Recept Chinese tomatensoep

Hier zijn ze er gek op, nog lekkerder als van de chinees.

Ingrediënten: 2 kippenpoten (of kipfilet in stukjes)- 1 ui- 2 teentjes knoflook- 2 pakken gezeefde tomaten( samen 1 liter)-2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker- 4 eetlepels ketjap manis- 1 eetlepel azijn- 1 dessertlepeltje gemberpoeder- 1 dessertlepeltje citroengras(verstegen)- handje mihoen.

Zelf trek ik altijd bouillon van de kippenpoten. Dat doe ik als volgt: doe de kippenpoten met 2 liter water in de pan. Voeg 2 theelepels zout, 6 peperkorrels, 2 stengels bleekselderij, 1 ui toe en breng het tegen de kook aan. Laat 2 uur trekken op een zacht vuurtje en zeef de bouillon. Maar heb je daar geen zin in dan gebruik je 2 kippenbouillontabletten en een liter water en gebruik je kipfilet in blokjes gesneden i.p.v kippenpoten.

Verhit een beetje olie of boter in een hoge pan en bak de gefruite ui glazig, voeg daarna de geperste knoflook toe. Als je kipfilet gebruikt, bak dat dan nu in kleine stukjes mee. Voeg de bouillon( of water en tabletten) toe en de gezeefde tomaten. Doe in een kommetje de ketjap, azijn, suiker gemberpoeder en citroengras, meng dit tot een glad papje en roer het door de soep. Laat een paar minuten zachtjes koken en  voeg dan de mihoen erdoor. Draai de kookplaat uit en laat de mihoen een paar minuten zo gaar worden. Heb je kippenpoten gebruikt, snij daarvan dan nu het vlees in kleine stukjes en voeg het toe aan de soep. Het is het lekkerst als je het een nachtje laat staan in de koelkast. Eetsmakelijk!