Recept Granola

Heerlijke Granola

Zo makkelijk te maken en zo lekker in een schaaltje yoghurt. Het recept heb ik uit een dieetboek. Goede start van de dag met dit ontbijt. Zelf doe ik er ook nog wel vers fruit door heen.

Ingrediënten: 200 gram havervlokken- 60 gram honing- 50 gram pijnboompitten-50 gram hazelnoten-50 gram ongezouten pistachenoten – 20 gram sesamzaad- 50 gram rozijnen- 75 gram cranberries.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de hazelnoten en pistache in grove stukken. Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en cranberries goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover. Bak het ongeveer 20 minuten maar schep het elke 5 minuten even om. En hou het in de gaten dat het niet te donker wordt. Dat gebeurt nogal snel. Laat de granola afkoelen en meng er dan de rozijnen en cranberries doorheen. Bewaar het in een pot die goed afgesloten kan worden. Zo kun je het best lang vers houden. Je kunt natuurlijk ook andere soorten noten gebruiken bijv: walnoten, pecanoten, cashewnoten. En ook kun je andere gedroogde vruchten toevoegen zoals abrikozen of appeltjes. Genoeg variatie mogelijk.