Op jacht naar quiltlapjes

Donderdag 28 juni-2018

Afgelopen zaterdag ,toen we een dag kinderloos waren,hebben we het lijstje in ons hoofd aardig af kunnen werken. Wat scheelt dat enorm zeg, als je niet van je werk af hoeft. Was bijna vergeten hoe dat was:-). Om 7 uur s’avonds heeft hij de overgordijnen in het zaaltje nog opgehangen. Daarna kwamen de kinderen thuis,perfecte timing. Nu was het tijd om alle verhalen te horen,ze hadden het reuze naar hun zin gehad,leuk. Voor dat ze gewassen en gestreken op bed lagen was het weer 10 uur,maar slapen deden ze wel. Ik was blij dat het daarna zondag was,gewoon naar de kerk en niks geen gehaast en gevlieg(nou ja,voordat ze allemaal op tijd beneden zijn) Ook al ben je niet gelovig,dan nog is er een rustdag voor elk mens nodig. En zeker in deze doorgedraaide maatschappij. Dan kun je maandag weer met frisse moed beginnen. Dat heb ik ook maar gedaan,eerst de weekendrommel aan de kant gemaakt.Daarna m,n hobby materiaal voor het poppenhuis uitgezocht en weggebracht. Met die hobby ben ik maar gestopt,echt geen tijd meer voor. Het grote poppenhuis waar ik mee bezig was heb ik verkocht,anders blijft het elke keer maar knagen als ik er voorbij loop. Misschien later nog een keer. Het deed me best zeer,zitten heel veel uurtjes in. Ik heb er nog 2 die wel klaar zijn,geniet ik daar maar van.

 

 

 

 

 

Verder nog 5 wassen gedraaid,het droogde heerlijk,strijk laten liggen tot de volgende morgen. Huisje 4 moest ook nog afgerond worden.

Dinsdagmorgen maar vroeg de was van maandag weggestreken en ook nog gelijk in de kast gelegd,jaja, ik begin het te leren. De hulp kwam s’morgen s voor de bovenverdieping,heeeerlijk. We hebben 7 slaapkamers ,dus ze kon d’r gang gaan ,en geloof me maar dat ze dat kan,ze is onmisbaar voor me. Zelf nam ik de douche onderhanden en de koelkast,nog een stukje van de keuken gepoetst. In huisje 4 nog even een bosje bloemen neergezet,chocolaatjes en appelflappen gebakken voor bij de aankomst. Ik vind het erg belangrijk dat het er gezellig uit ziet. De mensen moeten d’r eigen welkom voelen,kleine moeite en tevreden klanten.

 

Samen nog de onderdeken van wol van ons bed geklopt. Die heb ik bij slaappunt gekocht,een heerlijk ding,maar wat een stofnest zeg,het stof waaide van de foto,helaas voor jullie,sorry(haha). Toen was het al weer tijd om de kinderen van school te halen,wat vliegt een dag ook om. Daarna had ik weer een beste strijk,ik zou de volgende dag een dagje weg gaan met een vriendin dus dat was voor 2 dagen tegelijk werken. Dat werd voor het avondeten maar een makkelijk pan nasi.

Woensdagmorgen kwart voor 6 opgestaan en eerst de ramen buiten nog maar gelapt,die zagen er ook uit,pffff. Rien had zaterdag de oprit afgemaakt en daarna met de trilplaat eroverheen. Ik hoop voor de buurvrouw dat ze haar ramen niet gezeemd had,tjonge ,wat een stof kwam daar af. Nu hebben we gelukkig een hele makkelijke buurvrouw,dat scheelt nog. Ik had al vroeg gezelschap tijdens het zemen . Bij de wasmanden in de douche heb ik m’n ogen maar dicht gedaan,weer 2 wasmanden bijna vol,hoe krijgen ze het voor elkaar,grrrr. Maar vandaag had ik vrij,dus pech. Morgen weer een dag.

Toen de kinderen naar school waren gebracht heb ik het ontbijt voor de B&B klaar gemaakt. Ik zou om half 10 op pad gaan ,dus dat kwam allemaal precies uit.

 

M’n vriendin kwam me halen en we zijn lekker een dagje naar Spakenburg geweest. Echt genieten,we wilden daar graag quiltlapjes kopen om er van de winter en mooie quilt mee te maken. Prachtig die klederdrachtstofjes. Ik heb een paar jaar geleden er al een gemaakt,heel leuk om te doen.

Maar eerst moet ik nog de sprei van Maureen afhaken,ben ik ook al anderhalf jaar mee bezig,als ik nu gelijk aan de quilt begint,dan weet ik wel weer hoe laat het is. Dan komt de sprei voorlopig niet af. Als ik nog 5 avondjes zit is hij klaar.Ben altijd met 10 dingen tegelijk bezig,trap ik vanaf nu niet meer in,eerst afmaken waar je mee bezig ben. Help,dat zal niet meevallen voor mij:-).

We hebben 2 museums bezocht en een daar van had prachtige quilt,s hangen. Hier een paar foto,s.

We zijn het hele centrum doorgeslenterd,veel winkels hebben ze daar,even bij de haven gekeken,lekker op terrasje gegeten.

 

Om 4 uur zijn we naar huis gereden en hebben in Bennekom bij de Panoramahoeve gegeten. 8 uur waren we weer thuis,was compleet gesloopt. Van een dag hard werken wordt je nog niet zo moe als van dit. Maar het was heel leuk,hoofd weer leeg(op de quiltideeen na dan).