Poetsen en verven

Zaterdag 15 februari-2020

Nou de kamer schiet op hoor! Rien en Menno zijn nog een dagje thuis gebleven om de kamer af te sauzen. Dat had ik toch niet durven hopen. Anders was ik gewoon nog twee weken bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen. Je denkt dat je het wel alleen gaat redden in twee weken ,maar het huishouden en alle andere activiteiten moeten ook gewoon door gaan. Het enigste wat nu nog moet gebeuren is de drie deuren in de kamer verven. Ik heb ze alvast geschuurd. Nu ben ik bezig om de kamer schoon te maken,ook nog een hele klus. Alle geknoeide verf van de grond krabben?. Maar ik klaag niet hoor,want ik ben superblij dat ze me zo geholpen hebben.

De overgordijnen heb ik terug gehangen,de valletjes denk ik dat ik er maar af laat. Daar zitten echt overal gaatjes in. Ga me eens verdiepen in de vouwgordijnen. Het is nu wel kaal,maar aan de ene kant vind ik het ook wel weer mooi. Ben er nog niet helemaal over uit wat het gaat worden. Moet wel grote dingen in de vensterbank zetten anders kijk je ook dwars door de kamer heen van buitenaf. Al met al nog zat om over na te denken wat we willen.

Waar we ook over na lopen te denken is om eens op de Terdegefair in Barneveld te gaan staan. Dat is 4 dagen,van 29 juli tot 1 augustus. Om reclame te maken voor de Theeschenkerij/vakantiewoningen en de cursussen in wol spinnen/verven en vilten. Dat lijkt ons wel een keer leuk. Daar komt natuurlijk heel veel volk. Maar ik denk dat er ook een enorme voorbereiding aan vast zit. En volgens mij ben je ook nog volledig gesloopt na die 4 dagen. De jongste kinderen leek het in ieder geval geweldig. Die kunnen zich daar wel de hele dag vermaken. Om maar vast in de stemming te komen ben ik al vast aan het wol verven geslagen. Tussen de bedrijven door. Zonder handschoen,denk elke keer dat het me gaat lukken om geen vieze handen te krijgen?. Duurt nog een paar dagen ook voordat het er afgesleten is. Dat word zondag in de kerk m’n handen weer weggestopt houden.

Wat is dat toch leuk om te doen,beetje spelen en uit proberen met de kleuren. Eerst verfde ik 200 gram merinowol met zachte kleuren:oud roze- licht paars- zacht grijs.

 

Daarna 200 gram merinowol in regenboogkleuren. Daarvoor laat ik de kleuren in elkaar overlopen. Als je bijvoorbeeld wat blauwe verf over de gele verven laat lopen krijg je groene stukken er in. En laat je blauw over roze heen lopen dat krijg je paars. Altijd een verassing wat er uit komt.

Nu liggen de strenge klaar om verkocht te worden of om zelf mee te spinnen. De verleiding is groot om alles zelf te gebruiken,je wilt toch elke keer weer weten wat voor effect je krijgt als je er mee gaat spinnen.

Het gewone dagelijkse werk liep ook lekker door. Verschoonde alle bedden,maakte een paar kasten netjes. Dweilde de vloeren,probeerde het huis opgeruimd te houden. Dat scheelt al een stuk hé,als het opgeruimd is. Ook al is dan niet alles schoon,het toont toch weer fris als je binnenkomt.

Dinsdagavond ouderavond voor 2 kinderen. Woensdagavond naar breiclub. Donderdagavond even met Rien bij z’n moeder op de koffie. Ze is wonderbaarlijk goed opgeknapt. Dat hadden we toch niet durven hopen! De longembolie is opgelost. En een pacemaker krijgt ze ook niet meer. Dat was echt een welles-nietesspelletje tussen verschillende artsen. Maar uiteindelijk toch maar niet. Als ze klachten krijgt moet ze wel direct bellen. In ieder geval een zorg minder zo!

Vorige week haalde Menno een andere autodeur en spiegels voor onze auto,daar had hij een deuk in gereden. Van de week hebben ze hem er in gezet,andere spiegels erop en niemand die ooit ziet dat hij in elkaar heeft gezeten. Dat is weer een voordeel van de range rover. Ze zijn er maar in een paar kleuren en nu hebben we dus de exact blauwe kleur deur terug, een geluk bij een ongeluk. Je blijft je eigen er ook aan ergeren als je kleurverschil ziet.

Gisterenavond even op pad voor een nieuwe koelkast. Die komen ze maandag bezorgen. De andere blijft vriezen,deur sluit niet meer goed,rekje afgebroken in de deur. Hij is ook 19 jaar oud. Ik moet zeggen dat het op het moment wel raak is. Afzuigkap kapot,koelkast z’n beste tijd gehad,verf van keukendeurtjes laat los,1 van de ovens in het fornuis is kapot,de ketel in het achterhuis krijgt kuren,stofzuiger z’n langste tijd gehad. Dat gaat geld kosten. En dan heb ik het nog niet over de wasmachine. Die is 6 jaar oud. Een Miele. Maar toch heb ik al twee keer een monteur erbij gehad omdat hij zo slecht centrifugeerde en vaak niet warm werd. De monteur stond er werkelijk van te kijken dat dat ding al zoveel wasbeurten had gedraaid. Ik ben het getal vergeten maar keek er zelf ook van op. Maar als je uitrekent dat hij toch gemiddeld twintig keer per week was moet draaien,dan is het wel begrijpelijk dat hij er van lijdt.

Van de week kwam een cursiste een spinnewiel en een kaardemolen bestellen. Ze heeft de slag aardig te pakken met spinnen. Kijk maar op de onderstaande foto. Is ook van alles aan het uitproberen.

O ja,en ik ben nog even met een vriendin dinsdagavond weggeweest. Even wat dingen doorpraten. Nam gelijk een mooie foto van de Cunerakerk in het donker.

De schapen verkaste vaders vanmorgen naar het weitje hier naast de theeschenkerij. Daar staat het gras best hoog terwijl er in het weiland waar ze liepen nagenoeg geen gras meer is. Een hele gok want in dit weitje zit geen stroom op het hek. Maar hij dacht dat ze er wel in bleven. Oké,prima,maar dan ook geen geknetter op m’n??? als ze wel ontsnappen.?.

Hidde ging aan de gang met de kippenstront. Hij wil altijd graag dat de kippen loslopen. Vind ik best maar dan moet hij af en toe wel aan het schrobben.

Mirjam wilde graag de wc een keer proberen schoon te maken. Dat had ze van de week op school ook gedaan. Best,probeer het maar. Jong geleerd is oud gedaan! En het lukte haar nog ook,best netjes gebeurd voor de eerste keer. Ze is tenslotte ook pas 8 jaar.

Er werd een pan soep gekookt en een pan appelmoes. Lekkere geur hangt er zo in huis. Nu nog lekkers bakken voor vanavond en de zondag,nog naar een verjaardag van een nichtje,boodschappen doen en dan is het meeste werk wel weer gebeurd voor van de week.