Rustiger aan doen

Woensdag 26 mei-2021

Ja, je leest het goed: rustiger aandoen is het advies van de dokter. M’n bloeddruk is veel te hoog. Laatste tijd had ik een erg gejaagd gevoel, eigenlijk niet normaal en niets voor mij. Dan toch maar even langs de dokter. Was al gauw duidelijk. Bloed laten prikken en op veel dingen getest maar dat was gelukkig allemaal goed. Dus nu moet de bloeddruk naar beneden. Ik heb bij de laatste bevalling, 9 jaar geleden, zwangerschapsvergiftiging gehad en had toen een hele hoge bloeddruk. Maar na een paar maanden was dat weer op orde en daarna is het ook niet meer gemeten. Hoefde ook niet want ik had nergens last van. Tot voor een paar weken terug. O ja, en de dokter zei ook nog heel voorzichtig dat ik “wat” overgewicht had?. Boodschap duidelijk! Nu nog in de praktijk gaan brengen. Dat betekent: meer bewegen naast de gewone kilometers(nog meer), kilo of 10 afvallen(alleen bij de gedachte krijg ik al honger), meer uit handen geven(moeilijk, als je zo dom ben dat je denkt dat je het zelf altijd beter doet), op tijd naar bed( krijg na 21:00 meestal weer energie), meer ontspannen(klinkt verleidelijk). Nou, ga er maar aan staan. Eerlijk gezegd was ik ook nog zo naïef dat ik dacht dat de dokter wel een pilletje voor zou schrijven en ik zo weer door kon rennen tot b.l.e.w m’n zeventigste jaar?. Niet dus, werk aan de winkel, en maar goed ook. Maar hoe doe je dat als je alles leuk vind om te doen. Als lekkere dingen bakken een grote hobby van je is en als er de hele dag ideeën opborrelen wat je wilt gaan creëren met wol. Dat is het nadeel van een creatieve geest, altijd nieuwe dingen willen ontwerpen?. Niet te stuiten. Maar ik vind ook dat ik die waarschuwing niet in de wind mag slaan, ik heb tenslotte een heel gezin om voor te zorgen dus moet je ook met liefde je verantwoording nemen en niet je kop in het zand steken. Ik laat het eerst maar even betijen en dan maar een plan gaan maken. Aan m’n hulptroepen zal het niet liggen, die willen wel voor me lopen, doet nooit tevergeefs een beroep op ze. Ben er blij mee!

Maar vorige week al een paar dagen goed bezig geweest. Lekker drie dagen achter elkaar een uur en een kwartier gewandeld. Zelfde route langs de grift en ik heb genoten. Wat is het daar mooi. Geniet maar mee.

Je voelt je eigen heerlijk als je thuiskomt. Moe, maar voldaan. En het valt op dat het je positieve energie geeft. Heb van de week naast het gewone huishoudelijke werk in ieder geval één vertrek uitgemest en weer op orde kunnen brengen.

De Pinksteren hebben we in rust doorgebracht. Niks te doen en slecht weer. Tweede pinksterdag kwamen in 2 huisjes nieuwe gasten en 1 gezin met een camper. Die kwamen gezellig bij de gasten twee dagen doorbrengen. Die avond aten we met het bijna complete gezin en m’n schoonmoeder en zwager lekker chinees. Toch nog iets extra’s voor die dag.