Schapenlucht

Woensdag 19 februari-2020

Het stinkt hier in huis volgens de kinderen naar een zeiklucht. Er liggen hier en daar wat schapenvachten. Ik vind het niet stinken maar m’n huisgenoten des te meer. De meeste liggen in het achterhuis,hebben ze toch geen last van? Heb vier witte vachten van een texelaarschaap gekocht en vorige week zaterdagmiddag kon ik hier in de buurt nog drie vachten halen. 2 dassenkop en 1 blauwe texelaar. Prachtig,al die verschillende tinten in de vachten. Was met Maureen en Mirjam de vachten gaan halen. Zo leuk daar joh,al die pasgeboren lammetjes. De meiden kregen er ook geen genoeg van. De boer had nog niet alle schapen geschoren en er liep er een tussen met zo’n mooie vacht,die wilde ik wel graag van hem hebben. Geen probleem,schaap werd gevangen en ter plekke van z’n vacht ontdaan. De bioboer snijd de boerenkool vers voor je neus af en deze boer scheert een schaap op bestelling?. Verser kun je hem niet hebben!

Toen Rien s’avonds naar een verjaardag was(was s’middags al geweest)heb ik heerlijk een paar uur met de nieuwe wol gesponnen. 1 klos is al vol.

Verfde maandag nog een paar strengen merinowol voor de voorraad in groentinten en rood/roze. Dik tevreden over het resultaat.

Naast het normale werk op de maandag begonnen met de vachten uitzoeken. Alle ongerechtigheden eruit. Dat zijn er nog al wat hoor. Er wordt best een hoop wol van de vacht weggedaan door de viezigheid of de slechte stukken wol die erin zitten. Wat overblijft wordt weer ontdaan van stro en allerlei troep. Daarna gaat het in een emmer water om het ergste vuil eruit te wassen. Het wordt ongeveer 5 keer gewassen voordat het helemaal schoon is. Heb nog wel wat uurtjes te gaan voordat alle vachten schoon zijn.

De kapotte afzuigkap is weg. Leen brak hem maandag uit z’n werk van de muur. Hout voor de schouw is besteld,de nieuwe afzuigkap staat al 6 weken in de bijkeuken. Moet je kijken hoe vies het achter zo’n ding is na 18 jaar?.

Op de onderstaande foto kun je zien hoe hij ongeveer gaat worden. Wat zal ik blij zijn als er weer een hangt! Heb denk ik wel twee maanden zonder gekookt,geen aanrader hoor!!!

Pakte van de week weer een hoek mee om op te ruimen en schoon te maken.

En de bedstee kreeg een opruimbeurt. Had de gordijnen maar dicht gedaan,heb je ook geen last van de rommel?.

En nu kijken we uit naar de voorjaarsvakantie. De kinderen hoeven alleen morgen nog maar naar school,vrijdag hebben de leraren studiedag. Lekker een weekje aanrommelen.

Voor de vakantiehuisje komen de reserveringen ook weer zachtjes aan binnendruppelen. Van de week reserveerde mensen uit Ethiopie 2 huisjes. 1 gezin komt voor 4 weken en het andere gezin voor 2 weken. Leuk hoor,uit dat land hebben we nog geen vakantiemensen gehad. En een spreekt in ieder geval goed Nederlands. Pffff,wat een opluchting?. Want ik ben met Engelse les gestopt,kreeg het niet in m’n hersens gestampt. Veel te ingewikkeld die gramatica. Heb ook gewoon het geduld en de tijd er niet voor om er op te gaan zitten blokken. Maar aan de andere kant zeg ik altijd: als je iets wil dan kun je het ook. Waarschijnlijk ligt daar het probleem,want als ik het perse zou willen zou ik er tijd voor vrij kunnen maken toch?