Opruimen,schilderen en genieten.

Dinsdag-2 oktober-2018

Ondertussen wordt hier van alles aangerommeld. Maandag arriveerde vast 2 canadezen,dinsdag arriveerde moeders er nog bij. Het is familie van m’n schoonmoeder,dat werd natuurlijk gezellig even bijkletsen. Ze hebben het goed naar hun zin ,maar vinden de smalle wegen hier wel een beetje eng,heb je in Canada geen last van,daar is het allemaal zo ruim.

De mannen hebben nog even aan de hooiberg gewerkt,de dakconstructie zit erop,nu nog de planken en de deur. Jaja,we vorderen. Als je het elke keer van een paar uurtjes hebben moet,gaat het niet zo hard. Geduld is een schone zaak hé,helemaal voor mij:-(.

Ook kwamen er van de week weer nieuwe mensen voor tijdelijke bewoning,daar buitenom weer alles netjes gemaakt,de vorige bewoonster had het huisje zelf netjes schoongemaakt,dus daar hoefde we niet meer aan de gang,fijn. Je probeert het daar toch zo netjes mogelijk te hebben voor de mensen. Stom dat een mens altijd alles netjes wil hebben als er een ander komt. Dat zeg ik ook altijd tegen mensen als ze vragen of ze eerst moeten bellen voor ze komen,nee hoor,hoeft van mij niet!! Maar als je belt kom je in ieder geval in een opgeruimd huis,en als je spontaan binnen valt kan het zijn dat het een rommeltje is. Net wat je een probleem vind. Ik zet gewoon altijd de stofzuiger in de kamer,als er dan iemand onverwachts binnen komt lijkt het net of ik druk aan het werk ben,haha,nee hoor,geintje?

Zo zei ik eens een keer tegen iemand die twee kinderen heeft: O wat ben ik soms jaloers op jou(in de goede zin van het woord),dat het bij jou altijd zo netjes is. Weet je wat haar antwoord was: nou,ik ben jaloers op jou,dat jij zo’n groot gezin hebt,dat wilde ik ook altijd zo graag. Alstublieft,uitgepraat,daar heb ik wel een les uit getrokken. Het lijkt altijd zo mooi bij een ander,maar je weet niet wat voor leed of zorgen erachter ieder deurtje zit.

Verder ben ik het keukenblok aan het uitsoppen,eerst maar de lades gedaan. De bestekbak zit precies onder het aanrechtblad waar ze altijd brood smeren. Dat doen ze dan met de la open,dus altijd kruimels in de la,volgende keuken wordt andere indeling denk ik. De bestekbakken zijn antiek,zijn nog van een tante van m’n schoonmoeder geweest. Waarschijnlijk zag het er bij haar iets meer gesorteerd uit.

Er kwam nog een mevrouw langs van sociaal deal om reclame te maken voor de viltcursussen. De mensen kunnen dan een bloem vilten met hoge korting om kennis te maken met het vilten. Ben benieuwd wat daar op af komt.

Vrijdagavond weer een verjaardag hier in de zaal gehad,broer hield z’n verjaardag hier. Bij hun lag de weg opengebroken dus kon er niemand heen. Makkelijk dat je dan kunt uitwijken naar hier,was voor de meeste nog dichterbij ook. En het beviel hem prima,want nu hoefde hij thuis de zooi niet op te ruimen..

Zaterdag was een pittig dagje,de jongste drie waren weg en nog drie andere aan het werk. De oudste zoon hielp vaders met de hooiberg,Hessel mocht de fietsenschuur opruimen. Schoondochter was binnen alles netjes aan het maken voor de zondag. M’n tuinmannetje was lekker buiten aan het schoffelen. En zelf ben ik een schuur ingedoken. Daar stonden alle overbodige spullen nog in die we overgenomen hadden toen we de zaal gingen bouwen. Verschrikkelijk,wat een bende. Alles uitgezocht,weggegooid,op marktplaats gezet,uitgeveegd,weer ingeruimd. Ben er van half elf tot 4 uur mee bezig geweest. Maar toen zag het er tenminste weer toppie uit. En ik had een zeer voldaan gevoel en een zere rug. Aaah!! Was net die week naar de sportmasseur geweest,na jaren aandringen van manlief. Nou,dat weet je ook als je daar geweest ben,tjonge,hij duwt je bijna door de tafel heen en hij is al 83 jaar oud,haha. Had een grote blauwe plek op m’n rug,kun je nagaan. Daarna smeert hij er zalf op en denk je dat je in brand staat,maar het helpt echt,ben er van op geknapt. Had eerder naar m’n man moeten luisteren.

Leen heeft nog even samen met z’n neef een kast opgehaald voor in de gang. Dan kunnen ze daar als ze thuis komen gelijk de klompen,werkschoenen en koelboxen en rugzakken in gooien. Je breekt bijna elke avond je nek als die gasten thuis komen. Niet dat ze daar nu het nut van inzagen,maar het is wel fijn hoor,een opgeruimde entree. Ben benieuwd hoeveel aanmaningen er volgen voor het routine is geworden. Hij heeft zaterdag ook gelijk de bus van de neef betimmerd,mooi gedaan,dat is hem wel toevertrouwd.

Daarna snel naar binnen en gekookt,we moesten s’avonds op visite aan de overkant .

Maandag ben ik begonnen met het hobbyhok uitpakken,dat moet helemaal geverfd en gesaust worden en daar zetten we dan gelijk een bureau neer voor de boekhouding van de Grebbestee. Nu ligt alles door elkaar in de kamer en daar wordt je niet blij van,geen overzicht zo. Menno heeft even de oude tafels van steigerplanken afgebroken,die komen wel weer ergens anders van pas. Verder heb ik de tafels even leeggehaald,oeps schaam,schaam,heb ik zoveel hobbytroep??☹. Durf bijna niet de foto te plaatsen,pfff! Maar het gaat goed komen hoor,ga vanmiddag even verf halen en over twee weken(of drie) hoop ik een bijzonder nette hobby/kantoorruimte te kunnen laten zien:-).

Toen ik gisterenmorgen buiten kwam lag de buitenlamp bij de zijdeur aan diggelen. Vreemd,volgens mij waait hij er niet vanzelf af. Dader inmiddels bekend,reden onbekend. Maar meneer mag zelf even een nieuwe lamp bevestigen voor z’n moeder.

Maandagmiddag de hele middag in de keuken gestaan. Eerst een emmer appels van eigen boom die me al 3 weken aan stonden te gapen,tot appelmoes verwerkt.

Bakte daarna een hazelnoottaart van eigen hazelnoten.

En maakte jachtschotel van rode kool uit eigen tuin, dat beviel de hele familie want de twee schalen waren schoon op.

 

Na het eten de kinderen naar bed gebracht en even een paar naakte muisjes geprikt,moeten nog aangekleed worden voor de herfstfair.

Vanmorgen zaten er al een paar om kwart over 6 beneden te kleuren,ze hadden geen zin meer om op bed te blijven. Scheelt weer een hoop geroep naar boven.

Gelijk om half negen toen het huis leeg was ,schuimpjes gebakken van de overgebleven eiwitten van het recept van de hazelnoottaart. Die zijn zóóóóó lekker. Ik zal het recept er eerdaags opzetten.

De kuikens groeien ook lekker,ze lopen de hele dag achter moeders aan te rennen,zo grappig.