Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Nog niet helemaal vakantie

Maandag 26 juli-2021

Ik geloof toch niet dat ik al echt vakantie heb zoals ik de vorige keer schreef. Er zijn nog genoeg verplichtingen of afspraken die ik af moet werken. Daar zitten ook hele leuke bij hoor dus zo erg is dat nu ook weer niet. Maar dankzij de vakantie kon ik in ieder geval wel weer tijd vinden om te gaan wandelen. Dat was er al drie weken bij ingeschoten. Regelmatig krijg ik de vraag welke wandelschoenen ik heb. Nu bij deze het merk: Renegade. Ze koste tegen de 200 euro, een klap geld maar ze lopen echt fantastisch. Alsof je gedragen wordt;-)

Starte vorige week maandagmorgen om kwart over 5 met m’n wandeling, dat voelde al wel als echt vakantie. Lekker genieten van het morgenrood. Zo lekker stil overal, ben niemand tegengekomen.

En een hoop energie ervan gekregen. Daar kon ik wel wat van gebruiken want de kast in de gang moest uitgesopt worden. Ben heel blij met m’n kast maar ik geloof niet dat ze nog snappen welk vak nu bij wie hoort want alles wordt door elkaar gegooid. Nu maar de namen er op geschreven, misschien dat dat helpt. Heel de kast leeggegooid en alles schoongemaakt en weer geordend. Dat was een goed begin van de vakantie. Het streven is eigenlijk om alle kasten in huis in de vakantie schoon en opgeruimd te hebben.

Hidde mocht dinsdag de hele dag met een vriendje mee op de vrachtwagen. Wat had dat kind daar een zin in. Had de wekker om 5 uur gezet maar meneer was al beneden voordat ik hem ging roepen. Als hij naar school moet gaat dat wel anders. Om kwart voor zes werd hij opgehaald en ‘s avonds om kwart voor 7 was hij weer thuis. Doodmoe, maar genoten van de dag.

Toen hij vertrokken was ben ik m’n wandeling gaan maken, eigenlijk te laat want nu ben ik zat mensen en auto’s tegen gekomen die naar hun werk gingen. Om 10 uur vertrokken we naar de speeltuin in Veenendaal, hadden de meiden ook wat te doen. Kwam nog een dorpsgenoot tegen dus dat was wel gezellig om even mee te babbelen.

Zelf had ik die avond weer weef-les. Heb zoals beloofd nog een stelletje foto’s genomen van haar werk.

M’n eerste sjaal is af en ondanks dat er wat foutjes in zitten, hij iets te strak geweven is en de zijkanten nog niet perfect zijn, ben ik toch wel dik tevreden over m’n eerste weefproject.

 

Het begin van de tweede sjaal verliep wat minder goed. We moesten het weefgetouw nu zelf in gaan rijgen. Wat een klus is dat zeg. We zijn er bijna drie uur mee bezig geweest voordat de ketting erop stond gespannen. Bij mij was het wat scheef gegaan zodat ik ook scheef begon te weven. Had er zo de pé in maar de juf verzekerde dat het wel goed kwam naarmate ik verder weefde en als hij klaar is komt dat met wassen wel weer goed. Duurde even voordat ik dat geloofde maar nu ik verder op weg ben met weven is hij inderdaad recht getrokken. Opluchting!

Van de week ook maar weer eens onkruid gaan plukken. Je zag bijna de planten niet meer. 2 volle emmers kwamen eruit.

Verder bloeit alles prachtig, de appelboom zit lekker vol, de wilg die Rien als dikke tak in de grond stopte slaat goed aan, gelukkig want ik miste de vorige wilg echt die er stond. Het dahliatuintje doet het ook goed, de nieuwe soorten die ik gepoot hebt zijn wat later, die moeten nog in bloei komen.

Een mevrouw die hier op vakantie was wilde een bloem vilten. Dat hebben we donderdagmorgen gedaan. Zij een roze

en ik een blauwe. Die kreeg een plekje in de oude emaille kan

Lapte ‘s middags buiten de ramen en werkte de was weg. Vrijdag was de wisseling van de huisjes, bracht eerst een paar vakantiemensen naar de trein. Stopte daarna gelijk het wasgoed in de machine. De schoonmaaksters kwamen en maakte de huisjes schoon, 5 keer beddengoed werd aan de droogmolen gehangen zodat dat weer de kast in kon voor de volgende keer. Het linnengoed werd gewassen en weer fris bij de nieuwkomers bezorgd. Had die dag veel voorbereiding voor de high tea voor zaterdag met 7 personen. Pimpte het bloemstuk weer op, oude troep ging er uit en ditmaal werd het een bonte mengeling van alles wat.

