Schilder en Tuinwerk

Donderdag 18 juli-2019

Wat is het toch altijd een rommelige tijd zo net voor de vakantie. Er moet naar mijn idee nog van alles gebeuren. En natuurlijk kun je dan niet opschieten zodat je aan het eind van de week net zover ben als in het begin. haha,elk jaar hetzelfde. Het liep maandagmorgen al snel in het honderd. Vroeg op om alle zondagse rommel op te ruimen. De badkamer lekker te soppen. Tot zover liep het prima. Nadat de kinderen naar school waren begon het al. Om kwart voor 9 stond er al visite,overigens heel gezellig hoor! Die ging na 2 bakken koffie en een praatje om 10 uur weg. Was het daar nou maar bij gebleven ,maar tot overmaat van ramp brak er een tand van m’n plaatje af na het knabbelen op een zoutje. Is ook geen voer om op maandagmorgen te eten,maar er was nog een restje over van zondag. Stel je voor dat het oud wordt:-) O,wat baalde ik daarvan. Kon gelukkig gelijk terecht bij de tandarts. Mocht hem na een uur weer ophalen. Durfde de rest van de dag amper te kauwen. En de ochtend was al verloren.

Gelukkig was er de nieuwe hulp voor in de tuin. Die heeft lekker al een stuk netjes gemaakt. Wat is alles droog en geel. De bloemen doen het lang niet zo uitbundig als andere jaren. Het ziet er maar magertjes uit.

Aan de zijkant van het huis hadden we veel wilde bloemenmengsels gezaaid. Er komt van alles op ,maar volgens mij is het meeste onkruid.

De hazelnoot brengt wel goed nieuws,zit boordevol noten.

De buurman deed samen met nog een man het hek voor de schapen in orde brengen. Nu zitten er extra stroomdraden rondom gespannen met een zwaardere stroomkast erop. Als ze nu nog ontsnappen dan weet ik het ook niet meer. Als nu het gras ook nog even wat wil groeien dan kunnen we de schapen ophalen.

Maandagmiddag maar vast begonnen met de bedden verschonen. 3 stuks,nog maar 6 te gaan.

s’Avonds hadden we nog een high tea van de club vrouwen die geholpen hadden met de viltcursus van de vrouwenvereniging. Had al veel hapjes klaar,maar sommige kun je pas echt op het laatst doen omdat het anders niet vers meer is. Het werd een gezellige avond met z’n allen.

Dinsdag een dagje met allerlei bezigheden. Soep koken, 2 cake,s bakken,appeltaart bakken,inkopen doen,huishoudelijke klussen.

Woensdag was wel een lekker dagje. Er kwamen om 10 uur 6 mensen om een presentatie over kalveren bij te wonen. Die begonnen met koffie met cake. Daarna een presentatie.Tussen de middag voor de lunch een kom soep,pistoletje gezond,en een broodje bal(gehakt). Daarna weer een presentatie. Was heel leuk om dat te mogen verzorgen.

Toen hun om 3 uur weer vertrokken waren kwamen er nog een zes klanten voor ijs en handgemaakte kaarten.

De hulp kwam weer een huisje schoonmaken voor de tweede keer al deze week en morgen komt ze voor de derde keer. Ze heeft het nu druk in de vakantietijd. Een goed teken. De vakantiewoningen lopen echt leuk. Ook het huisje voor de tijdelijke verhuur wat leeg komt is al weer opgevuld. Daar is helemaal veel vraag naar.

Heb nog een leuk serviesje gescoord bij Dorcas. Dat moest natuurlijk een oubollig kleedje onder anders is het plaatje niet compleet. Alleen was het kant wat ik had te wit voor bij het servies. Even een schaal met thee gemaakt. Kleedje erin,nachtje laten staan. En zie daar, zo vergeeld als het moest zijn.

Vanmorgen stond onze huisschilder op de stoep. Hij kwam een aantal ramen opknappen. De timmerman moet er ook nog aan te pas komen,sommige stukken zijn rot en moeten vervangen worden. Het schilderwerk hier heeft zoveel te lijden van de zon en omdat je vlak woont. Zit de verf er bij een goed geschilderd huis er een jaar of 7 op, hier mag je blij zijn als je het met 4 jaar red. Ben blij dat hij aan er aan bezig is,als je niet oppast krijg je zoveel achterstallig werk. En als het huis goed in de verf zit,is de eerste indruk al goed.

Hessel heeft me 2 dagen supergoed geholpen met van alles en nog wat. Z’n vader had belooft dat hij z’n oude telefoon kreeg als hij mij een paar dagen zou helpen. Hij moet toch een nieuwe en die van Hessel was kapot. Nou,ik kan je zeggen dat dat erg goed werkt met zo’n belofte in het vooruitzicht?. Hij heeft bergen verzet. De trampoline heeft hij ook afgebroken en helemaal vrij gegraven. Dat ding hadden we al een dikke tien jaar en het doek en de rand zijn een keer vervangen. Maar nu was hij echt op. Heb een hele tijd 2 euro munten gespaard voor de nieuwe trampoline. Met nog wat extra,s erbij was het bedrag compleet. We wilden wel graag weer een goeie, want er wordt zo intensief gebruik van gemaakt. Maar dan ben je ook gelijk 480 euro kwijt. En nu maar hopen dat hij weer zo lang meegaat. Vaders gaat hem zaterdag opbouwen. De rand binnen in het gat weer recht maken anders past de nieuwe er niet in.

Vanavond na het eten nog even lekker in de tuin gerommeld. je ben dan zo weer een uur verder hé! Verwijderde overal dode bloemen,wildgroei uit de lindebomen,arm vol onkruid wat Hessel over het hoofd had gezien?,en een enorme distel. Voelt heerlijk dat de tuin er weer netjes uitziet.

En nu zit ik lekker van de regen te genieten. Daar knapt de mens van op.