Oud Servies en workshops

Maandag 10 december-2018

Wat een geluk had ik weer. Heb een prachtig compleet(op 2 kopjes na) oud servies kunnen bemachtigen. Een vriendin belde op dat het bij Dorcas stond voor 65 euro. Was al bang dat ik te laat zou zijn,en ja hoor,een mevrouw had er al een optie op. Ze zouden me de volgende dag om 12 uur terugbellen of hij verkocht was. Ik had hem voor mezelf al afgeschreven want wie laat nou zo,n kans gaan. Maar ik had geluk,mevrouw hoefde hem toch maar niet. Nu moet ik er eigenlijk nog even een mooie oude servieskast voor zien te vinden,want hij mag natuurlijk wel gezien worden hé! Het is bedoeld voor de high tea,s in het theehuis. Daar mag hij ook naar toe verhuizen.

Eindelijk ben ik begonnen met de hobbykamer te verven. Afgelopen dinsdag gelijk maar mee gestart,ruimde eerst het hele huis op,stopte de wasmachine vol,en croste naar de Gamma voor verf. Het moest grijs worden,nou maak je borst maar nat. Wat een hoop verschillende kleuren grijs,maar ik ben geslaagd. Heb 1 muur er helemaal in zitten. Ik had gehoopt dat het maar 1 keer hoefde,maar dat is helaas niet zo,hij moet gewoon 2 keer. Het zij zo,het begin is er in ieder geval. Het is ook van de week bij die ene muur gebleven ,want ik had een erg volle week.

De tegels van de bijkeuken kregen een fikse schrobbeurt,alle vliegenpoep eraf gehaald(elk jaar een drama). Ik bleef er maar tegen aan hikken,maar het was in anderhalf uur gebeurt,heerlijk. Durf nu weer omhoog te kijken:-)

Verder was ik bezig om eens wat ritme in het wassen te krijgen. Elke dag die was ben ik eigenlijk spuugzat. Ik probeer het nu op maandag en donderdag de hele dag te doen. Verder hebben we natuurlijk wel elke dag een wasmachine vol aan vaatdoekjes,hand,theedoeken,dweilen. Daar ontkom ik niet aan. Maar dat is ook zo weer opgevouwen dus dat is het werk niet. En natuurlijk om de anderhalve week het beddegoed. Ik kan je vertellen dat het plan de eerste week al mislukte,deze week maar weer proberen?.

Woensdag was ik druk met de laatste lap van een schemerlampkap af te vilten. Het is een grote lampenkap,dus een hoop werk, 4 lappen Maar ik wil daar ook een workshop voor gaan plannen,dan is het wel leuk als je wat verschillende voorbeelden kan laten zien. Niet dat hij na het vilte van de 4 lappen af is hoor,ze moeten ook nog versierd worden met borduursel,en dan in elkaar gezet worden. Nog wel wat uurtjes te gaan dus. Ik heb er twee om te bekleden. Ook voor in het theehuis.

De sokken zijn inmiddels ook af. Het tweede paar staat op de pennen.

Donderdagavond kwamen er 4 vrouwen voor het kerststuk vilten,wat was het gezellig. Ze hebben goed hun best gedaan en gingen tevreden naar huis. Zelfs eentje die dacht dat ze het niet kon,ze heeft d’r eigen onderschat,ze ging met 2 prachtige bloemen naar huis?. Hieronder het resultaat van een van de cursisten. Hun maakte hem op een houten schijf i.p.v in een bak. Ook erg mooi.

Zelf vilte ik er nog een in het wit, voor op onze eigen tafel.

