Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Onrustig

Donderdag24 december-2020

Wat een onrustige tijd is dit toch altijd. Ben altijd blij als het weer voorbij is. Terwijl je je eigen zou moeten voorbereiden en verdiepen in het wonder van het kerstfeest, lijkt het wel of je door de massa wordt meegetrokken in de drukte van het boodschappen doen, het bestellen van dingen, en effe dit, en effe dat en…… vul maar in! Ik heb hier zo’n hekel aan. Je schiet het doel voorbij. En elk jaar neem ik me weer voor om het volgend jaar anders te doen en elk jaar is het weer hetzelfde liedje. En nu heeft een zoon en zijn vriendin ook corona dus die zitten allebei ook al de hele week hier thuis. Dan kun je helemaal al niet opschieten. Gelukkig zijn ze er allebei niet erg ziek van. Maar goed, ze zitten wel vast aan hun huisarrest. Probeer tussendoor toch maar het huishouden een beetje bij te houden. Maandag heb ik boven eerst twee slaapkamers een fikse poetsbeurt gegeven. Van een zoon kwam ik op z’n bureau op een hoop gegooid, 8 truien, 3 shirts, 2 broeken en 3 trainings broeken tegen. Denk nou niet dat ik daar al een maand niet geweest was of zo want dat lag er van ruim 1 week. Meneer kleedt z’n eigen nog al eens om maar het opruimen gebeurt niet. Maar moeders is niet gek en heeft alles netjes opgevouwen of het nou vies was of niet en weer netjes in z’n kast gelegd. Daar is niet tegen te wassen?. Heb hem er nog niet over gehoord, hij was in ieder geval wel blij met z’n schone kamer.

Dinsdag kwam de hulp een huisje schoonmaken voor een gezinnetje wat de tweede kerstdag komt. En we vonden het heerlijk om elkaar weer eens te spreken. Zelf nam ik de slaapkamer van Hidde onderhanden. Het streven was om alle 8 de slaapkamers voor de kerst af te hebben maar ik heb denk ik een beetje te hard gestreeft, want het is bij drie kamers gebleven. Dinsdagavond brachten Mirjam en ik de kerstpakketten voor alle schoonmaaksters rond. Bij de laatste dronken we gezellig een bak thee en mocht ik toen ik thuis kwam het gezin nog van koffie voorzien. Dat pakken ze hier echt niet zelf als ik er niet ben.

Woensdag alle was gedraaid en gestreken. Had boodschappen besteld dus dat kwam de Coop lekker thuisbezorgen. Wat een luxe, bevalt me best. En natuurlijk vergeet ik regelmatig weer wat zodat de kinderen of ikzelf toch weer moeten gaan maar dat gaat misschien nog wel een keer goed komen. En om kwart voor 12 dacht Mirjam er weer aan dat ze iets voor de vogels moest maken als opdracht voor school. Voor 12 uur moest daar de foto van doorgestuurd worden. Zo, dat is snel, dan hebben we nog een kwartier?. Gelukkig lag er een zak doppinda’s in de kast en we hadden pindakaas en nog duivenvoer. Smeerde een bal met pindakaas in en rolde hem door het duivenvoer. Ze maakte een ketting van pinda’s en appels. Knoopte de bal en slinger en potjes aan elkaar en klaar was tie. Niet de allermooiste maar dan had ze het ook eerder moeten zeggen. Om kwart over 12 ging de foto naar school, en Mirjam was weer van haar zenuwen verlost.

Na het eten wilde ik eerst een paar lappen van ruwe schapenwol vilte. Ik wil een tas voor aan de armleuning van m’n lekkere stoel(naast de kachel) maken zodat ik daar m’n handwerk, schaar en andere benodigdheden voor de hobby in kan doen en ik het zo voor het grijpen heb. Lijkt me ideaal! Hij is nog niet af omdat het zolang duurt voordat het vilt helemaal droog is. En er moest een foto van een ramskop op en dat moest ook weer 24 uur drogen, probeer hem met de kerst af te krijgen.

Er werden eieren gehaald

Haalde bij m’n schoonmoeder een grote kersstol op die ze had gekregen maar zelf nooit op krijg. Bracht gelijk de gezinsgids voor haar mee, had ze al een paar keer om gevraagd omdat ze graag het interview wilde lezen. Ging om 7 uur al zodat ik voor de koffie weer thuis zou zijn. Dat werd half negen en bij thuiskomst mocht ik ‘weer’ voor de koffie gaan zorgen. Ik zei toch al dat ze het zelf niet pakken?.

Vanmorgen was ik om kwart over 7 al bij de Coop om nog drie vergeten boodschappen te halen. Stond ik bij de kassa en kwam ik erachter dat ik m’n telefoon was vergeten. En daar zit m’n bankpasje in. Lekker slim, was nog niet wakker denk ik. Was met 5 minuten weer terug om te betalen en stond om half 8 om de markt. Volgens mij was ik de eerste klant. Niet voor lang want het werd al snel druk. Na drie kwartier had ik alle boodschappen binnen en de groenteboer zorgde ervoor dat de krieltjes nog nabezorgd werden omdat hij niet genoeg had meegenomen naar de markt. Toch lief van hem. Thuisgekomen ben ik eerst maar eens aan het ruimen gegaan. Eerst de kisten leeggegooid en uitgezocht. Oude klompen in de houtkachel, tenminste ik denk dat ze oud waren want volgens mij had iedereen z’n klompen naar het werk aan. En anders hoor ik het van de week wel, heb er in ieder geval lekker warmte van gehad.

En als er een vertrek netjes is steek ik altijd een geurkaarsje aan, dat hoort er gewoon bij.

Daarna was de keuken aan de beurt. Mn schoondochter ruimde de boodschappen op. Hidde en Mirjam wilde graag voor de vogels wat leuk maken dus reden we naar Welkoop voor zaad, vetbollen en gedroogde wormpjes. Stond voor weinig geld nog een leuke voederplank, die namen we gelijk maar mee. Toen we weer thuis waren hebben we frituurvet gesmolten en in allerlei vormpjes gegoten. Morgenmiddag willen we de voederplank af maken en versieren.

Sorry, ik krijg nooit genoeg van de lucht!

 

En tot slot willen we jullie allemaal een gezegende kerstdagen toewensen.