Pompoencake

Vrijdag 28-september-2018

Nu een lekker herfstrecept. Hij(of zij :-). ziet er niet alleen mooi uit,maar is ook nog eens erg lekker. Wel machtig, dan neem je gewoon eens een klein stukje i.p.v een dikke plak. Overigens zijn er twee van de tien in dit huisgezin die hem lekker vinden ,maar dat ligt meer aan die” barbaren” hier dan aan deze heerlijke cake.

Voor de cake:

300 gram bloem – 12 gram bakpoeder – 150 gram rietsuiker – 150 gram lichtbruine basterdsuiker – 2 theel. koekkruiden – 2 theel. backing soda – halve theel zout – 4 eieren – 200 gram gesmolten roomboter -1 uitgeperste mandarijn -500 gram geraspt vruchtvlees van een pompoen.

Voor het glazuur:

185 gram roomkaas – 100 gram volle kwark -1 flinke eetlepel poedersuiker – 2 eetlepels ahornsiroop.

Oven voorverwarmen op 175┬░C

Werkwijze cake:

Alle droge ingredienten door elkaar mengen.

In een andere kom de eieren,afgekoelde gesmolten boter,mandarijnensap en het geraspte vruchtvlees door elkaar roeren.

Roer het natte mengsel door het droge mengsel en roer het tot een glad beslag.

In de vorm gieten en in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Ik vet een tulband met het spuitbusje van Oetker in,want als ik hem met gewone boter invet ,blijft hij altijd hangen als ik hem er uit wil halen. Resultaat? Een kapotte cake,niet leuk!!?

Ondertussen kun je alle ingredienten voor het glazuur door elkaar mengen. Voor de foto heb ik het er gelijk helemaal overheen gedaan,maar je kunt het best elke keer als je een plakje neemt,een schep glazuur erbij serveren. Want als je hem helemaal er mee insmeert,is het glazuur de volgende dag niet zo vers meer.

Nu ik de foto,s geplaatst heb ,zie ik dat er een vlieg op m’n tulband was geland,aaaah,vies beest. Maar een andere foto heb ik niet meer,want er is inmiddels al een fiks in gesneden,haha.