En vrijdag was een hele volle dag. Begon s’morgens door het huis heen te werken ,want ik zou in de middag naar Dordrecht gaan om bij een nicht de kerstworkshop te gaan geven. Ze had vijf vrouwen op de kop getikt. Moeders ging ook mee,die zou dan bij haar zus blijven. Daar zouden we ook gelijk blijven eten en daarna naar de nicht vertrekken,die woont om de hoek. We zouden eigenlijk om 4 uur vertrekken,maar de a15 is altijd zo druk dat ik liever om 3 uur weg wilde gaan om de files voor te blijven. Maar dat ging Rien niet redden,die zou oppassen. De oplossing kwam van een lieve moeder die aanbood om de andere 2 kinderen mee te nemen,dus kon ik lekker op tijd gaan. Auto volgestampt met alle spullen,5 keer het lijstje overgelezen of ik niks was vergeten,nee hoor,ik had alles. We waren net een kilometer op weg toen ik er achter kwam dat ik de bloemstelen was vergeten. Die had ik al vast voorgevilt anders zou het helemaal laat worden s’avonds. Gauw even omgedraaid en toen konden we met een gerust hart vertrekken. Moeders wist de weg,want ik heb totaal geen richtingsgevoel,en zij nog minder. Maar het kwam volgens haar helemaal goed. En wat denk je:we reden de afslag voorbij,haha. Maar we zijn er gekomen,heb op het laatst de tomtom maar aangezet,leek me veiliger. We hebben eerst bij de zus/tante gegeten,lekker soep,gehaktballen,sperziebonen,aardappels en een toetje. Wat een verwennerij. Ik ging daar vroeger wel eens logeren,en toen ik binnenkwam was het alsof ik 35 jaar terug in de tijd stapte, alles nog net als toen. Wat voelde dat heerlijk,even een fijne herinnering aan een onbezorgde jeugd. En het grappigste van alles vond ik nog dat ze bij het eten van het toetje vertelde dat hun moeder vroeger als toetje ,macaroni in de melk kookte en dat hun dat zo vies vonden. Ze wilde niet vertellen hoe ze die pap noemde omdat er kleine kinderen bijzaten. Maar ik was er toch wel erg nieuwsgierig naar,en in de keuken vertelde ze het. Pieletjespap. hahaha,hoe verzinnen ze het.

Na het eten vertrok ik naar m’n nicht om daar lekker aan de gang te gaan. Het was echt een supergezellige avond en vond het erg leuk om weer verschillende neven en nichten ,en hun aanhang te ontmoeten. De Kerststukken waren goed gelukt en het was kwart voor elf eer we klaar waren. Daarna heb ik nog even het poppenhuis van m’n nicht bewonderd. Die hobby heb ik zelf ook gehad en als je dat dan weer ziet zou je zo weer beginnen. Ze heeft het echt mooi gemaakt,en ik weet precies wat voor drang ze voelt om ermee verder te gaan,verslavend!!! Kwart over elf reden we richting huis,en ik zou niet op m’n moeder lijken al ik nu zelf niet de goeie afslag miste,wat erg??. Dan maar weer omdraaien en overnieuw beginnen. Kwart over 12 waren we thuis en ik was blij dat ik veilig en wel naast m’n man in bed kon kruipen. Toen kon ik natuurlijk weer niet in slaap komen,veel te veel indrukken gehad denk ik,maar kijk er tevreden op terug. Van twee vrouwen heb ik een foto van het kerststuk,de andere nog niet.

De volgende morgen was ik echt zo gaar als en visje en kon maar slecht op gang komen. Toen kwam een van de grote zonen naar beneden met het idee om de overloop helemaal te gaan sauzen. Dat moest ook al een jaar gebeuren. Eerst had ik zoiets van:laten we eerst de hobbykamer maar afmaken,maar toen bedacht ik dat hij het vast geen tweede keer zou aanbieden. Dus zou ik wel een sukkel zijn om er geen gebruik van te maken. Maar weer naar de Gamma en haalde verf en muurverf. Had nog geluk want het was nu veertig procent korting,dat scheelde me op alles 100 euro,toch de moeite waard. Zoonlief met z’n vriendin naar boven en volop aan het werk,tjonge wat knapt dat op zeg. Deze week zouden ze het afmaken. In de namiddag kwam m’n energie weer terug en ben alsnog maar even goed aan de slag gegaan.