Overleven thuisfront en uitbreiding asso

Maandag 27 mei- 2024

Ben bij het verslag van de vakantie in Schotland helemaal vergeten te vermelden hoe het met het thuisfront is verlopen toen wij weg waren. Nou, dat is redelijk gegaan, ze hebben het overleefd. Had voor allemaal een briefje met de taken op tafel gelegd. Wat ik begreep was dat briefje na een paar dagen al in de prullenbak beland omdat het niet echt werkte. Iedereen rommelde maar wat aan, de zin om klusjes te doen werd met de dag minder. En er was er ook nog een bij die hem elke keer gauw smeerde, dus dat leverde hem ook nog fiks commentaar op van de andere, wat hij overigens maar met een lachje af deed. Halverwege de vakantie appte ik een van de zonen hoe het thuis ging, zijn antwoord: prima, totdat ik aan de beurt was om de was te doen😂. Haha, weet je gelijk hoeveel werk je moeder daar altijd mee heeft. Op de dag dat we vertrokken had ik een pan erwtensoep voor ze klaar staan. Dat maakte het makkelijk voor hun. De tweede dag aten ze bij de oudste zoon broodjes kebab. Dag 3 kookte m’n moeder een pan nasi. Dag 4 hebben ze met z’n allen de barbecue aangestoken. Dag 5 weet ik niet meer( zal vast geen bloemkool geweest zijn) en de dag van onze thuiskomst gewoon patat zoals altijd op zaterdag. Dus ze hebben het prima overleeft een weekje zonder moeder. En het huis zag er aardig uit toen ik thuis kwam. Had het eigenlijk erger verwacht.

De handwerkwinkel is weer uitgebreid met de colorcraft van Scheepjes. Maar liefst 93 kleuren. De postbode had wel wat te sjouwen. Het is een acrylgaren wat mooi blijft en niet pilt. Zeer geliefd onder de haaksters die grote kleden en weet ik wat haken. Ook de prijs is betaalbaar. Een bol van 100 gram met een looplengte van 300 meter, kost 3,50.  Gebreid/gehaakt op naaldnr 4.

 

We hebben prachtige houten knopen in het assortiment. Hele grote van 6 mm voor op een vest, kleinere van 4 en 2,5 mm. Is gemaakt van kokoshout. En leuke kleine en wat grotere houten knopen voor babyvestjes. En houten ringen om rammelaars te haken. Maar ook mooie veiligheidsogen voor knuffels. Blauw en bruin.

Ook het Barbante garen is uitgebreid met aardig wat kleurtjes. Daar hadden we vorige week weer een avondje workshop van om Macarons te haken. Enthousiaste dames die nog van allerlei kleurtjes en ringen erbij kochten om thuis verder aan de slag te gaan. We zijn bezig om voor het najaar ook een leuke workshop daarin te verzinnen. Zelf ben ik helemaal verlief op de gehaakte fruitmand (of voor andere spulletjes). Lijkt me heel leuk voor een workshop, of misschien een mooie kroonluchter. Geen idee wat het wordt, dat moet de ontwerpster Antoinette maar verzinnen wat haalbaar is.

Moest op de valreep nog extra ringen voor de workshop bij gaan kopen bij de groothandel. Had een aardige voorraad ingeslagen maar toen kwamen er een paar klanten die er veel nodig hadden en daarmee was de voorraad aardig geslonken. Gebeld naar de groothandel of ze het gelijk op konden sturen, dat kon ook wel maar er was geen garantie dat ze dan ook op tijd binnen zouden zijn. Daar kon ik het niet op gokken. Gelukkig zit de groothandel hier maar een kwartiertje rijden vandaan dus dat was snel gefikst.

Een tijdje terug toen ik begon met het breien van een plaid met de wol van alafosslopi, begon een dochter van een vriendin met het breien van een kussen van dezelfde wol. Het was voor haar ook de eerste keer dat ze ging inbreien en ze twijfelde dus best wel of ze dat kon. Heb haar op gang geholpen en zie hier het schitterende resultaat. En het leukste is dat ze het zo superleuk en verslavend vind dat ze al weer aan een volgend kussen is begonnen, nu met ingebreide ijsberen en andere patronen.  Wat een heerlijke bezigheid.

