Pompoenen, sokken, brunch

Vrijdag 14 oktober-2022

Wat is het heerlijk herfstweer. Geniet met volle teugen. Afgelopen zaterdag was echt weer een ouderwetse dag waarin ik gewoon door kon gaan met m’n werk zonder dat ik eraf moest. Had ook maar twee wassen voor die dag, dat scheelt natuurlijk ook een berg werk. Ben om half 10 naar buiten gegaan, lekker alles geveegd en aan die kant ramen gezeemd. Stukjes tuin geschoffeld, heel veel blad opgeveegd. Wat is dat weer een ander gezicht zeg. Hier vooraan in de straat een stel grote pompoenen gekocht voor de sier. In de bloempotten die ik van de zomer gekregen had waren de meeste bloemen dood. Alleen de Hedera’s stonden er nog fris bij. En om nu voor dat effe nog nieuwe planten erin te zetten vond ik ook zonde van het geld. Heb nu in elke pot een grote pompoen gelegd en dat staat ook erg leuk. Een paar pompoenen op de picknicktafel, 2 in de voortuin, 1 op de tuintafel. 2 mooie bolchrysanten gehaald. Zo, dat staat tenminste weer herfstachtig.

Toen was het inmiddels half een en tijd voor het eten. Na het eten een grote pot koekjes gebakken.

Bloemen ververst op tafel en er een leuke lichtjesslinger doorgelegd. Staat gezellig s’avonds! Zaaltje weer schoongemaakt voor de nieuwe gasten die avond.

Samen met Rien boodschappen gedaan. Hij een kar voor ons gezin en ik een kar voor het feestje in het zaaltje. Ging zo lekker samen op, alleen sjouw je je eigen ook een breuk met al die boodschappen. Rien bracht Mirjam naar haar baantje en haalde Hidde gelijk op van z’n werk en nam op de terugweg gelijk het gebak mee voor het feestje. Tis altijd wel een geregel hoor voordat alles netjes in de koelkast staat. De bediening was er om kwart over 7 en toen ben ik met de meiden de hapjes vast klaar gaan maken. De warme hapjes werden vers gebakken en gelijk rond geserveerd. Zo ben je toch de hele avond nog aan het lopen al hoef je niet te bedienen. Je bent gewoon druk met de hapjes. Tussen de bedrijven door toch nog m’n sok af kunnen breien zodat het set nu compleet is. Toch is het wel leuk hoor als ze hier een feestje houden. Het zijn vaak bekende dus is er ook genoeg te babbelen.

Maandagmorgen ben ik eerst gaan wandelen. Het was dan wel maandagmorgen dus dat betekent dat er heel veel werk ligt maar ik had zo’n zin om te wandelen dat ik het wel best vond. Het werk lag er ook nog wel toen ik terugkwam. Heb volop genoten van de omgeving. En ook al heb ik die route al tig keer gelopen het blijft gewoon prachtig. Kijk maar wat mooi, dat verveelt toch nooit?

En hier nog een foto van Clarabella, hoe schattig?.

Thuisgekomen eerst een half uur uitpuffen met een bak thee en roggebrood met kaas. Normaal gesproken was het i.p.v roggebrood een hand koekjes geweest maar dat mag nu niet hé. Gaat nog steeds lekker hoor. 4,5 kilo eraf. Sta verbaast van m’n eigen. Gaat goed zo. Komt denk ik omdat je twee keer per week daarheen moet om te sporten en te wegen. Dat is natuurlijk een stevige stok achter de deur. Alleen voor de komende week zal het wel flink mis gaan want ik ga aankomende dinsdag en woensdag met m’n vriendin naar Dordrecht met de camper. Een cadeautje voor m’n verjaardag. Wat heb ik daar een zin in zeg. Maar dat betekent ook dat we gaan uit eten en nog meer van die verleidingen?. Je gaat die dagen niet heel veel water drinken en rauwkost eten. Dan maar weer een kilo eraan hoor. We hopen nu lekker te gaan genieten.

Dinsdagmorgen heerlijk een paar uurtjes aan het wolverven geslagen. Dat is toch zo leuk hé. Zou ik me eigen dagen mee kunnen vermaken, gewoon de verrassing die er elke keer weer uitkomt. Fantastisch! We zijn bezig om een webshop aan onze website toe te voegen zodat ze op die manier ook besteld kunnen worden. M’n broer is wikkels voor de wol aan het ontwerpen zodat ze echt een eigen logo krijgen.

s’Middags lesgeven aan 2 dames. Een daarvan heeft vorige week m’n laatste spinnewiel gekocht en toen ze afgelopen dinsdag voor de laatste les kwam had ze er al fiks wat meters opgesponnen. Die heeft de slag wel te pakken. Gisteren kreeg ik een bericht van de Louetfabriek dat een groot deel van de bestelde producten al geleverd kan worden. Dat is een grote meevaller zeg, stond onbekende levertijd bij door de grote aanvraag. Nu maar hopen dat bij die levering alvast wat spinnewielen zitten.

Dinsdagavond had ik een zieke cursist dus een avond vrij. Die was nu voor schoonmoeders bestemd. Ze was goed te pas zodat het ook een gezellig uurtje werd. Hopelijk mag het zo blijven. Ze is al zo lang belabberd geweest. Hidde was mee, dat vond hij gezellig. Maar hij heeft de hele avond met z’n neus in de stripboeken gehangen zodat hij misschien 20 woorden gesproken heeft. Hoe gezellig?.

Vandaag hield een echtpaar uit het dorp hun 40 jarige bruiloft. Ze kwamen van half elf tot half een voor een brunch. Vanaf nu verzorgen we niet zelf meer de lunch maar laten we het door een ander doen die het dan komt bezorgen hier. Het is voor mij teveel werk geworden om alles nog zelf te maken. Dat gaat gewoon niet meer doordat ik het zo druk is. Morgen komen er 37 mensen voor een high tea en ook dat is uitbesteed. Het geeft mij veel ruimte om extra tijd te besteden aan andere nodige werkzaamheden. Ben blij dat we het zo kunnen oplossen want het is wel erg leuk!