Rustig weekje

Maandag 14 maart-2022

Als eerste een berichtje voor iemand die tijdelijk woonruimte zoekt. Onze zoon Leen gaat vanaf 4 mei tot 4 augustus naar Curaçao. Nu wil hij in die periode z’n appartement in Veenendaal verhuren. Het is een mooi ruim en net appartement met 2 slaapkamers. Hierbij de foto’s. Voor meer info kun je bellen naar Leen Roelofsen 06-21592522.

Het is best een rustige week geweest. Die hebben we niet zo heel vaak. Een paar afspraken werden afgezegd door drukte of corona. Maandagavond reed ik naar Ede om een paar houten rekken op te halen. Dat zijn toch zulke mooie dingen voor in een winkel/atelier. Je kunt ze vol hangen sieraden of babysokjes of verzin zelf maar iets. Ze kunnen draaien. Ze zijn handgemaakt, ik heb er maar drie dus als je interesse hebt moet je er snel bij zijn. Prijs 25 euro. De sokjes op de foto zijn van Margot. Die breidt ze bij de vleet en verkoopt ze ook goed.

Dinsdag kwam er een oud cursist met een zak mohair van de geit. Dat kreeg ze niet voor elkaar om dat tot een draad te krijgen. Het is ook wel een dingetje om het te spinnen. Maar voordat ze weer naar huis vertrok had ze het in de vingers. Was ook gelijk gezellig om elkaar weer even te spreken. Woensdag was het natuurlijk biddag dus hadden de kinderen vrij van school. Om 8 voor 10 zaten we in de auto om naar de kerk te gaan. Maar toen ik de auto wilde startte deed hij niets, accu leeg! Aah, dat was balen. En ik wist ook heel goed hoe dat kwam, want ik was dinsdagavond nog even weggeweest om half 10 en toen ik de autodeur dicht gooide bleef het binnenlampje branden. Had geen zin om terug te lopen en dacht bij me eigen: die gaat vanzelf wel een keer uit. Nou, dat ging hij inderdaad, maar de accu was toen ook leeg?. Hoe dom kun je zijn. En op de fiets gingen we niet meer redden. Dan maar thuis luisteren. s’Middags hebben de mannen de auto weer aan de praat gekregen met de startkabels. Hoe ze erover dachten heb ik maar niet gevraagd, want dat leverde vast geen aardige complimenten op?.

Die avond konden we gelukkig wel naar de kerk. Wat is het fijn dat we weer allemaal mogen gaan. Dat had je toch bijna niet meer durven hopen.

Donderdagavond weer kookcursus van de AMC pannen. Dit keer kregen we champignonsoep

Kip Hawaï

Zuurkoolschotel met een kaaskorstje en een stukje gebakken speklapje

Spitskoolschotel

en pastaschotel

Het meeste was wel lekker( smaak verschil natuurlijk), maar echt, zo laat op de avond nog eten is niet goed voor een mens, ik klapte zowat. Heb ook niet echt lekker geslapen en de volgende ochtend was ik misselijk en Maureen ook. Maar goed, je moet er wat voor over hebben om lekker te kunnen koken. We leren er in ieder geval heel veel! En dat ik nog les nodig heb zie je wel op de foto hieronder. Wilde boontjes koken met de hoge drukdeksel maar vergat er een kopje water bij in te doen. Ik snapte al niet waarom de deksel niet op druk kwam, totdat er een speciale geur m’n neus bereikte en toen was het al te laat?. Dus aten we rijst met goulash en…… juist, geen bonen!

 

Van de week kon ik eindelijk het pakketje ophalen die ik van een mevrouw uit Nieuw Zeeland kreeg toegestuurd. Die mevrouw leest m’n blog en heeft zelf in haar leven ook heel veel geknutseld en gemaakt en ze had nog poppenhuisspulletjes over die ze niet gebruikte. Die kreeg ik dus van haar, zo lief! Maar het is wel 4 of 5 weken onderweg geweest en het adres en postcode was niet helemaal goed ingevuld. Ik kreeg een briefje van postNL met de verkeerde naam en postcode erop dat er een pakketje voor mij lag en dat ik inklaringskosten online moest betalen. Maar die datum waarvoor dat moest gebeuren was al verlopen. Dat bleek achteraf een geluk, want het meisje bij postNL zei dat als ik het online betaald had, dan was het pakketje nooit aangekomen omdat het adres niet klopte. Nou, dat was dan weer een geluk bij een ongeluk. Nu brachten ze het naar een PostNL-punt. Hoe ze bij PostNL dan toch nog verzonnen kregen dat het hier moest komen weet ik niet, maar ik heb wel een paar keer moeten bellen waar het pakketje ergens lag. Na drie keer waren we er achter en kon ik het in Rhenen ophalen. Gelukkig, ik had het zo vervelend gevonden voor de mevrouw( en voor mezelf?) als het niet aangekomen was. Een paar kleine dingen waren gesneuveld maar die heb ik gelukkig kunnen lijmen. Er zat ook nog een allerschattigst spinnewieltje in, een oud antiek porseleinen popje, leuk wastafeltje met kastje, en allerlei leuke prullaria wat wel een plekje vind in het muizenhuis. En nog twee prachtige lappen stof geborduurd met kraaltjes, zo mooi?. Dat kunnen we wel ergens in verwerken. Voel me verwend hoor.

De vakantiehuisjes zaten het weekend vol en moest ik drie keer een ontbijt bezorgen. Maureen zei vanmorgen toen ik sinaasappels daarvoor aan het persen was: ‘elke keer als ik jou dat zie doen denk ik dat het voor ons is, en dat valt dan tegen als het niet zo is’?

.

Pimpte van de week nog een doos op om de Letse wol en dunne breinaaldjes in te bewaren. Alle bollen wol en papieren van de cursus lagen door elkaar in een mandje. Eerst netjes de papieren gesorteerd in een map zodat ik alles weer terug kan kijken als het nodig is.

De kaasboer heeft een tijdje kaasdozen voor me opgespaard en dan pimp ik er elke keer een op als voorraad doos. Likje verf, een stukje kant en een leuk etiket doet al wonderen. En ik heb m’n rommel weer netjes gesorteerd en ik hoef niet eerst te zoeken waar het ligt.

Zo rustig als het afgelopen week was, zo druk is de aankomende week. Morgen komt er een mevrouw uit Frankrijk en een mevrouw uit Lochem de hele dag op les. Morgenavond ook les, woensdag de hele dag les, donderdagmorgen nog les, en zaterdag een high tea verzorgen voor 12 dames. En zaterdagavond een verjaardag van 20 personen die we helemaal moeten verzorgen, maar het bedienen doet gelukkig een vriendin van me zodat wij die avond naar de verjaardag van m’n moeder kunnen. Volle week dus.