Overnachting Pipowagen

Zaterdag 26 juni-2021

Zo leuk joh, Mirjam en ik hebben afgelopen nacht in de Pipowagen ‘Anne-Lotte’ overnacht. In Opheusden. Een vriendin van me had al jaren de wens om zo’n wagen op de kop zien te tikken, dan opknappen en verhuren voor B&B. Nou, haar wens is in vervulling gegaan en eindelijk was het dan zover dat hij de verhuur in kon. Hij staat in de fruitbongerd naast de wei met ganzen, schapen en ezels. Landelijker kun je het niet hebben.

Had aan haar voorgesteld om als eerste klant te komen overnachten en als er dan dingen waren die ik miste of tegenaan liep, zou ik dat tegen haar zeggen zodat ze daar verbetering in kon brengen. Toen wij bijna 4 jaar geleden hier de vakantiehuisje opstarten was er een bekende van ons die aanbood om hier de eerste overnachting te doen en eventueel opbouwende kritiek geven. Dat heb ik echt gewaardeerd, het is fijn als het door andere ogen wordt bekeken, want als je er zolang aan gewerkt hebt, kun je het niet meer zo helder bekijken. En nog steeds vind ik het fijn als de gasten opbouwende kritiek geven, daar kun je wat mee doen.

Gisteren om 5 uur zijn we daar aangekomen, hebben gezellig een poosje zitten praten en daarna had ik aan Mirjam beloofd dat we bij de Mac Donalds zouden gaan eten. We waren tenslotte uit. Toen we dat achter de kiezen hadden moesten we het halve thuisfront ophalen om naar de verjaardag van een schoondochter te gaan. We zouden ze dan op de terugweg weer afzetten en Mirjam en ik zouden dan weer richting ons verblijf gaan. Ik geloof dat we er rond kwart voor elf weer waren en Mirjam had nog zin in een spelletje en popcorn?. Half 12 lagen we op het bed van 1.20 breed. Beet smal, maar het ging prima hoor. Ze heeft het zo ontzettend gezellig ingericht. Lekkere frisse kleuren: rood/wit/met diep donkerbruine deuren. Ze heeft overal aan gedacht, echt alles was aanwezig. In de pipowagen is ook een chemisch toilet aanwezig en een douche, klein keukentje met 2 elektrische kookplaatjes. Je kunt je eigen dus compleet redden.

Slapen heb ik niet veel gedaan, lag niet aan het bed, dat sliep echt heerlijk. Maar de vreemde geluiden en een andere omgeving maakte het wat moeilijker. Maar dat mocht de pret niet drukken, die schade halen we thuis wel weer in. We zijn om 7 uur opgestaan, bakkie thee gedronken en zijn een stuk gaan wandelen. Honger hadden we wel toen we terugkwamen en om 9 uur werd er een heerlijk uitgebreid ontbijt bezorgd. Wat een verwennerij, we zijn buiten aan de picknicktafel gaan zitten. Het was het complete plaatje voor in het tijdschrift Landleven, dat tref je ook niet elke dag: het heerlijke ontbijt, de zon die schijnt, in de fruitbongerd, vrije dag, niks moeten, heerlijk!!

Na het eten vertrokken we richting Dorkas en nog een andere kringloopwinkel. Wat boeken en garen gekocht, niet veel bijzonders dit keer. Op weg naar huis wilde Mirjam nog graag een ijsje halen, dat hebben we in Kesteren bij de ijssalon gedaan. En toen was het wel genoeg geweest voor vandaag. Thuis alleen nog het hoognodige gedaan, de fut was eruit?