Bakte een appeltaart voor de theeschenkerij, hielp de klanten, kreeg koffievisite van een mevrouw die de kranten een paar keer voor Maureen had gedaan. Ze wilde er niets voor hebben maar zei tegen Maureen dat ze wel een keer bij mij koffie en appeltaart kwam halen. Ook gezellig! Ondertussen kwam m’n weefmaatje nog steeklatten brengen voor het weefgetouw zodat we niet elke keer de wol eraf moeten halen als we een andere kleur willen. Half zes begon ik aan het eten: pasta met verse bolognaise saus, zo lekker?. Om half acht zouden we op kraamvisite gaan maar dat werd wat later doordat Rien een andere auto had gezien. De Volvo die we hadden beviel eigenlijk vanaf het begin al niet. Nu hebben we weer een oude range rover, hopelijk hebben we er meer geluk mee dan de vorige. Dat is altijd het risico van een oude bak.

Zaterdag eerst het huis op orde gebracht, zeemde alle ramen binnen, werkte de was weg, bakte appeltaart, bakte schuimpjes en scones, maakte chocoladebavaroise, clotted cream en banketbakkersroom, chinese tomatensoep. Om 2 uur kwamen de mensen voor de high tea. Ze konden lekker buiten zitten ondanks dat hij regen opgegeven had. De tafel had ik binnen in de theeschenkerij al gedekt omdat ik niet wist wat het weer zou doen maar we hebben alles naar buiten verhuisd, net zo gezellig. Het was een moeder met twee dochters en 4 kleindochters. Moedertje genoot er wel van, zo leuk! Het was eigenlijk wel op een hele bijzondere manier verlopen zoals deze groep bij elkaar kwam. Een dochter mailde mij of ze op 24 juli een high tea met drie personen kon doen. Maar dat kon niet omdat mijn vader die dag jarig was en zijn verjaardag vanaf ‘s middags hier zou houden. Ik denk twee weken later belde de andere dochter( ze wisten het niet van elkaar) of ze hier die zaterdag een high tea voor 4 personen kon doen. Inmiddels had m’n moeder besloten dat ze de verjaardag van m’n vader toch alleen maar in de avond wilde houden. Dus tegen die mevrouw kon ik zeggen dat ze kon komen. Ik vroeg aan Rien of het verstandig was om de andere dochter ook nog terug te mailen dat ze kon komen, was bang dat het opdringerig zou staan. Maar het voelde niet goed om tegen de één ja te zeggen en tegen de ander nee. Maar ik wist ook niet dat die twee mevrouwen elkaar kenden. Heb ze terug gemaild dat ze konden komen als ze nog zin hadden en dat hadden ze wel. Word ik een paar dagen later gebeld dat de zussen erachter waren gekomen dat ze allebei om 2 uur hier een high tea hadden afgesproken?. Of de tafels bij elkaar gezet konden worden. Hoe leuk en toevallig, zoiets overkomt je geen tweede keer.

Nadat iedereen om half 5 vertrokken was de nodige dingen nog gedaan, gegeten en toen kon de verjaardag van vaders beginnen. Koppeltje was niet zo groot, werd een leuke avond. We hadden nog tot half 1 gewacht tot de oudste zoon thuis kwam. Wilde onderhand wel graag naar bed. Belde hem op waar hij bleef want anders ging de deur op slot. Neemt hij z’n telefoon op met een slaperige stem en vroeg wat er was. Ik vroeg of hij nog van plan was om thuis te komen. ‘Man, ik leg hier allang boven in m’n bed’ hoorde ik aan de andere kant van de lijn??. Haha, meestal komt hij wel even welterusten zeggen, foutje!

Zondagmorgen toen iedereen nog in ruste was lekker weer een rondje gemaakt. Nu lekker op m’n gemakkie, normaal stap ik altijd stevig door maar daar had ik nu geen zin in. Het was tenslotte rustdag;-). Geniet elke keer weer van het mooie dorp waar we wonen, krijg ik nooit genoeg van. Werd nog vrolijk toegezongen door een kudde schapen

Dacht bij mezelf: laat ik eens een foto maken van m’n eigen in het water. Zulke dingen krijg je als je niks te doen hebt hé?. Dus over de brugreling gehangen en een foto geschoten. Resultaat was niet geweldig, het thuisfront kon in ieder geval niet verzinnen wat voor foto het was, ze vonden het op een monster lijken. Dat kwam door de waterplanten( hoop ik)

Gisterenavond tijdens een regenbui en de zon geprobeerd de regenboog te schieten maar die was maar flauwtjes

Een poosje daarna een prachtig avondrood

En toen het helemaal donker was bliksemde het om de paar minuten. Probeerde dat vast te leggen maar dat valt niet mee, elke keer te laat. Heb wel 10 minuten gestaan. Het enigste wat het opleverde was een kleine verlichting op de foto. Ook wel mooi!