Pijnlijk weekje

Zaterdag 16 januari-2021

Er valt niet veel te vertellen van de week. Heb zoveel napijn gehad van het trekken van de verstandskies dat het me een paar dagen lam heeft geslagen. Niet leuk meer. En op een of andere manier is een constante pijn aan je hoofd erger dan in elders van je lichaam. Was er in ieder geval best narrig van. Ben ook maar 1 keer vroeg op gestaan om met de hond te gaan wandelen, had er echt de lust niet toe. De rest van het huishouden ook maar met een slakkengang gedaan. Had nog geluk dat m’n hulp donderdagmorgen zo hard door het huis gecrost heeft. Had van de week ook nog een paar keer spincursussen en dat was een welkome afleiding. Pijnstillers slikken en les geven, dan heb je geen tijd om te gaan zitten kniezen. Het is nog steeds druk met de aanvragen om te leren spinnen. Gelukkig kan dat wel doorgaan omdat het één op één is.

Maar er waren ook nog wel leuke dingen van de week hoor, niet alleen maar kommer en kwel. Mirjam vroeg van de week of ik haar ook spinnen wilde leren. ‘Is goed hoor ,ga maar zitten’. En wat denk je? Dat kind gaat zitten en spint zo een eind weg, ongelooflijk!!! Dat heb je vaak met kinderen hé, die pakken de dingen snel op. Het is nog niet perfect maar ze heeft een aardig draadje.

Zelf maakte ik van de week nog een nieuwe streng met weer een andere Art-Yarn techniek. Daar kun je ook oneindig je fantasie in laten gaan.

En de kinderen die blij waren dat ‘Piet’ eindelijk is een keer uit het hokje kwam. Eerst stond ze altijd binnen maar met de tijd werd het zo’n ongelooflijke schreeuwerd dat de meeste huisgenoten haar de nek wel konden omdraaien. Dus werd Piet naar buiten gedaan in een groot hok, kocht Hidde een vriendje voor haar erbij en nu zitten samen te keuvelen. Maar ze heeft d’r eigen heel lang niet laten zien, bleef maar het nestkastje zitten. En nu lukte het Hidde om haar op de foto te zetten en komt ze steeds vaker naar buiten. Aan de ene kant vond ik het ook wel weer jammer dat ze naar buiten ging want het was echt een tam beestje geworden. Vloog ook elke dag een poosje los, heeft ook zat dingen gesloopt hoor, want ze zat overal aan te knagen, maar lollig was ze wel.

Werd van de week gebeld door iemand die graag een waardebon aan haar moeder wilde geven om op viltcursus te komen. En dan het liefst een beetje leuk in gepakt met dingen die wat met het vilten te maken hadden. Is wel gelukt denk ik. Dat zijn altijd van die leuke dingen om te doen.

En donderdag mocht ik als chauffeur mee naar de McDonalds. ‘Alweer’, zul je denken. Ja, want Hidde had wat te vieren met z’n vriendinnetje. Ze hadden die dag vier jaar verkering. En ze zijn allebei tien jaar?. Hij vroeg aan me of hij daarom met z’n vriendinnetje naar de McDonalds mocht gaan. Vond het zo leuk dat we zo’n romantisch zoontje hebben dat we dat s middags gedaan hebben. En het hilarische moment was wel toen we z’n vriendinnetje ophaalde en ze samen op de achterbank zaten: ”Mam, jij betaalt toch hé”! Lekker kereltje?.

Gisterenavond kwam Menno met z’n vriendin even hun nieuwe hondje laten zien. Een jack russel van 8 weken oud, wat een schatje. De kinderen waren er ook helemaal wild van. Hij heeft hem voor z’n vriendin gekocht en mag bij haar thuis op de boerderij lopen. De jongste natuurlijk gelijk bij hun vader zeuren of ze ook zo’n leuk hondje voor binnen mochten hebben maar dat konden ze vergeten. Er loopt al een Duitse herder buiten en dat is prima zo. Al is het wel zeer verleidelijk hoor als je dat koppie ziet.

Kon van de week ook m’n nieuwe omslagdoek ophalen. Die werd gehaakt door een mevrouw bij ons uit de kerk. Dat is toch zo’n handwerkwonder! Wat die allemaal niet maakt, echt prachtig. En nu was ik een tijdje geleden bij haar zus ( Mieke van de poppenhuizen) op de thee toen ze hem liet zien, Hij was nog niet af en ze zei dat ze er nog niemand voor had. Dat moet je natuurlijk niet tegen iemand zeggen die heel graag omslagdoeken draagt. Was gelijk verkocht. Hij is lekker kleurrijk en lekker groot zodat je hem helemaal om kan slaan, heerlijk. Ze heeft hem gehaakt van sokkenwol met kleurverloop en een hoofdkleur als basis. Verrassend resultaat.

Maar vandaag had ik wel weer lekker de vaart erin. Bracht eerst Hessel om half 7 naar z’n werk in Veenendaal. Toen ik terugkwam gelijk maar aan het ruimen gegaan op de hele benedenverdieping. Oud papier verzameld en opgeruimd. Voor Hidde z’n ontbijt en sinaasappelsap klaargezet, die word elke zaterdag om 8 uur opgehaald door z’n baas. Stopte de wasmachine vol. Om half 9 aten we met de rest en heb daarna de strijk weggewerkt. Van de week ook gelijk maar een stapel werksokken besteld bij wehkamp. Daar hadden we er niet veel meer van. En de sokken die ik zelf gebreid had voor in de houten klompen waren na twee keer dragen kapot. Daar trap ik niet meer in. Daar is niet tegen te breien.

Bakte een fikse schaal Amish koekjes voor het weekend

Zeemde alle spiegels, ruimde bovenverdieping helemaal op, trok de bedden glad, ruimde de schone was in de kasten. Zeemde tafels af, Mirjam haalde een paar bossen tulpen voor op de tafel( beetje voorjaar kweken)

Rien kwam gisteren met een heerlijke doos bonbons thuis, had hij van een klant gekregen. Gelijk op een mooi oud schaaltje gelegd. Dat is natuurlijk erg dom om het zo voor het grijpen te leggen maar het staat zo gezellig hé!

M’n jonge zaterdaghulpje deed de badkamer en stofzuigde de hele benedenverdieping. En vanmiddag was ik zowaar klaar met het werk en verfde ik eindelijk m’n strengen gekochte wol die nog lagen te wachten. Daar heb ik nog geen foto van want die moeten eerst helemaal afkoelen en gespoeld worden. Al met al is het toch nog een heel verhaal geworden. Ik dacht eigenlijk dat er niet veel te vertellen viel maar het valt toch nog mee?.