Safari

Zaterdag 6 juni-2020

Zo gezellig druk als het maandag in de theeschenkerij was ,zo rustig was het de volgende dag. Drie mensen zijn er geweest voor een ijsje en een kop koffie. Je zag ook weinig mensen op straat. Misschien te warm. Woensdagmorgen kwam een vriendin haar verjaardag hier vieren. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze haar verjaardag voorbij liet gaan ,maar een andere vriendin had buiten haar weten om een stel vriendinnen benaderd en gevraagd of ze hier een gezellig ochtendje wilde houden. Daar was iedereen wel voor te porren. Ze zouden allemaal wat lekkers meenemen,ik zou voor de koffie en thee en warme hapjes zorgen. De jarige werd om 10 uur opgepikt en hierheen gereden ,ze was blij verrast,toch nog een verjaardagsgevoel. Het was ook erg leuk moet ik zeggen. Nadat de laatste om half 1 vertrok, kwamen er nog een stel klanten. Een vrouw daarvan quilte ook ,dus daar kwam natuurlijk nog een leuk gesprek uit voort. En kreeg nog een paar goeie tips van haar,altijd welkom!

Eigenlijk moest ik die avond om kwart voor 7 op het gemeentehuis zijn om voor Mirjam een ID kaart aan te vragen. De oudste zoon was die middag al pasfoto,s met haar gaan maken in de stad. Maar Rien moest naar een klant,volgens hem had hij dat 2 weken terug al tegen me gezegd. Ik had daarom geen auto. Dan maar de afspraak annuleren,dat is al de derde keer?. Ze zullen daar onderhand wel denken!

Donderdag kregen we onverwachts een logé voor een paar dagen. En wel een met twee behulpzame handen want ze sopte lekker de badkamer voor me en de keukenkastjes. Dat schoot lekker op.

Die avond wipte ik nog even bij Mieke binnen voor een paar bakken thee(met chocolaatjes,altijd keus genoeg) Ze had haar nieuwe project af. Een chinees poppenhuisje. Zo leuk gedaan. Voor de vloerkleedjes had ze van mooie oude geweven stof vierkantjes geknipt en weer netjes aan elkaar gezet,en met een mooi randje afgewerkt. Leuke oude popjes erin. Chinese meubeltjes bij Aliexpress. Ze heeft het in een oud kastje gemaakt wat ze een keer bij de kringloop op de kop had getikt. We waren benieuwd waar het ooit voor gediend had want er staat ” God ” in gegraveerd. En er heeft een deurtje ingezeten. We dachten misschien dat het in een kerk had gehangen met bijbeltjes erin of zoiets. Geen idee of het klopt hoor ,maar omdat die letters er opstaan dachten we dat het wel iets met een kerk te maken had. Doet er ook niet toe,hij is gewoon erg leuk geworden. Eerdaags ga ik naar haar toe om foto’s te maken van haar poppenhuizen. Die mag ik met haar toestemming aan jullie showen. Zijn er echt heel wat.

Ze had ook nog opruiming gehouden en ik kreeg een fikse doos met poppenhuismeubeltjes mee.

Vrijdagmorgen kwam de hulp. Dit keer ging zij een vakantiehuisje schoonmaken voor maandag en vertrok ik zelf naar boven. 5 slaapkamers van de 8 kregen een goeie schoonmaakbeurt. De overige drie gebeurde alleen voor het oog en krijgen maandag een beurt. De theeschenkerij was toch dicht door de regen dus kon ik heerlijk achter elkaar doorwerken. Dat was wel even lekker. Wel om half elf natuurlijk tijd voor koffie/thee. ‘Koffie moet je verdienen’zeggen ze. Nou,ik vond dat ik dat wel verdiend had vanaf half zes.☕?

s’Middags kwam er een mevrouw op visite die hier op spinles heeft gezeten. Ze had hard gewerkt want ze heeft zelf al een vest gebreid van haar eigen gesponnen en geverfde wol. Prachtig!! Hier is hij op de foto.

Ze nam nog een heerlijke zak kersen mee,die zullen hier zeker niet oud worden. Zo lekker!

En hier nog een prachtige foto van de maan. Gisterenavond om 10 uur liep ik de slaapkamer op om sokken te pakken en wierp een blik uit het raam. Toen weer naar beneden om m’n mobiel te halen om een foto te nemen.

Toen iedereen naar bed was om 11 uur nog lekker een poosje zitten spinnen. Oordopjes in,mooi mannenkoor opgezet en dat was zo heerlijk ontspannen dat ik pas om 1 uur op bed lag. Zo af en toe is het nodig om even een poosje alleen te zijn.

Vandaag zijn we met zes man naar safaripark Beekse bergen geweest. Dat is erg mooi daar. We hadden de autosafari,want de bus en boot waren buiten gebruik. Dus kon je alleen maar lopen of met je eigen auto. Het is zo mooi om al die beesten van dichtbij te zien. De giraf wilde zelfs met z’n kop naar binnen. En de struisvogel begon aan de bumper te pikken. Toch ben je er met 50 minuten wel doorheen. Dat was dus een uur er naar toe rijden ,klein uurtje daar en weer een uur voor de terugweg. Best pittig. Op de terugweg zijn we bij de Mac Donalds gaan eten. Kinderen ook weer blij. Zo met elkaar een gezellig dagje geweest.

Ook kwam er van de week weer een kussen af van spijkerstof. Van de week hoop ik aan de laatste te beginnen. Voordat die af is zal het wel een paar weken verder zijn,want die is wel bewerkelijk.