Poppenkast en viltwerk

Vrijdag 26 juli-2019

Dinsdag zijn we(alle dames in het gezin) sinds lange tijd maar weer eens bij de kapper langs geweest. Voor het mooie moeten we dat eigenlijk elke 3 of 4 maanden doen om de dooie puntjes te knippen. Maar vaak zit er wel een half jaar of langer tussen. Maureen en Mirjam hebben het meestal in een gedraaide knot op hun hoofd zitten en zelf steek ik het altijd losjes op. Dan valt het niet zo op als er een beetje dooie punten aan zitten. Maar nu leek het ondertussen meer op hooi dan op haar,dat voel ook niet prettig meer. We zaten wel een poosje bij de kapster want ze was door de vakantietijd maar alleen om te knippen. Voor elk een half uur. 2 uur later waren we weer thuis.

s’Middags kwam m’n naai-juffie met een nichtje in de theeschenkerij een ijsje eten,maar we waren gesloten. Niet getreurd,je mag gewoon binnen komen hoor als ik thuis ben,ook als we gesloten zijn. Doen daar niet zo moeilijk over.

En de dames van de oude spullen waar ik over geblogd heb kwamen de vitrinekast vullen in het theehuis. Dat is me toch leuk geworden. Ze zijn er echt superdruk mee geweest. Alle kleertjes gewassen en waar nodig was hersteld. Sommige dingen in de chloor gezet om het weer wit te krijgen. Er staan allerlei soorten poppen in. Van hele oude tot zelf gebreide.

Ook kwamen er die dag weer nieuwe gasten. De man was erg blij met de sta-op-stoel die er in dat huisje staat. Dat krijgen we zo vaak te horen. Er is waarschijnlijk toch behoefte aan. Toevallig dat we hem gekregen hebben hoor want zo’n ding zet je niet zomaar neer in een vakantiehuisje. Ze zijn best aan de prijs.

Leen is boven begonnen met een kamer op te knappen voor de meiden. Daar sliepen eerst Hessel en Hidde. Maar Hessel had al een eigen kamer gekregen doordat Leen uit huis ging. Dus toen sliep Hidde nog alleen op die grote kamer met de twee bedsteden. Daarom mag hij ruilen met de twee meiden. Die de grote kamer met z’n twee├źn. En Hidde er een voor z’n eigen.De timmerman komt morgen de zijwanden vervangen. Daar zit nu gipsplaten tegen maar daar is natuurlijk alweer doorheen getrapt. Nu komen er planken in,staat wel net zo netjes en is iets steviger. Dan kan Leen gaan schilderen,het behang heeft hij er al allemaal af. Een nieuwe vloer zou hij er ook nog in leggen,En overal mooie hoge nieuwe plinten. Echt fijn hoor zulke handige kinderen. Toen ze nog op school zaten heb ik me eigen regelmatig afgevraagd hoe dat toch allemaal goed moest komen met die gasten want als ze ergens een hekel aan hadden was het wel aan school. We hebben ze misschien de eerste paar dagen dat ze op school zaten huiswerk zien maken maar daarna was het gelijk voor de rest van alle schooljaren over. En een paar werden al zeer vroegtijdig door de directeur uitgezwaaid. Maar als ik nu zie hoe alles goed terecht is gekomen. Ze hebben allemaal een paar gouden handen en kunnen werken als een paard.We mogen(gepast)trots zijn op onze kinderen.

Woensdag belde hij af omdat het veel te heet was om boven te gaan klussen. Kon hem geen ongelijk geven. Je weet toch niet waar je het zoeken moet met die hitte. We leven hier een beetje op water ,yoghurt,fruit,soep en afbakbroodjes met kaas en ham. O ja,en waterijsjes.Niemand heeft zin in eten. Zelfs in de theeschenkerij is het rustig,je ziet werkelijk geen kip,ook geen fietsers op straat. Je kunt ook maar beter binnen blijven met dit weer.

Een klant is er woensdag geweest. Een man die bij de ‘Gezinsgids’ werkt. Die was hier in de buurt om advertenties voor het tijdschrift te krijgen en kwam even eten. Zelf kregen we voor onze vakantiewoningen ook een stapel Gezinsgidsen om neer te leggen. Hoe leuk was dat. Ik vond al dat die man zo,n bekend gezicht had maar ik kon hem niet thuis brengen. Totdat ik de Gezinsgids doorbladerde en zijn foto zag staan. Toen viel het kwartje. Zelf krijgen we hem altijd te lezen van een andere mevrouw. Daar kon ik dus zijn gezicht van. Was leuk om in het echt eens kennis te maken,al wist ik dat pas achteraf.

Donderdag had ik eigenlijk een keer tijd om de geverfde lap wol te gaan vilten. Met die hitte? Ja,met die hitte. Legde ook bijna het loodje want vilte is een zwaar werk. Nu is het zware werk gedaan en hoeft hij alleen nog maar afgewerkt te worden met borduursel en kraaltjes. Ook daar gaan de nodige uurtjes nog wel inzitten,maar het zware natte kledderwerk is in ieder geval klaar

 

Vandaag heel veel gewassen voor de huisjes en voor ons zelf. Momenteel bestaat de was bijna alleen maar uit :handdoeken,zwembroeken en onderbroeken. Ze zitten de hele dag in het zwembad.

Vanavond bij m’n schoonmoeder op bezoek geweest. Ze is vannacht weer opgenomen in het ziekenhuis. Toen ik er gisterenavond was om te gaan helpen was ze al erg ziek. Ze kon niks binnenhouden.Elk slokje water kwam er weer uit. We waren eigenlijk bang dat ze uit zo drogen en zeker met deze hitte. M’n schoonzus heeft de huisartsenpost gebeld en die hebben ze door de ambulance op laten halen. Toen ik er net was wou het nog helemaal niet met haar. Maak me eigen best zorgen,hopelijk mag het nog goed komen.

Hidde vroeg vanmorgen of hij z’n eigen ontbijt klaar mocht maken. Hij wilde gebakken eieren,daar is tie echt stapel op. Hij aan de slag. Ik mocht niet kijken voor hij klaar was. Ik snapte daarna waarom?. Zoiets komt toch niet in je hoofd op.