Recept Macarons

Woensdag 10 juli-2019

Dit is een makkelijk recept voor macarons. Elke keer als ik een recept ervan zocht stond erbij dat het een moeilijk koekje is om te maken en dat het vaak de eerste paar keer mislukt. Dat was ook de rede dat ik het elke keer maar voor me uitschoof. Maar nu we steeds vaker high-tea,s mogen verzorgen vind ik het toch wel leuk als ze erbij liggen. Dus een paar weken terug vol goede moed begonnen. En het lukte warempel nog in een keer ook. En ook nog een paar keer achter elkaar. Dus zo moeilijk is het niet. Al moet ik er wel eerlijk bij vermelden dat ik bij deze lading een puntje erop heb zitten. Dat had ik bij de vorige paar keer niet,ze horen natuurlijk glad te zijn bovenop. Nu weet ik niet of dat komt omdat ik een ander soort amandelmeel hebt gebruikt dan normaal,of dat ik gewoon te vroeg gejuicht heb. Maakt ook niet uit,ze zijn heerlijk,dan dit keer maar een puntje erop.

Voor 18 kleine macarons

Ingrediënten: 69 gram amandelmeel-63 gram poedersuiker-53 gram eiwit-53 gram fijne kristalsuiker-kleurstof naar keuze(op gelbasis)

Doe het amandelmeel en de poedersuiker bij elkaar,goed doormengen.

Klop het eiwit stijf, dit gaat snel. Als je de schaal op z’n kop kan houden zonder dat het eruit valt is het goed.

Doe de kristalsuiker bij het geklopte eiwit en klop op de hoogste stand tot een stijf glanzend eiwit. Als je de mixers omhoog trekt en er blijven pieken opstaan dan is het klaar.

 

Meng nu de kleurstof erdoor en mix het tot een egale kleur.

Doe het meel/poedersuikermengsel erdoor en sla het goed door elkaar heen.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit rondjes van ong. 3 centimeter op het bakpapier.

Nu moeten ze 20 minuten drogen voor ze de oven in gaan. Dan vormt er een leerachtig laagje bovenop wat ervoor zorgt dat ze niet zo snel openbarsten tijdens het bakken. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.

Voor de vulling: stuk roomboter,lepel basterdsuiker,beetje cacaopoeder-stukjes walnoot. Prak de boter smeuïg,meng de suiker,klein beetje cacaopoeder en de stukjes walnoot door elkaar. Leg een laagje op de ene helft van de macaron en leg de andere helft erboven op,zachtjes aandrukken en overtollige creme er afhalen. Je kunt een grote variatie aan vulling vinden op internet,maar deze vind ik zelf erg lekker.