Dit keer was het vroeg voor hun doen,om 7 uur al. Voor mij geen probleem,voor de bakker van het dorp ook niet, die kwam lekker de versgebakken broodjes bezorgen. Zo fijn! Daarna bracht ik Hidde naar z’n werk in Wageningen ,reed gelijk maar door naar de Hoogvliet voor de boodschappen,was dat ook maar weer gebeurd. Gauw thuis alles ingeruimd,eerst de kast opgeruimd en geordend anders paste het er nog niet eens in. Half 10 zaten we aan het ontbijt met z’n viertjes. Begon met de enorme berg was,niet door heen te komen. En vrijdag had ik al een enorme berg was gestreken en in de kasten geruimd. Waar al die was toch vandaan komt,niet normaal. Daar gaat wel iets aan veranderen. Gelijk de vieze was de mand in en niet een week laten liggen. En anders mogen ze het zelf gaan wassen. Misschien dat ze het dan snappen. Heb echt de hele dag gewassen,zelfs zaterdagavond nog. Alles in het achterhuis op rekken gehangen.

Bracht om half twaalf Mirjam weer naar een verjaardagsfeestje,de derde van de week, ook daar hadden ze echt wat leuks geknutseld. Een kop met potgrond en graszaad erin. Als het goed is groeit er nu ‘haar ‘ op z’n kop. Ze heeft hem tenminste al fiks gesproeid.

Vaders zorgde s middags lekker voor de lunch,gebakken en gekookte eieren. Daarna ben ik buiten de ramen gaan lappen, het bestelde spinnewiel werd bezorgd voor een cursist. En natuurlijk het kopje koffie erbij. Kroop een half uur achter de computer om de mails te beantwoorden. Heb aardig wat aanvragen gekregen voor de cursus wol spinnen. Zelfs een mevrouw uit België. Die hoopt volgend jaar mei in Rhenen op vakantie te komen. Haar vraag was of ze in die week een cursus wol spinnen ,een cursus art-yarn spinnen en een cursus wol verven kon doen. Drie cursussen tegelijk in een week. Nou,dat was geen probleem,alleen word het wel hard werken voor haar. Maar ze heeft er reuze zin in dus dat zal wel gaan. Leuk hoor!

Werkte daarna de was van de B&B weg,kon dat lekker het weekend drogen. En toen was ik blij dat het zondag werd. Lekker een dagje uitrusten.

En vanmorgen werd ik wakker met fikse kiespijn. Bah,net nu ik vandaag zoveel op de planning had omdat de kinderen weer naar school mochten. Helaas,om 12 uur zat ik op de stoel bij de tandarts en moest de kies eruit. Hij moest nog flink kracht zetten ook want hij zat nog goed vast. Het voelt nu aan alsof m’n hele kaak ontwricht is. M’n mond kan in ieder geval niet ver open,lekker rustig voor m’n huisgenoten. Heb er wel erge napijn van. Hopelijk is het gauw over. De oudste vertrok vanmorgen voor een vakantie op het water,hij geeft aardig weer op van de week,dat treft hij. Bracht de jongste 2 naar de kerk voor de opening van de school,ouders mochten niet mee i.v.m corona. Ik weet dat het niet netjes is om te zeggen maar daar was ik vanmorgen toch wel blij mee. Want de kiespijn trok helemaal door naar m’n oor en kon daarom weinig geluid aan m’n hoofd hebben.

Hidde kwam uit de kerk naar huis,pakte gelijk z’n oxboard met het karretje eraan en ging aan het rijden. Ik vroeg aan hem wat hij kwam doen want op school wachten ze op hem. ‘ Hoezo,moet ik naar school dan?’ Ja natuurlijk joh, je vakantie is voorbij hoor! Haha,hij snapte er niets van, hij dacht dat hij de rest van de dag vrij had. Hij keek zo verbaasd, dat was wel een tegenvaller voor hem,want hij vind school al niet zo geweldig.

 

Verschoonde lekker ons bed,hing het buiten aan de lijn te drogen. Waste een berg vieze wol weg om morgen mee te gaan spinnen. Ging achter de computer zitten om een stel rekeningen te betalen. Om half drie kwam er een mevrouw een huisje kijken voor de tijdelijke verhuur. Ze wilde het graag huren voor een tijdje. Het is pas vanaf maart dus nu kunnen we het nog voor een half jaar aan een ander verhuren. Eerst hadden we 2 huisjes voor vakantie en twee voor de tijdelijke verhuur. Maar nu het zo goed loopt willen we voor de zomer drie huisjes voor vakantie houden en nog maar 1 voor de tijdelijke verhuur. Of het moet om een paar maanden in de winter gaan dat is het toch een stuk rustiger met vakantiegasten.

Na het avondeten zouden we de openingspreek van de Lodenstein thuis luisteren. Dit ook i.v.m corona. Alleen gaf de computer elke keer als we op de link klikte storing aan. Dat was dus gauw bekeken. Dronken om 8 uur lekker een bak koffie,deed een spelletje ‘mens erger je niet’ met Hidde en Maureen,tikte m’n blog en nu is het inmiddels half 12 en vertrek ik nu lekker naar m’n naar de buitenluchtruikende bed⛅???