Schapen en nog steeds verjaardagen

Woensdag-5 september-2018

Eindelijk staan de schapen in de wei,ik heb daar behoorlijk om moeten zeuren. Maar ze staan er. Omdat ik zelf wol spin is het gewoon leuk als je van je eigen schapen wol hebt. Maar toen moest er natuurlijk nog een hok komen. Wat we allemaal wel leuk vonden was een hooiberg,maar die zijn kant en klaar best prijzig. Gelukkig hebben we hier handige mannen in huis die dat zelf wel even zouden doen. Ik heb hem voor m’n verjaardag gekregen(2 september). Nou,dat is toch een prachtig cadeau,wat wil je nu nog meer. Schapen en een hooiberg. Ze zijn al een aardig eindje op weg,alleen het dak zal nog wel even prutsen worden. Nu zit er een schaap bij die een beetje raar doet,hij slikt heel moeilijk,eet slecht en draait elke keer met z’n nek,volgens mij zit er wat in z’n strot. Dus dachten we,laten we is even in z’n bek kijken. Nou, vergeet het,je krijgt dat beest echt niet te pakken. Nooit geweten dat een schaap zo hard kon rennen. Hij kan zelfs nog hoog springen ook,met alle vier z’n poten van de grond,rare beesten die schapen:-).

Vrijdag kreeg ik nog onverwachts een hele dag hulp,de dochter van m’n vriendin bood aan een dagje te komen helpen. Nou,dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Alleen kon ik niet verzinnen waar we moesten beginnen,er lag zoveel werk overal zo na de vakantie en alle verjaardagen dat de moed je in de schoenen zou zinken. Toen bedacht ik dat we de hooizolder wel eens samen konden gaan opruimen. Dat is een grote ruimte boven achter de slaapkamers,en wat doet iedereen? Juist,de troep neer gooien,makkelijk toch,deurtje dicht,klaar. Maar het was zulk mooi weer en de tuin die schreeuwde ook om een beurt. Met slecht weer kun je ook binnen opruimen dus toch maar de tuin in. We zijn de hele dag bezig geweest,heerlijk. Wat een onkruid,toch kwamen er ook nog mooie bloemen uit de tuin ondanks alle droogte. Ook groeit er nog spontaan een Datura in de tuin. Verder heeft ze lekker ramen gelapt,dat was een heerlijk dagje zo.

Zaterdagmorgen vertrokken de Canadezen weer naar eigen land. Ze hadden het goed naar hun zin gehad,maar vonden het ook wel weer lekker om naar hun eigen stekkie te gaan. Ze waren overgekomen naar Nederland omdat ze 2 bruiloften hier hadden. Eind september komen er weer Canadezen over,dat is een nicht van m’n schoonmoeder met haar dochter en schoonzoon. Het is best leuk om mensen uit andere landen te ontmoeten. Vanavond stonden er mensen aan de deur waarvan de ouders drie weken vanuit Rusland hier naar toe willen komen,of er nog iets vrij was. En dat was er,die hopen half oktober te komen. Leuk toch? Toen we afscheid hadden genomen zijn we nog even naar de rommelmarkt in het dorp gegaan,scoorde ik nog een leuk schilderij voor het theehuis.

Zaterdagmiddag moest ik nog met 2 dochters de stad in voor schoenen,maar eerst moesten ze nog even helpen,dat ging zowaar zonder gemopper dit keer.Ik heb er altijd zo’n hekel aan om op zaterdag de stad in te gaan,megadruk,brrr. Maar goed,er was eerder niks van gekomen en ik vond dat ze zondag toch echt niet met die afgetrapte schoenen in de kerk konden zitten. We waren vrij snel geslaagd en de dames waren helemaal weg van het draaiorgel,daar moest natuurlijk geld aan gegeven worden.

Zondag was ik zelf jarig,46 jaar,het gaat wel erg hard. Maandagavond hebben we het voor de familie gevierd. Ben weer goed verwend,mooie bos bloemen van een buurvrouw,cadeaubon,geld,een grote wilde bos bloemen van een schoondochter,die had op m’n blog gelezen dat ik van een bos bloemen houdt die lijkt alsof hij uit de berm is geplukt. Toch wel handig zo’n blog:-). Verder nog een heerlijke doos bonbons van de overbuurman. Die kreeg ik van hem omdat hij al jaren zuurkool van ons krijgt. De buurvrouw houdt er niet van en z’n dochters ook niet. Dus als wij zuurkool eten gaat er ook een bord stamppot naar de buurman. In het begin probeerde ik nog een stuk worst en spek voor hem te bewaren ,maar dat heb ik maar opgegeven. Dat trekken ze hier onder m’n handen vandaan.

.

Dinsdagmorgen maar even flink door het huis gejaagd en de nodige was weer weggewerkt,om 10 uur naar school gereden want 2 kinderen moesten nog trakteren. De een chips met een lolly en de andere frikandellen.Toen ik weer terug was moest ik het zaaltje van de verjaardag van maandagavond nog op gaan ruimen. Inmiddels kwam er een tante even kijken die haar verjaardag er wilde houden. Het gaat echt leuk lopen,we krijgen al aardig wat aanvragen binnen. Sommige willen alleen de zaal huren en nemen zelf alles mee. Andere willen het helemaal verzorgd hebben met eten en drinken en bediening. Het kan allemaal. s’Middags ben ik eerst weer even aan het vilten geslagen. Op zaterdag 20 oktober hoop ik op de herfstfair in Amerongen te staan met vilt en wol spinnen. Dan wil je toch weer wat nieuwe dingen maken om te laten zien. Ben nu bloemen aan het vilten. Toen ik daar mee bezig was ging de bel. Een mevrouw uit Ridderkerk aan de deur,of ze hier bij ons theehuis thee kon krijgen,natuurlijk dat kan altijd hoor. Was een vriendin van m’n moeder die samen even kwamen kijken,volgens mij ben ik vergeten af te rekenen;-). Foto van de bloemen is wat geel,heb ik net bij lamplicht gemaakt,overdag zijn de kleuren mooi helder. Ook een uitprobeersel met een pompon gemaakt,is eigenlijk wel grappig geworden.

Dinsdagavond was er ouderavond op school,daarna toch maar de strijk nog even gedaan,was ik daar ook maar weer van af voor 1 dag.

Vanmorgen eerst appelflappen gebakken want er kwamen nog 2 vriendinnen op visite voor m’n verjaardag. Volgende week woensdag de rest van de vriendinnen,jaja,het houdt niet op. Gezellig. Kreeg een dagje uit cadeau naar de keukenhof(geen bezwaar) in het voorjaar en een mandje met lekkere eigengemaakte dingen er in,lekker. Vanmiddag nog naar een verjaardag van een neefje geweest. Thuisgekomen een vracht piepers in blokjes gesneden voor de gebakken piepers met kipfilet,doperwten en eigengemaakte appelmoes van eigen appels. Dat smaakte best. Toen na het avondeten maar weer een stuk tuin gedaan,kinderen naar bed gebracht,nog een bloem gevilt en toen achter de computer voor de blog. Daar moest ik tussendoor ook een paar keer van af. Inmiddels is het bijna half 12 en vind ik het geloof ik wel genoeg voor vandaag.

Morgenavond nog een verjaardag van een zwager en dan kunnen we even ademhalen hoop ik.