Ontspullen

Maandag 23 december-2019

Ik ben aan het ontspullen. Ja,jullie lezen het goed. Deze dame die stapel is op rommelmarkten,kringlopen en oude afgedankte rommel is opruiming aan het houden. En dat om de simpele reden dat ik het allemaal niet meer bij kan houden. Door de drukte op De Grebbestee komt er weinig meer van om alles netjes te houden. Dat vloog me vorige week zo erg aan dat ik acuut ben gaan ruimen. Hééééééééérlijk!!! Ben begonnen met de kamer. Alle frutsel en snuisterijen eruit. Het klinkt nu gewoon een beetje hol in de kamer?. Toen het achterhuis onderhanden genomen. Die is nu voor de helft klaar. Kon het niet afmaken omdat Leen daar nog tussen m’n voorraad wol slaapt(wel op een bed hoor;-). Inmiddels zat de auto vol met rommel die ik naar het klomperschuurtje bracht.

Kreeg echt opruimkriebels en schoonmaakwoede. De boekenkast puilde uit en kreeg een fikse beurt.

Alle ramen binnen gelapt. Paar nieuwe planten gehaald. Deed ook weer fris aan. Maakte de jaloezie in de keuken schoon. Dat ding was me toch vet. De afzuigkap is kapot en er staat een nieuwe in de doos in de bijkeuken. Die zou Leen voor mij ophangen maar die is nu volop aan de gang met z’n eigen kamer boven op de hooizolder. Hopelijk doet hij het gauw,je wil niet weten hoe vies de keuken word zonder afzuigkap.

Ruimde die vreselijke stripboekenmand voor de verandering maar weer eens op. Meestal liggen er meer boeken naast dan dat erin liggen.

En nu er nog zo weinig in de kamer staat vond ik het toch wel gezellig als er wat groene bloemstukken zouden staan. Maakte van de rest van de takken en het groen wat ik vorige week bij de ‘Wildernis” gehaald had,een paar leuke stukken. Een krans voor op de salontafel.

En een groot stuk voor op de eettafel. Staat ook wel gezellig.

Was al op weg naar de kliko met de restjes takken en dennengroen toen ik bedacht dat het wel leuk was om alles bij elkaar te binden en een bos van te maken om ergens op te hangen. Had nog een amaryllisbol liggen en wat gedroogde sinaasappelsschijfjes. Die ook er op gebonden en het resultaat was superleuk. Die hangt nu buiten aan de deur tussen de kale takken van de wilde wingerd.

Ook Hessel en Hidde waren lekker aan de gang. Hessel knipte de 7 leilindes aan de voor en zijkant van het huis. Hidde ruimde alle takken op. Ziet er weer mooi en strak uit.

Vaders en Leen ruimden de hooizolder op. Ging ook een hele volle kar van naar de stort. En er staat nog een kar met oud ijzer wat er vanaf kwam. Ik las vorige week de stelregel van een opruimgoeroe:Overal waar je niet blij van wordt als je het vastpakt kan weggedaan worden. Nou,toen ik dat ging uitproberen bleef er niet veel over van de spullen?. Nu heb ik met mezelf afgesproken dat ik in de theeschenkerij m’n eigen uit mag leven met de rommelmarktspullen en in huis houd ik het rustig en eenvoudig. Veel beter bij te houden en het geeft rust in m’n hoofd.

Inmiddels was het al weer vrijdag geworden en moesten 2 huisjes op orde gebracht worden voor de mariniers die zouden komen die middag. Een vriendin had er al een schoongemaakt de andere pakte ikzelf mee. Extra bedden werden neer gezet en nummer 7 zou z’n eigen slaapspullen meenemen.

Tussendoor maakte ik de theeschenkerij schoon voor de verjaardag die er die avond gevierd zou worden. Zelf gingen we vrijdagavond naar het kerstfeest van de jongste kinderen in de kerk. Vind het altijd erg mooi.

Zaterdagmorgen vroeg op om alles binnen vast op orde te brengen voor de zondag. Om kwart voor 8 begonnen om het ontbijt van de mariniers klaar te maken. Ze wilden graag een uitgebreid ontbijt omdat ze die dag nog aardig wat kilometers voor de boeg hadden met hun mountainbike. Geloof dat ze ongeveer 70 kilometer gefietst hadden. Het was een gezellig groepje. M’n schoondochter kwam helpen en bleef tot m’n verrassing ook nog een paar uurtjes in het huishouden helpen. Dat was een meevaller.

s’Middags kwam een cursist haar bestelde kaardemolen halen. Dronken een bak koffie en toen stonden de gasten voor die middag alweer op de stoep. Een mevrouw hield haar 91e verjaardag hier. Heb samen met een vriendin de bediening gedaan en om half negen hadden we zaterdagavond.

Vandaag alle was van de 7 mannen uit de vakantiehuisjes weggewerkt. Om half 7 stonden er al lekker drie wasmachines te draaien.Hangt nu allemaal weer lekker fris te drogen. Waste binnen onze eigen was in 5 draaien weg. De enorme strijk mag tot morgen wachten. Bakte een appeltaart met glazuur voor een bestelling. Die werd om half 2 opgehaald.

Vandaag was het kantoor/hobbykamer aan de beurt om te ontspullen. Was niet voor z’n tijd geloof ik.

Daarna reden we naar Wageningen omdat Hidde en Mirjam nieuwe schoenen/laarzen moesten. Bij thuiskomst weer een paar wassen opgevouwen. En kookte een lekker pan chili con carne. Met gebakken aardappeltjes erdoor i.p.v rijst. Bij mijn vraag of iedereen het lekker vond werd er volmondig ‘ ja’ gezegd. Alleen van de een mocht ik de ananas er uit laten ,en van een andere zoon de bruine bonen,en bij weer een andere zeurpiet de paprika,en van nog een zoon moesten er rode pepers in. WANNEER doe je het eens goed?????

En vanavond ben ik gezellig op de koffie geweest bij twee oude mensen van in de tachtig waar ik een paar jaar gewerkt hebt. Werd zo blij ontvangen,schaamde me gewoon dat ik zo lang weggebleven was. Maar ja,die tijd hé!!!!