Ramskop en viltwerk verjaardagsfeestjes

Woensdag 16 januari-2019

Eindelijk was het dan zover.Ik kon de cursus Ramskop naaldvilten gaan doen. Daar heb ik een tijd op moeten wachten. Dat had ik via facebook gezien en was opslag verliefd. Wat ontzettend mooi. De betreffende vrouw benaderd en ben op de lijst komen te staan. Afgelopen vrijdag was het zover. Zijzelf komt uit Almere maar ze geeft ook hier in Amerongen workshops. Dat scheelde voor mij een fikse rit. Nou,ik kan je vertellen dat het een enorme klus is om zo’n beest te maken. Hij word helemaal genaaldvilt,dat betekent duizenden keren in de wol prikken voor meneer klaar is. Z’n vacht wordt nat gevild,dat is het werk niet. Hieronder volgen de foto,s hoe hij moet worden en hoever ik ben. De foto is wat onduidelijk,dat komt omdat ik hem van de computer afgenomen heb. Volgende week vrijdag mag ik weer,het is een tweedaagse cursus met ook nog veel huiswerk.

Thuisgekomen heb ik maar een restje boerenkool en hutspot opgewarmd. Dat had ik s’morgens uit de diepvries gehaald. Had al gedacht dat ik niet veel puf meer over zou hebben om nog eens uitgebreid te koken. En s’avonds was de zaal nog verhuurd,dus daar moest ook nog even de nodige dingen in gebeuren. Na 9 uur was m’n moeheid weer over en heb ik nog even lekker aan de lampenkap geborduurd. Half 12 zijn we naar bed vertrokken en ik moet zeggen dat ik de feestvierders niet meer heb horen vertrekken.

Maar zaterdag ben ik lekker vroeg opgestaan want ook die dag was weer stampvol,welk niet?:-) Eerst de wasmachine maar weer op gang geholpen,zeemde de benedenverdieping,was dat vast klaar voor de zondag. Maakte saucijzenbroodjes voor het feestje s’middags in het zaaltje. Tijdens het uitserveren vroeg Rien of ik ze wel van tevoren geproefd had:-( ,wat een vertrouwen in z’n vrouw zeg!!! Nog diverse andere hapjes gemaakt,we mochten het helemaal verzorgen. Dit keer mocht manlief helpen met de bediening,kan hij er vast inkomen. s’Avonds was er een reünie in de zaal,dat liep allemaal in een moeite door. Heb tussendoor even de wc,s schoongemaakt en de hand en theedoeken aangevuld. De rest konden ze zelf. Rien was die avond naar een verjaardag,en nadat de jongste op bed lagen had ik het rijk voor me eigen. Heb een toilettasje voor een kinderfeestje gevilt. We gaan hier ook kinderverjaardagen verzorgen voor meisjes. Ze kunnen dan met hun vriendinnetjes wat leuks komen vilten. Heb even een paar dingen gemaakt waar ze uit kunnen kiezen. Een omslag voor een notitieboekje(incl. boekje)-pennenhoesje-toilettasje(gevuld met proefmonsters van de drogist) en een stuk zeep ingevilt. Lekker voor in de linnenkast of om je handen mee te wassen.

Dinsdag kwam gelukkig de hulp weer voor de bovenverdieping,zij zou 4 slaapkamers aanpakken,2 had ik er vorige week al gehad,en onze eigen slaapkamer zou ik zelf doen. Daar moest hoognodig de linnenkast uitgezocht worden. Heb hem eerst helemaal leeggehaald,daar kwam best wat uit. Alles uitgezocht,anderhalve vuilniszak kon de naar de kledingcontainer. Kast lekker uitgesopt,weer ingepakt,heerlijk.

Even de doopjurkjes weer bewondert,die zijn zo mooi hé! De lange is gemaakt van de trouwjurk van de oma van Rien,daar is hij zelf en de helft van de kinderen in gedoopt. Ik weet niet hoe oud hij is. En de ander helft is gedoopt in de doopjurk waar ik zelf ook in gedoopt ben. Dat is een gekochte maar niet minder mooi,die zal 49 jaar oud zijn denk ik.

Toen de kast weer ingepakt was,ben ik aan het schoonmaken geslagen. Totdat er in m’n hoofd opkwam dat ik het oude kastje op onze slaapkamer weleens kon gaan verven. Moest ook al een jaar gebeuren,verfpot stond er al een maand naast. Met 2 uurtjes was ik klaar. Heb hem 1 keer gedaan,de jongens hadden hem al een keer in de grondverf gezet. Nu wil ik nog even met schuurpapier er over heen gaan. Hij moet natuurlijk wel oud lijken. Het is een heerlijke gewaagde kleur groen,zie hem in gedachte al ingepakt met oude spulletjes en en mooie bos rozen.

Vanmorgen was ik om kwart voor 6 het laatste voorbeeld voor het kinderfeestje aan het vilte. Is dat ook maar weer afgerond. Daarna de kinderen naar school geholpen,2 wassen gedraaid en opgehangen en daarna naar de bijbelstudie. Vanmiddag even met de twee dames naar de stad voor knutselspullen. De dag is ook zo voorbij. Morgen hoop ik eindelijk de hobbykamer af te verven. Alles staat er klaar voor. Nu moet ik alleen niet gestoord worden,dan moet het toch goed komen morgen?.