Recept Aardappelpannenkoek

Hoeveel aardappels je nodig hebt vind ik moeilijk aan te geven. Ik schil ongeveer 3,5 kilo aardappels voor 10 personen. Dat geld ook voor het spek. Ik leg 10 plakjes uitgebakken spek op de pannenkoek en 5 gebakken eieren. Dan gebruik ik een koekenpan van 28 centimeter doorsnee, dan weet je hoe groot de pannenkoek is voor het beleg met spek en ei

Ingredi├źnten: vastkokende aardappels- ontbijtspek/bacon- 1 of 2 uien- paar stengels bosuitjes-eieren- braadboter.

Schil de aardappels en kook ze half gaar met zout. Laat afkoelen en rasp ze door de grove rasp. Meng een geklutst ei door de geraspte aardappels.

Smelt in een koekenpan een fikse klont boter en laat bruin worden( ik gebruik altijd Zeeuws meisje om te braden). Bak het spek lekker knapperig in de boter. Haal het uit de pan en hou het op een bord warm. Bak nu de uitjes en bosuitjes een beetje bruin in dezelfde boter, doe daarbij de geraspte aardappel. Zoveel dat je ongeveer een pannenkoek van ruim een cm dik heb. Duw het nu stevig aan met een platte schep/ lepel en laat hem lekker bruin bakken aan de onderkant. Schuif hem op een bord en doe opnieuw een beetje boter in de pan. Laat dat eerst weer bruin worden en mik dan de pannenkoek met de ongebakken kant in de pan terug. Bak ook deze kant lekker bruin. Bak ondertussen de eieren. Als de pannenkoek klaar is laat je hem op een bord glijden, leg de spek daarboven op, en dan de eieren. Je kunt er ook nog lekker sla of ander groenten bij serveren.

Eetsmakelijk!