Kreeg van een klant nog een leuke foto gestuurd van haar project van het Barbante garen. Een prachtige kroonluchter en kussen voor onder de veranda. Zo mooi! Overigens als je geen veranda hebt kun je het ook gewoon buiten tussen de bomen hangen. Het kan tegen zon en regen en je kunt het ook nog wassen. Wat wil je nog meer.

Verder ben ik druk met het verven van lontwol en sokkenwol voor de dag van het schaap op zaterdag 8 juni in Ermelo. Daar hopen we b.le.w te staan met een kraam en spinnewiel en het aanbod van cursussen. Dan moeten ook de nieuwe datums voor de workshops in het najaar weer bekend zijn. Soms heb ik daar best moeite mee om ver van te voren alles al in te vullen. We weten helemaal niet of we er dan nog wel zijn. We zijn ons leven geen minuut zeker hé! Aan de andere kant moet je ook wel soms ver van te voren invullen anders kun je niet verder werken, en zeker voor markten of beurzen. Dus daarom altijd maar er bij zetten: b.l.e.w.

Verfde ook een paar effen kleur strengen, waarvan ik deze twee zóóóó mooi vind😍. Poederroze en zeegroen. In het echt zijn ze nog zachter van kleur

Spon een streng Art-Yarn garen

En elke dag, behalve zondag spin ik een half uur op het grote wiel. Echt totale ontspanning! Doe een klein half uurtje over een klosje, moet een mand vol worden.

Mirjam is ook creatief bezig geweest. Ze borduurde voor haar neefje van 6 maanden een leuke slab. Had ze nog nooit gedaan. Wel op de basisschool wat borduren geleerd maar verder niks mee gedaan. En moet je kijken wat leuk, is echt goed gelukt. Ze heeft de genen van haar oma en overgrootmoeder geërfd denk ik.

O ja, en inmiddels heb ik een nieuwe wasmachine. Toch maar weer een Miele, heb daar altijd wel schik mee. Behalve met dit uitgebreide ding want ik snap er geen snars van hoe dat geval werkt. Boekje al doorgelezen maar nog brandt het lampje  niet, bij mij niet en bij de machine niet😅. Het is er een waar de wasmiddel onder in de machine zit en hij bij het wassen zelf wasmiddel pakt wat nodig is. En volgens mij gaat het daar fout want als de was er uit komt stinkt het gewoon. Ik heb het idee dat hij helemaal geen wasmiddel pakt. Het boekje geeft aan dat je die functie moet activeren en dat krijg ik dus net niet voor elkaar. Eerst vandaag maar eens gaan bellen.

De hond begint inmiddels ook dingen te snappen. Als ik z’n etensbak mee naar binnen nam om te vullen, sprong hij constant tegen de deur op. En dat geeft natuurlijk aardig wat beschadigingen aan de verf. Gelukkig komt de schilder deze zomer schilderen maar dan moet hij het wel afgeleerd zijn. En als ik de hordeur dicht schoof, nam ze een aanloop en sprong dat hele ding uit z’n fatsoen. Maar inmiddels snapt ze dat ik terug kom met de bak en zit ze keurig voor de deur te wachten. We gaan vooruit!

De tuin schiet aan alle kanten omhoog met dit vruchtbare weer. En het onkruid natuurlijk ook. Maar het is wel weer genieten al dat groen.

En ik heb eindelijk weer eens koekjes gebakken. Bakte altijd wel cake of kruidkoek maar koekjes deed ik in eerdere tijden toch wel 2 of drie keer per week. Was te druk denk ik. Maar nu ik er weer mee ben begonnen, geniet ik er ook echt van.  Staat altijd zo mooi op een schaal. Groot nadeel: kan er niet van afblijven🤪. De chocoladekoekjes staan bij de recepten op de website onder de naam: chocolate crinkle cookies. De schapen zijn gewoon van het deeg van zandkoekjes gemaakt met een vormpje van een schaap. Recept staat ook op de website. Overigens zal ik aan de websitebouwer vragen of hij de link naar de recepten terug in de menubalk plaatst want ik hoor dat ze moeilijk te vinden zijn zoals ze nu vermeld staan.