Poppenhuis-Boekjes

13 april-2022

Echt een leuke bezigheid om boekjes te maken.

Benodigdheden: Daphne’s Diary of een ander tijdschrift- stukje mooi stevig papier voor de kaft- lijm- uitgeprint fotootje(pinterest)

Ik gebruik voor de bladzijde Daphne’s dairy omdat die van die mooi geschreven letters heeft.

Snij twee of drie stroken langs een liniaal, ligt eraan hoe dik je je boekje wil hebben, uit een bladzijde. De breedte van de strook is ongeveer 2 cm. Maar wil je een groot prentenboek maken dan snij je stroken van 3 cm.

Vouw ze tot bladzijde zoals op de foto. Zorg daarbij dat de randen gelijk op elkaar komen zodat de bladzijdes mooi recht tegen elkaar liggen.

Plak twee of drie gevouwen delen met de laatste bladzijde aan elkaar tot een geheel.

Snij een reepje van een mooi gekleurd stukje stevig papier en vouw het om de bladzijde voor de maat. Knip op maat Zoek een mooi plaatje voor op de voorkant uit.

Zorg dat aan de onderkant, voorkant en bovenkant een paar millimeter de kaft buiten de bladzijde steekt. Vouw dan op de rug van het boekje even twee stevig randen zodat je echt een rug krijgt

Smeer de binnenkant van het boekje in met lijm, doe extra lijm op de rug van de bladzijde en duw de achterkant van de bladzijde in de kaft. Even stevig vasthouden tot het een beetje opgedroogd is.

Plak nu de foto op de voorkant en laat daarbij je fantasie gaan hoe je hem verder versiert. Bij de trouwalbum plakte ik er een stukje kant op, moet wel een beetje romantisch zijn die album.

En bij dit boekje plakte ik een randje verticaal zodat het een elastiekje lijkt die je wel eens bij een dagboek ziet. Als je een bandje voor de sluiting erop wil knip je een heel smal stukje karton en lijm je dat om de voorkant heen.

Succes met je boekenkast vullen.